Sevilla

Sevilla | Dag 5

Regen. Voor het eerst geen ontbijt op het dakterras. Gelukkig ging het al snel miezeren en stopte het uiteindelijk weer met regenen. Omdat het voor een aantal, waaronder ikzelf, de laatste volle dag in het hostel was, besloten we op pad te gaan. We waren nog niet aan de noordkant tegenover de rivier geweest, terwijl daar wel een klooster stond.

Al snel werd duidelijk dat het verder weg was dan we dachten – maar dit bleek achteraf te komen doordat we niet de snelste route hadden gekozen – en dat het het saaiste gedeelte van Sevilla was. Het klooster stelde nauwelijks iets voor en het werd omgegeven met allerlei vervallen gebouwen van een nog niet achterhaald evenement. Als je wilt weten hoe de wereld er uit zal zien als de mensheid uitsterft, moet je naar die plek in Sevilla gaan.

IMG_20150916_145951_resized

Via de authentieke markt van de wijk Triana belandden we uiteindelijk in een barretje waar we ons tegoed deden aan wat tapas. Met het vooruitzicht van een wat goedkopere kamer, kon ik mezelf wat meer permitteren wat betreft “leuke dingen doen”en dat bevalt maar al te goed. Het Archivo de Indias was daarentegen gewoon gratis. Dit archief herbergt allerlei (replica’s van) documenten van de ontdekkingsreizen naar het Amerikaans contintent, van onder anderen Columbus.

Helemaal kapot van al het lopen, stopten we de laatste beetjes energie die we hadden in het bereiken van het hostel voordat het weer begon te regenen. Het liefst had ik de hele middag en avond in het hostel gebleven vanwege het drukkende en vermoeiende weer, maar ik had me aangemeld voor een activiteit voor uitwisselingsstudenten bij de Torre de Oro: de Gouden Toren die vroeger de haven van Sevilla bewaakte, waar schepen vanuit Amerika aanmeerden.

Omdat het de laatste avond was voor een aantal, besloten we gezellig uit eten te gaan. Iemand had van een vriendin gehoord dat “Los Caracoles” (De Slakken) een goed restaurant was, maar daar konden we het uiteindelijk alleen over eens worden toen echt duidelijk was dat je daar ook nog andere zaken kon eten dan slakken. Want daar had geen van ons trek in. En de vegetariër onder ons al helemaal niet.

De regen liet ondertussen ongenadig hard van zich horen en Google Maps liet het afweten, waardoor we via een compleet verkeerde route zeiknat bij het restaurant arriveerden. Les één voor als je naar Sevilla gaat: als je ook maar het minste vermoeden hebt dat je verkeerd loopt, loop terug, want het is net een doolhof. Met z’n vijven bestelden we na enigszins opgedroogd te zijn zo’n tien tapas, waaronder kip, inktvis, spinazie, patatas bravas en uiteindelijk ook… Slakken. Nu het daar zo prominent op de menukaart stond konden we niet anders dan ons er toch aan wagen. En uiteindelijk heeft zélfs de vegetarier er heerlijk van gesmuld.

Na een in een hipsterbar een heerlijke, iets te zware en grote sangría te hebben gedrongen, was het na middernacht echt weer tijd om richting het hostel te gaan. En iedereen mocht dat horen.

SevDag5full

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s