Sevilla

Sevilla | Dag 11 en 12

Maandag was een uitrustdag van het strand en eigenlijk was dinsdag dat evengoed. Eerst naar de supermarkt, waar ik zowaar een heerlijk bruin brood heb weten te scoren, en daarna nog even een wasje draaien. Wat, staat daar nu serieus dat het veertig graden is? Het was echt zo. Veertig graden tegen het einde van september, doet mij alleen maar vrezen voor hoe warm de zomers kunnen zijn hier in Sevilla, dat ook wel bekend staat als de oven van Spanje.

Als aangename onderbreking van vooral in het appartement zijn om vlogs te bewerken, besloot ik naar het parkje aan de overkant van de straat te gaan. Boek mee (Harry Potter y la Cámara Secreta is bijna uit), fles water mee, boterhammetje mee: op naar de schaduw. Maar wie denkt met veertig graden alleen in het park te zijn, heeft het mis. Ik werd vergezeld door een tiental vliegjes en ander ongedierte dat bij dergelijke broeierige temperaturen ook de buitenlucht opzoekt. Zodoende zat ik binnen tien minuten op het balkon in plaats van het park. Maar wel met m’n boek, m’n water én m’n brood.

Diezelfde avond nog even geskypet met het thuisfront, wat bijna een hilarische ervaring was. Aan de ene kant zat daar mijn moeder, net thuis van haar werk, natgeregend en wel, gekleed in een trui en met de verwarming aan. Aan de andere kant zat ik, met een hemdje aan en zoveel mogelijk ramen en deuren open, in de hoop dat een zuchtje frisse lucht zou kunnen voorkomen dat ik de airco aan zou moeten zetten.

De volgende dag, woensdag, was de temperatuur al wat aangenamer in de vorm van een schappelijke dertig a vijfendertig graden. Ik bewerkte nog wat vlogs, heb mijn kamer even aan kant gemaakt en daarna een Room Tour opgenomen voor de vlog van 17 september. ’s Middags heb ik voor het eerst warm gegeten (rijst met spinazie en spek) omdat we pas laat in de avond tapas zouden gaan eten met een groepje Nederlanders. Voor de zekerheid werkte ik vlak voor vertrek om vijf uur ’s middags nog even een bruine boterham met ham naar binnen.

Om acht uur zou er een rondleiding zijn door de wijk Triana, maar ik wilde eerst nog even de stad in om één en ander te kopen. De H&M heeft al de volledige herfstcollectie in de winkel hangen en in Nederland had ik daar ook zeker één en ander gekocht. Gelukkig wordt de herfst hier alleen bemerkt door vallende bladeren en is het kopen van truien vanuit Nederlands oogpunt absoluut nog niet aan de orde.

Die gedachte moest ik diezelfde avond weer bijstellen. Tot iets na middernacht hebben we heerlijk tapas gegeten, maarmet een wat frisse wind koelde het ook wel goed af. Toen ik naar huis moest lopen omdat de bussen niet meer reden, bedacht ik me dat het toch wel handig had geweest als ik dat mooie blauwe vest waar ik eerder die middag mee in m’n handen had gestaan, toch maar gekocht had…

IMG_20150924_011415_resized

Iglesia de Santa Ana, ook wel bekend als “de kathedraal van Triana”.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s