Sevilla

Sevilla | Dag 7

Soms heb je van die dagen dat het even wat minder gaat. Vandaag was zo’n dag. Ik had me voorgenomen om redelijk bijtijds op te staan en dus stond ik rond 8:30 naast m’n bedje. Ontbijtje met brood en rauwe ham, glaasje sojamelk erbij, helemaal goed. Voor de eerste keer gebruik gemaakt van de douche van het appartement en ook dat beviel prima.

Iets later dan gepland vertrok ik naar één van de vele faculteiten van de Universiteit van Sevilla om het kantoor van het ESN (Exchange Student Network) te bezoeken en daar een ESN-pas aan te vragen voor zeven euro en me ook direct aan te melden voor de dagtrip van aanstaande zondag naar een strand in Portugal voor vijftien euro. Ik had me voorgenomen een weekabonnement op de Sevici, de gemeentelijke fietsenservice (vergelijkbaar met BiCiNg in Barcelona) , te nemen en als het zou bevallen een jaarabonnement voor nog geen veertig euro. Met de fiets zou ik er in een kwartier zijn.

En toen begon de ellende. Het kaartautomaat van Sevici accepteerde mijn pinpas niet en gaf een foutmelding over de magneetstrip. Goed, dan ga ik wel lopen. Ik was zo stom om niet dezelfde route die ik anders zou hebben gefietst en daardoor was ik gedoemd om te verdwalen. Uiteindelijk heb ik er meer dan een uur over gedaan om op de plaats van bestemming te komen, terwijl het eigenlijk maar een half uur had hoeven zijn.

Route

Op de terugweg besloot ik nog eens naar een ander Sevici-automaat te gaan en het daar nog eens te proberen. Nu pakte het automaat wel mijn pas. De aanwijzingen die volgden waren weliswaar in het Frans (Patientez…), maar desalniettemin leek het erop dat na het invoeren van mijn pincode geslaagd was. Tot er opeens “Annulé” verscheen. Gelukkig verscheen op het andere scherm dat het bedrag, een borg van honderdvijftig euro, niet in rekening zou worden gebracht. Ik zette mijn weg te voet voort, verdwaalde opnieuw en belandde op de één of andere manier aan de andere kant van het spoor, dat een herkenningspunt was.

Toen ik om zes uur ’s middags op mijn rekening keek, nadat ik via Skype Expeditie Robinson op de tv van mijn ouders had gekeken en mijn vliegtickets voor de kerstvakantie had geboekt, zag ik dat er tóch honderdvijftig euro was afgeschreven. Ik besloot Sevici te bellen, en zij vroegen naar het nummer van het Sevici-station. Dat wist ik uiteraard niet meer, maar gelukkig had ik het gevlogd en stond ik bij een markant gebouw dat ik via Google Maps kon traceren. Daar had de mevrouw van Sevici echter niet genoeg aan, zij had naast mijn rekeningnummer ook het e-mailadres van de bank nodig. Nu blijkt de ABN het enige bedrijf in Nederland te zijn zonder e-mailadres…

Gelukkig kon mijn moeder vanuit Nederland nog eens de bank bellen en kon de telefonist zeggen dat het absoluut mogelijk is om de betaling alsnog ongedaan te maken. Een hele opluchting! Eindelijk tijd om te koken…

SevDag7full

Basi/Nami: Rijst, gehakt, prei en paprika en bamikruiden uit Nederland

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s