Sevilla

Sevilla | Dag 0

Been there, done that. Eindhoven Airport, verhuizen naar Spanje. Driekwart jaar geleden stond ik daar ook, hetzij met meer babage en een andere bestemming. Toen ging ik met ruim 25 kilo ruimbagage naar Barcelona, nu met slechts 20 kilo naar Sevilla. Toen naar een stad waar ik al een paar keer geweest was, nu naar een stad die ik slechts van verhalen en foto’s ken. Toen voor zolang ik het leuk zou vinden en met de hoop werk te vinden, nu sowieso voor minstens tien maanden vanwege de studie. Toen met Transavia, nu met Ryanair.

Ryanair. De laatste keer dat ik met Ryanair vloog was vanaf Weeze naar Bologna omdat ik in Florence een cursus Italiaans van twee weken ging volgen (als ik mij niet vergis in 2012). Ik kon me niet herinneren dat de stoel voor je ook al zo “in your face” was. Tijdens mijn drie uur durende vlucht heb ik praktisch naar niets anders kunnen kijken dan de veiligheidsvoorschriften en de aanbieding van sandwiches. Even slapen? Dat doe je maar met je hoofd naar voren. Dacht je dat rij 15 in het midden was? No way! En die extra kleine tas voor je handbagage blijkt toch iets minder prettig als dat ertoe leidt dat je je benen al helemaal niet meer kwijt kunt. (Heb nu wel een mooie katoenen ecologisch verantwoorde super-Nederlandse AH-tas bij me; dat dan weer wel!)

Eind goed, al goed. Vijf minuten eerder dan gepland landen we hard op Sevilla Airport. Een bizar vliegveld waar de tijd heeft stil gestaan. Ik weet niet of het komt doordat Ryanair geen terminal toebedeeld heeft gekregen of omdat er simpelweg geen terminal is, maar feit was dat we moesten lopen naar de bagageterminal. Geen bus. Wel vijfendertig graden. Een kleine anderhalfuur later stond ik in hartje Sevilla, waar de temperatuurmeter rond de klok van 7 nog altijd de dertig graden aantikte.

Het is half tien ’s avonds zit ik op één van de twee dakterrassen van het hostel, tegen een muur aangeleund die nog altijd warm is van de hoge temperaturen eerder die dag. Een prachtig hostel, met vrolijke kleuren, een keuken, wel iets te lage stapelbedden, maar ook een lounge en dus ook die twee dakterrassen die alle verdere ongemakken die een hostel met zich meebrengt, doet vergeten. Ik hoor de stad om mij heen, of eigenlijk vooral de airco’s die hier in het zuiden van Spanje overuren maken.

Achter mij, achter die bewuste warme muur, ligt de kathedraal van Sevilla, met de prachtige Giralda die zich aftekent tegen de donkere hemel, waar meer en meer sterren nu langzaam de eerste ster van de avond vergezellen. Die avond valt hier later dan in Nederland en dat is absoluut geen vervelende bijkomstigheid. De rust van het dakterras worden verstoord door een vliegtuig dat de sterren doorkruist en de sirenes die van de drukke Calle de Reyes Católicos (Straat van de Katholieke Koningen) komen. Het zou een politiewagen kunnen zijn, of misschien een brandweer. Mettertijd zal ik die wel van elkaar kunnen onderscheiden.

Advertenties

2 gedachten over “Sevilla | Dag 0”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s