Sevilla

Cádiz | Dag 16, 17 en 18

Een nieuw huis went over het algemeen snel. Zelfs op vakantie: als je nog maar een paar dagen op een camping staat, voelt het steken van de sleutel in de deur van de hotelkamer, huisje of caravan of het openritsen van de tent als thuiskomen. Het is voor de komende tijd even jouw plek, waar je ongestoord de dingen mag doen die je wil doen. Dát gevoel had ik toen na drie dagen Cádiz de sleutel in de deur van het appartement stak en “mijn nieuwe huis” betrad. En met dat gevoel zul je steeds vaker zeggen dat je “naar huis” gaat, zelfs al is mijn echte thuis in Nederland.

Toch was de reis naar Cádiz in zekere zin ook een vlucht. Een vlucht om even weg te zijn uit dat nieuwe huis, op zoek naar nieuwe avonturen, en in zekere zin ook op zoek naar de zee en het strand. Behalve dat heeft de stad Cádiz ontzettend veel moois te bieden en elk straatje is eigenlijk wel een foto waard. Over wat je allemaal precies kunt doen in Cádiz, zal ik later vertellen op een nieuw te beginnen reisblog naast dit persoonlijke blog. Want inmiddels weet ik één ding zeker: ik wil nog veel meer zien van Zuid-Spanje (en uiteindelijk van de wereld) en die toeristische ervaringen wil ik maar al te graag delen!

De eerste dag bestond vooral uit een verkenningstocht. Bij gebrek aan een McDonald’s in het centrum besloot ik voor de verandering naar de Burger King te gaan, wat uitliep op een aangename verrassing: in tijden heb ik niet zo’n heerlijke fastfoodburger op. Ik ging na een prachtige zonsondergang al redelijk vroeg slapen omdat ik ’s nachts aan het strand de superbloedmaan wilde zien. De superbloedmaan was uiteindelijk iets minder super dan ik gehoopt had en dat leidde vrijwel direct tot een hernieuwde confrontatie met mijzelf en mijn verwachtingsvolle levensinstelling.

Met iets getemperde verwachtingen begon ik derhalve de tweede dag op het strand La Caleta in Cádiz. Na een ochtendje zonnebaden zonder te zwemmen was het tijd voor een tochtje door de stad aan de hand van het reisboekje dat ik sinds mijn aankomst in Sevilla de leidraad laat zijn voor toeristische activiteiten. Het werd uiteindelijk min of meer dezelfde route als de dag ervoor, maar desalniettemin genoot ik er ontzettend van. Na veel twijfelen of het het geld waard was, beklom ik ook nog de Torre Tavira, betrad ik daarbinnen een cámara obscura en sloot ik uiteindelijk opnieuw de dag af met de Burger King, een strandwandeling en alweer een prachtige zonsondergang.

De volgende en laatste dag zou het minder weer worden en dus zou ik die dag de kathedraal en een museum bezoeken. Na het bezoek aan de prachtige kathedraal (hierover op het reisblog meer!), beklom ik ook de klokkentoren. Omdat het weer uiteindelijk alles meeviel (leve Zuid-Spanje!), was ook hiervandaan het uitzicht adembenemend. De middag werd afgesloten met twee gratis musea bezocht en met een tevreden gevoel keerde ik huiswaarts. Naar huis, inderdaad.

IMG_20150929_202414_resized_1

De goudkleurige koepel van de Catedral de la Santa Cruz in Cádiz.

Klik op de afbeelding om alle andere foto’s van Cádiz te bekijken!

Advertenties

Een gedachte over “Cádiz | Dag 16, 17 en 18”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s