Sevilla

Sevilla | Het aftellen is begonnen!

Over precies een maand is het zover. Daar waar ik me de afgelopen weken bijna al mijn vrije tijd heb ingeleverd en zes en soms zelfs zeven dagen in de week voor gewerkt heb, gaat eindelijk gebeuren. Dan stap ik in vanaf Eindhoven Airport op het vliegtuig naar Sevilla. Enkele reis, ik heb geen idee wanneer ik terugkom en wanneer het mij gevraagd wordt, zeg ik: “ergens over negen maanden, maar misschien blijf ik in de zomer wel hangen.” Dat laatste is niet erg waarschijnlijk: Sevilla is de oven van Spanje en de temperaturen kunnen er in augustus oplopen tot flink boven de 40.

Het collegejaar begint pas eind oktober en eindigt alweer eind mei. Het is daarmee een kort, maar dus ook intensief jaar waarin ik een vakdidactische master volg die zich laat vertalen als “Het onderwijs van het Spaans als moderne vreemde taal en van andere moderne vreemde talen”. Over iets minder dan een maand moet ik m’n vakkenpakket gaan samenstellen en mag ik kiezen uit vakken als klassieke onderwerpen als Didactiek of Grammatica, maar ook meer specifieke thema’s als “Variatie van het Spaans in het klaslokaal” en “Spaans leren voor Arabischtaligen”.

Ik heb nog geen kamer gevonden. Uiteraard wel gezocht en in de afgelopen weken en maanden veel leuks gezien. Als er iets is wat ik in Barcelona geleerd heb over kamers, is dat je nooit ervan uit moet gaan dat de kamer op de foto ook de daadwerkelijke kamer is. Van te voren een kamer vastleggen zonder die ooit te hebben gezien is dus een gevaarlijke onderneming. Daar komt bij dat Spanjaarden totaal niet van de langetermijnafspraken zijn en een week van tevoren een afspraak plannen om een kamer te bezoeken gaat met veel moeite gepaard.

Sevilla is een stad waar ik slechts over gehoord heb, een stad die ik ken van foto’s en filmpjes. Het stond hoog op mijn verlanglijstje om Andalusië te bezoeken en dat ik daar nu ga studeren, is een droom die uitkomt. Ik zal volop kunnen genieten van de parels die Sevilla rijk is, maar tegelijkertijd ook zoveel mogelijk buiten de stad willen zien. Cádiz, Gibraltar, Málaga, Córdoba, Granada. Hopelijk gaat het me lukken twee Wie is de mol?-locaties te kunnen bezoeken: de brug in Ronda en de arena in Almería.

De eerste anderhalve maand heb ik nog geen college en neem ik natuurlijk mijn vlogcamera weer mee. Ik heb het vloggen best gemist omdat het, naast dat het leuk is, ook structuur geeft aan je dag. Je hebt continu het gevoel dat je leuke dingen moet doen en je bent je ervan bewust als je je dag eigenlijk niet goed benut hebt.

Inmiddels is het hoogseizoen op de Alarmcentrale van de ANWB, waar ik deze zomer werk, weer aan het afbouwen. De zes dagen in de week die ik eerst werkte zijn er inmiddels alweer vijf of soms zelfs vier en binnenkort werken we in plaats van acht weer zes uur op een dag. Dat betekent dat ik ook het bloggen weer kan oppakken en dat is hard nodig ook: maar liefst drie weken is er geen blog post verschenen! Alles wat ik gepland had om over te bloggen is dan ook volledig in het water gevallen, maar geloof me: met alles wat nog in het vooruitzicht ligt, komt dat meer dan goed.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s