Sevilla

Sevilla | Dag 9 en 10

Portugal, het was me een waar genoegen. Ik was er tot afgelopen zondag nog nooit geweest, maar zal er zeker nog naar terugkeren. Als was het alleen maar omdat mijn opa en oma van de winter op vakantie gaan naar de Algarve. Vanuit de ESN (Erasmus Student Network), de vereniging voor uitwisselingsstudenten, werd een reis georganiseerd naar Ilha de Tavira, een eilandje voor de zuidkust van Portugal op nog geen dertig kilometer van de grens. Mooi is anders, het liet zich nog het best omschrijven als een moeras, maar het strand was fantastisch. En zo ook de zee.

Zo rond half tien vertrokken we vanuit Sevilla, wat betekende dat we na een rit van tweeënhalfuur om elf uur aankwamen bij de boot die ons naar het eiland zou brengen. “Ons” staat hier voor zo’n driehonderd mensen die op bootjes moesten waar slechts vijftig tot honderd mensen op vervoerd konden worden. Gelukkig duurde de vaart slechts een kleine vijf minuten en lag iedereen op het heetst van de dag heerlijk te bakken in de zon. Of te genieten van de honderdvijftig liter sangría. Afgewisseld met een duik in machtige golven van de Atlantische Oceaan,

Schaduw was er niet en slechts een enkeling had een parasol meegenomen. Aan het eind van de dag stapte iedereen moe en verbrand weer in de boot en vervolgens in de bus. Zelfs zij die normaal gesproken slecht kunnen slapen in een bus, vielen in slaap. In de meest bijzondere posities, die je normaal alleen aan zou nemen in een vliegtuig van Ryanair omdat het simpelweg niet anders kan.

De maandag daaropvolgend was slopend. Het was benauwd van het begin tot het einde van de dag en op het moment van schrijven, kwart voor elf ’s avonds, ligt de temperatuur nog altijd op zo’n vijfentwintig graden. Het was typisch zo’n dag om niets te doen, maar omdat ik zaterdag geen was had gedraaid, móest ik het vandaag wel doen. Tijdens het draaien van de was ben ik begonnen met het bewerken van al het vlogmateriaal van de afgelopen tien dagen tot dagvlogs. En hoewel het per dag eigenlijk te weinig was voor een dagvlog, was het sowieso veel te veel voor een weekvlog.

Tegen de avond besloot ik nog “even” naar de Tiger te lopen voor een wasmandje en een afwasborstel. Die missie mislukte volledig: het “even” werd drie kwartier, de afwasborstel die ik zocht (eentje met een wasmiddelreservoir!) hadden ze niet en de wasmand bleek vijftien euro en dat werd me te gortig. Bovendien blijkt er toch wel een bus naar IKEA te gaan en die activiteit staat dan ook voor zaterdag gepland!

Ik ben een gelukkig mens en vind steeds meer mijn draai hier in Sevilla. En dat komt niet alleen door de bereikbaarheid per OV van de IKEA… Ik ontmoet leuke mensen, buitenlanders én Nederlanders, en kom op mooie plekken. Nog vele mooie plekken zullen volgen en met name Cádiz staat hoog op het lijstje. Want dat strand, dat is toch wel érg lekker…

IMG_20150920_224932_resized

Ilha La Tavira, Portugal.

Advertenties

Een gedachte over “Sevilla | Dag 9 en 10”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s