On My Way

OMW | En wat als ik 81 ben?

Een moeder met twee jonge knullen van tussen de vier en de acht jaar, in de metro op weg naar één van de kindvriendelijke wijken aan de buitenrand van Rotterdam. De oudste laat weten dat hij van iemand gehoord heeft dat je maar 100 jaar kunt worden!

Wat nou als ik 100 ben, mama?

Onbezorgd als kinderen zijn, lijkt zo’n leeftijd voor het knulletje juist iets om naar uit te kijken. Enthousiast vraagt hij z’n moeder wanneer hij 100 wordt en als antwoord krijgt hij dat dat nog wel 94 jaar zal duren. Dat zijn nog héél veel daagjes wachten… Zijn jongere broer laat ondertussen zijn gedachten eens de vrije loop.

En wat als ík 81 ben?

Het vooruitzicht lijkt hem een stuk minder aangenaam dat het zijn oudere broer leek. Het onbezorgde kinderleven staat hem toch een stuk beter aan dan het leven van zijn moeder, die richting de 40 gaat.

Mama, kan je ook gewoon 10 blijven?

Kon het maar.

Advertenties

Een gedachte over “OMW | En wat als ik 81 ben?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s