Ik Vertrek

Ik Vertrek | Een nieuwe manier van leven

Stiekem hebben we allemaal die droom: je baan opzeggen in Nederland en verhuizen naar een warm land in het Middellandse Zeegebied, om daar een Bed & Breakfast te gaan runnen. Je moet maar durven om in zo’n leven vol onzekerheden te stappen. In de afgelopen aflevering lijkt het echter de normaalste zaak van de wereld dat Marleen haar baan als zakenvrouw opzegt en Jeroen zijn verantwoordelijkheden als eigenaar van een uitzendbedrijf op een lager pitje zet.

Toch gaan Jeroen en Marleen niet over één dag ijs. Als blijkt dat de eigenaar van het pand dat ze in het pittoreske Italiaanse Gualdo in Le Marche willen huren, zijn eisen herziet, houden Jeroen en Marleen de boot af. Jeroen en Marleen besluiten wijselijk om niet op die eis in te gaan om het pand direct te kopen in plaats van eerst twee jaar te huren. Een jaar later hebben ze een ander pand gevonden en kan hun Italiaanse droom eindelijk beginnen. Er is alleen één maar: het pand moet nog wel flink opgeknapt worden.

Met een budget van 90.000 euro, bestaande uit spaargeld en een hypotheek, en een welwillende burgemeester die alles wel goed vindt, gaan Marleen en Jeroen aan de slag. Ze doen vooral veel zelf om kosten te besparen, maar ook omdat er verder ook weinig te doen is thuis bij gebrek aan bijvoorbeeld een televisie. Eerst gaan ze aan de slag met hun eigen woongedeelte en vervolgens met de Bed & Breakfast. Als ze hun eigen keuken gestuct hebben, besluiten ze om het stucen van de volledige voorgevel van het pand over te laten aan experts.

IKV_Gualdo4
Appartement Amsterdam

Hoewel de twee het budget met zo’n 20.000 euro overschrijden, zijn ze eigenlijk het schoolvoorbeeld voor andere Nederlanders die een Bed & Breakfast willen beginnen in het buitenland. Ze hebben eerst flink gespaard, ze zijn kritisch geweest op de contracten die hebben afgesloten, ze doen veel zelf en bovendien spreken ze ook al aardig de taal. Vooral aan dat laatste ontbreekt het nogal eens aan en dan is het een stuk lastiger om goodwill te kweken bij de lokale bevolking. Zeker in een plaatsje als Gualdo, met één supermarkt, één apotheek, één bakker, één slager, één kapper en vermoedelijk ook één kerk. Dat is wel even iets anders dan Amsterdam.

Er treedt ook wat vertraging op wat betreft de opening, maar het was het wachten zeker waard: Marleen en Jeroen hebben er een prachtige villa van gemaakt waarin zowel oude elementen behouden zijn gebleven als nieuwe en moderne elementen toegevoegd. Al met al is de villa geen klassieke Bed en Breakfast geworden, maar vier op zichzelf staande appartementen, waarvan er drie verhuurd gaan worden. De naam van de villa is Numoviv, een afkorting voor Nuovo Modo di Vivere: een nieuwe manier van leven.

Appartement O'Viv
Appartement O’Viv

Nu, anderhalf jaar later, zetten Marleen en Jeroen nog de nieuwe levenswijze nog altijd voort in Gualdo. Er is ook een nieuwe bar geopend in het dorpje en de Marleen en Jeroen zetten zich in om een internationale kaasmarkt terug te brengen naar Gualdo. Als klap op de vuurpijl heeft de band tussen Jeroen en zijn zoon Sanjay, uit een eerdere relatie, ook nog eens een boost gekregen. Ze zien elkaar nu weliswaar minder, maar als ze elkaar zien, ondernemen ze veel meer met elkaar. Kortom: iedereen blij!

Het zakenkoppel heeft alles behalve het Nederlandse leven achter zich gelaten: Jeroen is nog steeds mede-eigenaar van zijn uitzendbedrijf en  ontwerpt tegenwoordig ook websites en logo’s; Marleen werkt als een adviseur voor bedrijven. Geregeld komen zakenrelaties over de vloer in Gualdo of reizen zij zelf naar Nederland als zaken niet online beklonken kunnen worden. Zelf spreekt het zakenkoppel al lang niet meer van een Bed & Breakfast, maar over een Business & Bed!

Marleen en Jeroen
Marleen en Jeroen

Bronnen:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s