BNN Backpack

BNN #Backpack | Friet, bier en whisky

11
Het móet erop, dat Vlaamse stoofvlees, en niet ernaast!

Wist je dat een frietkraam in België een frietkot genoemd wordt? Dat en vele andere wetenswaardigheden over de Vlaamse friet vertelde Geraldine Kemper al schommelend en van de glijbaan glijdend in een speeltuintje in Brussel. Samen met vlogger Marije is Geraldine van Amsterdam naar Brussel gelift voor BNN’s nieuwe programma BNN Backpack, dat vanaf deze week elke werkdag te zien is om 19:55.

In BNN Backpack reizen Geraldine Kemper en Jan Versteegh samen met 10 vloggers van Amsterdam naar Athene. Elke paar afleveringen reizen Geraldine en Jan met andere vloggers mee en aan Sahil en Marije was de eer om het spits af te bijten. Geraldine en Marije zochten langs de weg in Amsterdam een lift naar Dordrecht, om aldaar verder te liften met de vunzige vaders, beter bekend als de Dirty Daddies. Heel wat shotjes en flessen whisky later, arriveren de twee dames in de hoofdstad van Europa. Omdat ze eerder die middag zich al hadden volgevreten bij de McDonald’s, besloten ze om, zoals een echte reiziger betaamt, te genieten van de plaatselijke delicatessen: de Chinees.

Eerlijk is eerlijk: Geraldine had eerder die dag al drie kwartier in de rij gestaan voor de beste friet van Brussel en in de vlog van Marije kunnen we zien dat zij zichtbaar geniet van een echte Belgische wafel. Geraldine vertelt ons dat de Belgen hun friet het liefst eten met stoofvlees en niet veel later zien we Jan en Sahil dan ook van een dergelijk maal genieten tijdens een heus diner bij een in Antwerpen wonende en daardoor ietwat vervlaamste Nederlandse vriend van Sahil.

Jan en Sahil geraakten niet zomaar in Antwerpen. Zij besloten in plaats van te liften, de trein te nemen naar onze zuiderburen. Maar dan wel zonder te betalen. Gelukkig is zwartrijden in Nederland net zo makkelijk als het laten mislukken van een hogesnelheidslijn, maar in België ligt dat anders: bij onze zuiderburen mag je namelijk ook een kaartje kopen bij de conducteur als je geen kaartje op het station hebt kunnen kopen, waardoor er steevast altijd wel een conducteur is die zijn ronde doet in de krakkemikkige Belgische treinen. Jan en Sahil weten aan de conducteur te ontsnappen door zich onder de banken te verstoppen, terwijl de cameravrouw haar lachen probeert in te houden als zij wel haar kaartje laat zien aan de beste man.

In Antwerpen gaan Jan en Sahil nog naar een Secret Sunday Party: een illegaal straatfeestje waarvan de locatie pas ’s ochtends bekend gemaakt wordt, vergelijkbaar met de Spaanse botellón. Sahil drinkt vanwege zijn islamitische achtergrond én vanuit persoonlijke overwegingen echter geen alcohol, maar dat weerhoudt hem er niet van om samen met Jan op zoek te gaan naar het beste Belgische trappistenbier, dat met de camera uit opeens wel buiten de abdij te verkrijgbaar blijkt. In Sahils vlog zien we ook dat hij niet bepaald bang aangelegd is: zo beklimt hij in Antwerpen een hijskraan om een Nederlandse vlag op te hangen. Marije daarentegen pakt het in haar vlog allemaal anders aan en geeft eigenlijk gewoon commentaar op wat we al in de aflevering zelf hadden kunnen zien.

In Brussel worden de twee duo’s met elkaar verenigd bij de Brusselse Brandenburger Tor – de triomfboog in het Jubelpark – en wisselen de twee vloggers van gezelschap: Marije gaat met Jan naar de Champagne en Sahil reist met Geraldine verder naar Parijs.

Bekijk de vlogs van Sahil en Marije

Bron afbeelding:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s