Ik Vertrek

Ik Vertrek | Big Jim in Oostenrijk

Pierre en Monique hebben het waanzinnige idee opgevat om een pension over te nemen in het Oostenrijkse Hermagor. Pierre is projectleider bij een installatiebedrijf in Rotterdam en Monique werkt ergens op een school in Vlaardingen met een paar van die kinderen. Al zo’n vijftien jaar koesteren de twee al deze Oostenrijkse droom om zelf te gaan ondernemen. Nu zich de kans voordeed een pension over te nemen dat al zo’n vijftig jaar goed loopt, besloten ze ervoor te gaan.

De één heeft wat met Spanje, de ander heeft wat met Duitsland en wij hebben wat met Oostenrijk. Dat is een gevoel.

Na een lange reis van 1100 kilometer van Schiedam naar Hermagor (ja, da’s een teringend lopen) komen Pierre en Monique aan bij hun pension. Hun twee self-supporting zoons, Jurgen en Maurice, zijn ook mee, maar die gaan later weer terug naar Nederland. Het achterlaten van de kinderen is wel een puntje (volgens Monique een groot punt), maar Pierre hoopt dat ze het lekker druk krijgen met het pension, zodat ze geen last krijgen van heimwee naar de kinderen.

Ook de ouders, de huilende zus en de schoonbroer van Monique zijn meegekomen om de pestzooi uit de Roemeense busjes te sjouwen. Ik denk dat Pierre stiekem hoopte dat de Roemeense chauffeurs de boel echt zouden verkopen op de vlooiemart in Roemenië, want dan ben je gelijk wel van al je zooi af. Waarom zou je een slee meeverhuizen naar Oostenrijk? Of een poef, dekens of een aftandse zogenaamd antieken stoel? Zelfs de hagelslag is meegekomen! Wat ze wel vergeten zijn mee te nemen, zijn de bloemkoolzaden voor de moestuin.

IKVO3

Pierre’s familie is niet meegekomen, maar dat zal wel met de prioriteiten des levens van deze Big Jim te maken hebben. Honkbal is z’n lust en z’n leven, dan komen z’n vrouw en kinderen. Dan komt waarschijnlijk eerst z’n werk en dan pas z’n familie.

Iemand anders heeft haken als hobby – ik noem maar even een zijstraat – en Pierre heeft honkballen als passie

Hoe het ook zij, het lot besluit dat Pierre maar eens even goed zijn kinderen moet gaan missen: een koepel om Hermagor blijft hem bespaard, maar hij gaat wel door z’n rug als het laminaat gesjouwd moet worden. Frans en Marianne (misschien wel familie van Pierre?) worden opgetrommeld om de 40 pakketten van beneden naar boven te krijgen. Als het laminaat erin ligt en de bedden geplaatst zijn, kan de Oostenrijkse droom eindelijk beginnen: een pension volstoppen met mensen. Pierre en Monique hebben zelfs de sauna verplaatst om nog meer bedden te kunnen neerzetten het pension nog voller te stoppen.

Met een heel pension vol, krijgt Monique last van migraine. In het hotelwezen geldt altijd dat je niet op bed kunt blijven liggen, dus moet ook Monique gewoon de kaas en het spek snijden voor al hun gasten. Meer bedden betekent ook meer schoonmaken, en dat is niet bepaald een favoriete bezigheid van Monique. Gelukkig heeft ze een hele goede hulp weten te strikken die haar ’s ochtends helpt met het klaarmaken van alle kamers.

Je hebt allemaal wel eens met je werk dat je denkt: “nou, dit is niet zo plezierig”.

IKVO2

Met de sneeuw daalt ook de gedachte in dat Pierre en Monique het goed voor elkaar hebben. Ze hebben zichzelf drie jaar de tijd gegeven om te besluiten of ze in Oostenrijk oud willen worden. Het enige obstakel is het feit dat de kinderen nog in Nederland zijn, maar aan de andere kant: als je echt graag wil dat je kinderen op je verjaardag komen, maar ze een ticket van 250 euro niet kunnen betalen, betaal je dat ticket natuurlijk gewoon zelf. Inmiddels zijn die drie jaar alweer voorbij en Pierre en Monique wonen nog altijd in het pension. Het oud worden in Oostenrijk kan dus beginnen.

Bron:

Advertenties

2 gedachten over “Ik Vertrek | Big Jim in Oostenrijk”

  1. Ha, na dit voorproefje lijkt het me dat die aflevering terugkijken meer prioriteit heeft dan m’n scriptie 0:)

    PS: Ben je een offensief gestart om “schoonbroer” ook boven de rivieren te laten inburgeren? 😉

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s