Sevilla

Sevilla | Dag 3

Tussen het ontbijt en het douchen schrijf ik, op bed, dit verslag van de dag van gisteren. Normaal gesproken schrijf ik zo’n dagverslag ’s avonds laat, op het dakterras, leunend tegen de al eerder ter sprake gekomen muur die ’s avonds nog warmte afgeeft. De dag van gisteren eindigde na middernacht in een gezellig onderonsje op datzelfde dakterras met hostelgasten uit Birmingham, Düsseldorf, Montréal, Strasbourg en Buenos Aires. Zonder drank, zowaar, maar wel heel veel gezelligheid.

De dag begon rustig en om half één ’s middags vond er een bijeenkomst plaats op de Universiteit van Sevilla om tekst en uitleg te geven over de inschrijving voor de vakken. Deze bijeenkomst was speciaal ingelast omdat er kennelijk veel onduidelijkheden waren en was pas drie dagen van tevoren aangekondigd. Ter vergelijking: zo’n bijeenkomst zou in Nederland sowieso op de planning staan en daardoor al voor de zomervakantie aangekondigd worden. Zo niet in Spanje: nadat je toegelaten bent krijg je een lijstje opgestuurd van wat er van je verwacht wordt en op welke datum, en daar moet je het in principe tot aanvang van het collegejaar mee doen.

Ter sprake kwam welke vakken verplicht zijn, welke mogelijkheden er tot stages zijn, hoe het eventuele uitwisselingsprogramma naar IJsland werkt en hoe je kunt deelnemen aan een project in China. IJsland? China? IJsland klinkt heel leuk, maar de praktijk is anders: je volgt dan een extra jaar studie, bestaande uit een scriptie van 30 punten, een stage van 20 punten en nog 10 punten aan extra vakken. Een scriptie die twee keer zo veel werk zou zijn als die in Utrecht, en zelfs drie keer zo veel als de scriptie van de opleiding als je niet naar IJsland gaat? No way.

Het project in China klinkt daarentegen wel weer interessant. Binnen de acht punten die je voor stage mag invullen binnen je opleiding, bestaat de mogelijkheid naar China te gaan voor een paar weken. Het mag ook ieder ander land zijn waar je Spaans kunt geven, dus ook in Nederland. Je mag ook bepalen wanneer je de stage doet, dus het mag ook in de zomervakantie. Ik zou zelfs mijn Educatieve Minor kunnen indienen als vervanging voor de stage.

Aan het einde van de dag ging ik mee met een rondleiding door de stad, die speciaal georganiseerd was voor internationale uitwisselingsstudenten. Ook dat was gezellig, al waren het vooral veel Italianen. Heel. Veel. Italianen. Hier en daar ook een paar Duitsers en zowaar geen Nederlanders. Ook wel eens fijn.

De stadswandeling leidde ons door de Joodse Wijk, die de Kalief in de Moorse periode liet bouwen om de christelijke vijand uit de stad te houden. Er werd een soort labyrint van smalle straten aangelegd, onderbroken door rechte straten die alsmaar smaller worden, met de bedoeling dat de christelijke troepen vast kwamen te zitten en volgens vanaf de balkons besmeurd konden worden met pek en drek. Al die smalle straatjes maken het tot een prachtig wijkje, waar je overigens ook prachtige idyllische pleintjes kunt vinden…

IMG_20150914_205601_resized

Plaza Doña Elvira, Sevilla

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s