On My Way

OMW | Samen met u onder een paraplu

Ik zei het echt. Ik heb het écht gezegd. Het was er uit voor ik er erg in had.

Eigenlijk kom ik uit Nederland. Ik ben gewend aan dit soort buien.
La verdad es que soy de Holanda. Estoy acostumbrado a lluvias como ésta.

Ik zei het tegen een mevrouw die net als ik onderweg was naar de supermarkt en mij een plek onder haar paraplu aanbood. En hoewel ik zeiknat was van de regen, die met bakken uit de hemel kwam, zei ik dat het niet hoefde omdat ik als Nederlander wel gewend was aan de regen. “Bij ons regent het heel vaak.”

En dat terwijl ik me nog zó voorgenomen had mij zo local mogelijk te gedragen. Voor de beste mevrouw werd ik van een willekeurige buitenlander opeens een Nederlander die het niet uitmaakte om nat te regenen. Al was het eigenlijk die hardnekkige Nederlandse gereserveerdheid was die mij ervan weerhield om met een vreemde een paraplu te delen.

Dát had ik eigenlijk gewoon moeten zeggen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s