Sevilla

Sevilla | Dag 4

Dag vier. Ondertussen ben ik het wel zat midden in de nacht wakker te worden van het gekraak van het stalen stapelbed als mijn bovenbuurvrouw zich bij het minste geringste omdraait. Ondertussen ben ik het wel zat om een minuut lang te moeten wachten tot het water gloeiend heet wordt en dan niet meer koud wordt als ik ga douchen. Ondertussen ben ik het wel zat dat ik het water in de keuken al helemaal niet warm wordt en we feitelijk aan afspoelen doen in plaats van afwassen. Ondertussen ben ik het wel zat om alles continue in m´n twee koffers op te bergen bij gebrek aan gratis kluisjes. En slechts momenten van enige privacy te genieten in de douche of op de wc.

Om 12 uur had ik een afspraak staan om een kamer te bekijken. Niet echt in het centrum, maar “in principe” is alles in Sevilla op loopafstand. Uiteraard hangt dat af van hoe veel bereid je bent te lopen, maar ik schatte in dat ik er ongeveer een uur over zou doen en dat ik daarmee zo’n vijf euro zou uitsparen. En wat is nu een uurtje als je al eens een stadswandeling van maar liefst drie uur hebt gemaakt? Thuis in Rotterdam kan ik ook in een uur naar het stadscentrum lopen, maar dan neem ik toch liever de fiets waarmee ik er in twintig minuten ben.

Ik had de afstand goed ingeschat: ongeveer een uur later stond ik voor de deur bij het appartement. Het ligt weliswaar buiten het centrum, maar wel vlakbij een park en een metrostation. Voor de tweehonderdentien euro die de kamer per maand moet kosten, is het best een grote kamer, met een mooie grote kast, een raam met “uitzicht” op de patio. Verder heeft het appartement naast een keuken, woonkamer, balkon en twee badkamers nog drie andere slaapkamers. Beseffende dat ik met de honderd euro die ik bespaar door niet in het centrum te willen wonen, veel andere leuke dingen kan doen, heb ik besloten overstag te gaan. En dus kan ik donderdag afscheid nemen van het hostel!

Nu dit hoge woord eruit was, was er ook gelegenheid om leuke dingen te gaan ondernemen. Zeker nu ik zo’n honderd euro goedkoper uit ben dan de driehonderd euro die ik op voorhand ingecalculeerd had voor huur! Samen met andere hostelgasten, zij uit Düsseldorf en hij uit Birmingham, zijn we naar een flamencoshow geweest, hebben we tapas gegeten en de avond afgesloten met een glas sterke sangria. Het betere leven, dus.

Voor mij was het niet de eerste keer om een flamencoshow te zien. De eerste zag ik zo’n zeven jaar geleden in Barcelona. Later heb ik nog een mooi flamenco-optreden van een gitarist gezien en een prachtig spektakel in de Stadsschouwburg in Utrecht. En ook nog een amateuroptreden op een camping in Frans-Baskenland, maar die is het vermelden eigenlijk niet waard. Flamenco vreet energie, niet alleen voor de acteurs, maar zeker ook voor het publiek. Maar het was wederom prachtig.

IMG_20150915_222907_resized

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s