BNN Backpack

BNN #Backpack | Backpack deluxe

Het begon zo goed en veelbelovend, liftend vanuit Amsterdam naar Antwerpen. Maar naarmate Jan en Geraldine zuidelijker trokken en de reis langer duurde, werd het steeds minder backpack en steeds meer luxevakantie. Af en toe sliepen Geraldine en Jan in een tentje, steevast opstaand met de opmerking dat het ontzettend koud was geweest. Het blijft televisie en we zien wat we mogen zien: misschien gaat de rits wel weer gelijk open en wordt de rest van de nacht in een hotel doorgebracht. Dat is hoe televisie werkt.

Vaak werd niet onder stoelen of banken geschoven dat het gezelschap in een hotel, chalet of andere accommodatie van een luxere klasse verbleef. Het zwartrijden in boemeltreintjes werd naar verloop van tijd ingeruild voor stijlvol reizen met de TGV in Frankrijk en de AVE in Spanje. Van liften was nauwelijks sprake meer en in Barcelona nam Geraldine zelfs de taxi naar een locatie die naar eigen zeggen “buiten de stad lag” en “slecht bereikbaar met openbaar vervoer was”. Ik wist wel beter: hun bestemming bleek uiteindelijk Poble Espanyol, op loopafstand van metrostation Espanya.

De vloggers die meegingen sliepen soms buiten in een tentje, op straat met zwervers of in een hostel, terwijl Jan en Geraldine op goed bedje sliepen in een villa of op een jacht. Van de vloggers hebben we, althans in het televisieprogramma, ook niet heel veel gezien. De focus lag vooral op Jan en Geraldine, met de vlogger in hun kielzog. Wie de vloggers zou willen volgen, zou er beter aan doen om de vlogs te bekijken op YouTube. Dan krijg je veel meer backpack te zien dan je in het televisieprogramma ziet. Jan en Geraldine hadden dan wel de hele tijd een rugzak om, feitelijk was het gewoon een dagelijkse uitzending van 3 op Reis.

En begrijp me niet verkeerd: ik hou van reisprogramma´s en ik hou van 3 op Reis! Ik vind het programma ook helemaal niet slecht, maar het had zoveel beter geweest als ze het hele backpackidee achterwege hadden gelaten en gewoon normale 3 op Reis-afleveringen hadden gemaakt. Het duurde bij mij een paar afleveringen voor ik die knop kon omzetten, mijn verwachtingen bijstelde en alsnog van het programma kon genieten.

Ik heb onzettend gelachen om Geraldine die niet wist hoe je “Eet smakelijk” in het Frans zei, om hoe ze volledig faalde met het pannenkoeken bakken, ik voelde ook ontzettend met Geraldine mee toen zei, net als ik vorig jaar, een in de steiger staande Trevifontein aantrof in Rome, ik heb met verbazing toegekeken hoe Jan het voor elkaar wist te krijgen op een jacht te overnachten, hoe hij in Italië hyperactief over straat ging na sinds twee jaar weer eens koffie gedronken te hebben, en hoe hij in Frankrijk bijna door een kuis verrotte vloer zakte.

Op 31 juli gaat het programma weer verder met de vijf populairste vloggers: Alon, Bobbie, Ruby en Tim haalden de meeste stemmen en Steljos kreeg een Wildcard. Jan en Geraldine stappen met deze vijf in het vliegtuig naar onder andere Colombia, Hong Kong en Panama. Over twee zal ik nog één keer een BNN Backpack-recensie schrijven, maar dan over de leukste momenten in de vlogs van deze vijf finalisten!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s