Sevilla

Sevilla | Dag 2

Gisteren had ik ze al zien staan. Met hun paarse paraplu’s met daarop “Free tour”. Ja, vast. Toch kon ik het niet laten om vanochtend met twee anderen uit het hostel mee te gaan naar deze gratis tour, die maar liefst drie uur duren zou.

Om half 11 werd er verzameld bij de Puerta de Jerez, en het aantal Nederlanders bleef bij deze gratis activiteit verrassend genoeg steken op drie. Kennelijk is de Nederlanders te veel angst aangejaagd met verhalen over tours die lang niet zo gratis waren als ze deden voorkomen, en waarbij gezelschappen verplicht werden allerlei consumpties te nemen of reserveringen te maken voor andere activiteiten. De grote groep werd uiteindelijk als kleuters opgedeeld in Spaans-, Frans- en Engelstaligen en liet daarmee eenieder die geen van die talen sprak, in feite barsten.

De jongedame die de introductie voor haar rekening nam, leek bezig met een screening voor Dora The Explorer en verkondigde haar boodschap onverminderd in drie talen, zin voor zin, met een brede glimlach. Een paar zinnen uit haar verhaal:

Today is going to be the most beautiful day of your liiiiiiiiiiife

Seville is the most beautiful city in the wooooooorld

Which direction do we have to walk to? Good joooooob!

De wandeling duurde inderdaad drie uur en was inderdaad, tegen mijn verwachtingen in, gratis. Grofweg liepen we langs dezelfde hoogtepunten van Sevilla als ik een dag eerder zelf ook had gedaan, maar met de verhalen van de niet eens zo heel slecht Engels sprekende gids was het toch weer een leuke ervaring. Mijn achterdochtige vermoedens leken bijna bevestigd te worden, toen we vlak voor het eindpunt (Plaza de España) naar een cafeetje gevoerd werden, maar dat was niet terecht: een onschuldige plaspauze zonder verplichte consumpties of wat dan ook.

Nadat de gids bij het Plaza de España enkele fooien in ontvangst nam (als je dit niet wil raad ik je aan hem tijdens de plaspauze te peren), was er nog tijd om het plein nog even over te lopen. Het is immens groot en  heeft een ongekende schoonheid. Alle Spaanse provincies worden hier in een prachtig tegelwerk vertegenwoordigd: van Álava tot Zaragoza.

IMG_20150913_154723_resized

Eenmaal rond de klok van drie weer in het hostel, was het weer tijd om op kamerjacht te gaan en heb ik een eerste kamer bezocht. Toevallig was de eigenaresse Nederlandse, iets wat ik al vermoedde bij het eerste “Hola” maar uit beleefdheid niet durfde te vragen. Het appartement dat ze in beheer had, beschikte over kamers zonder raam (€300) en met (€375), Er was geen woonkamer, maar wel een dakterras en dat maakte het uiteindelijk toch iets om in het achterhoofd te houden.

Pas rond achten zat ik aan het avondeten en dus is er geen twijfel dat ik mij langzamerhand al begin aan te passen . Dat is maar goed ook, want volgens het rooster van mijn colleges zal ik meestal college hebben van drie uur ’s middags tot half zeven ’s avonds. In Utrecht vond ik dat een ramp; hier zal het een zegen zijn.

IMG_20150913_154930_resized

Plaza España, Sevilla.

Advertenties

Een gedachte over “Sevilla | Dag 2”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s