Sevilla

Sevilla | Dag 19, 20 en 21

Er is geen ontkomen aan: als je drie dagen druk in de weer bent geweest met monumenten, kathedralen en musea te bezichtigen en ondertussen ook nog enkele bezoekjes aan het strand hebt gebracht, zal je de dagen die volgen gebruiken om weer “een beetje mens” te worden. Als je dan ook nog last krijgt van je keel (vermoedelijk door een combinatie van te weinig water drinken en minder hygienische omstandigheden in het hostel), voer je al helemaal niets meer uit.

Althans, bijna niets meer. Tenslotte moesten er die woensdag wel boodschappen gedaan worden, want behalve wat brood en een potje jam voor het ontbijt, was er verder niks in huis. En hoewel ik me ’s ochtends tijdens het boodschappen doen nog niet al te best voelde, ging het in het de namiddag alweer stukken beter. Gelukkig maar, want de volgende dag stond een bezoek aan een museum in Sevilla op de planning en wilde ik het huis schoonmaken.

Het bezoek aan het museum werd georganiseerd door de ESN, het Exchange Student Network, waarbij je je als uitwisselingsstudent kunt aansluiten. Met een bont, maar niet al te groot gezelschap, dat buiten een enkele Duitser en ik als enige Nederlander vooral bestond uit Fransen en Italianen, betraden we een kwartier te laat het museum. De mevrouw die ons rond zou leiden was daar absoluut niet over te spreken en was net zo stipt als dat ze slecht verstaanbaar was. Uiteindelijk was de rondleiding na drie kwartier (en omdat we te laat waren niet na een uur) afgelopen. We hadden nauwelijks iets begrepen en evenmin echt iets kunnen bekijken. Jammer, maar gelukkig was het gratis.

Na een middagje in de stad, waar  op verschillende plekken die dag openbare piano’s stonden, heb ik donderdagvond eens goed de bezem door het huis gehaald en dat was nodig ook. Behalve vuil, was er ook veel stof. Wat er niet was, was een stofzuiger. En de bezem was ook aan vervanging toe. Van schoonmaakmiddelen was behalve een goedje voor houten oppervlakten al helemaal geen sprake, tenzij je je de vloer wilde dweilen met wasmiddel. Zo goed als zo kwaad als dat ging heb ik in ieder geval m’n kamer met de voorhanden middelen schoongemaakt en de volgende dag direct fatsoenlijk schoonmaakspul gekocht. Die ik toen overigens verder meer met geen vinger aangeraakt heb.

In plaats daarvan heb ik vrijdag vooruitgewerkt voor de vlogs omdat de volgende dag een bezoek aan Córdoba op de planning stond. Tussen de middag genoot ik van een heerlijke witte boterham met speculoos, die ik diezelfde middag tezamen met de schoonmaakspullen op de kop getikt had. Voor het avondeten waren de vlogs af en dus kon ik de avond spenderen in het centrum, waar die avond tal van actviteiten georganiseerd werden. Het gratis bezoeken van de kathedraal en de Giralda was iets wat kennelijk velen in gedachten hadden. De rij was zo lang dat wij ons uiteindelijk beperkten tot een flamencoshow en twee barretjes, maar evengoed was het een fantastische (en lange) avond.

SevDag7 Sevilla dag 21 full

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s