De Zeven Zeeën

7Zeeën | Twee opdrachten met verve

Het is nog maar één aflevering te gaan tot de grote finale van De Zeven Zeeën, waarin de Mol eindelijk ontmaskerd zal worden waarin de drie overgebleven kandidaten gaan strijden om de titel van Beste Actievoerder. Voor dat zover is, moet er eerst iemand naar huis en Patrick ziet de bui al hangen dat hij buiten de boot valt met de sterke drie-eenheid van Daniël, Nicolien en Niels aan boord.

De Groepsopdracht

Deze aflevering stond nogal in het teken van de “de laatste keer zus, de laatste keer zo” en dat gold ook voor de groepsopdracht. De laatste groepsopdracht van dit seizoen wordt uitgelegd door niemand minder dan Faiza Oulahsen, een Greenpeace-strijdster die gearresteerd en twee maanden vastgezet werd in een gevangenis in het Russische Moermansk. Zichtbaar onder de indruk van de twee maanden die ze in de cel zat (in haar eentje en met maar 1 uur per dag naar een binnenplaats om te luchten), moeten de kandidaten beginnen aan de eerste opdracht: ervoor zorgen dat hun boodschap om niet langer naar olie te boren in de Middellandse Zee, op Italiaanse televisie komt.

Het uiteindelijke plan is om gebodypaint over straat te gaan. Dat doen Daniël met zijn olietonnen op zijn buik, Nicolien met een onderwaterwereld over haar hele lijf en Niels met een besmeurde adelaars op zijn borst, met verve, maar Patrick vindt het allemaal maar awkward om met zijn met zonnetjes en windmolen beschilderde lijzige lijf in zijn onderbroek over het midden van de drukste weg van Cagliari te lopen.

7Z8-1

Toch heeft hun opzet wel succes: met hulp van kok Davide, en waarschijnlijk ook wel de regie van De Zeven Zeeën zelf, komen ze in contact met Italiaanse media en die leggen het hele gebeuren vast. Diezelfde avond wachten de kandidaten in spanning af of het item ook daadwerkelijk het journaal gehaald heeft en na een spannende break tussen de nieuwsitems door, zien de vier opeens zichzelf over straat banjeren met hun ontblote en gebodypainte lijven.

Gek genoeg werd er geen zesde vlag overhandigd, die eventueel een groepsvrijstelling zou kunnen geven. Dat had toch leuk geweest, zo vlak voor de finale!

De Driestrijd

Eveneens voor de laatste keer wordt het logboek ingevuld en komt Niels als verliezer uit de bus: de andere drie mogen zich mengen in de strijd om verzekerd te zijn van een plaats in de finale en de selectie te mogen starten. In eerste instantie belooft die driestrijd een creatief schouwspel te worden en maken Daniël, Nicolien en Patrick ieder hun eigen spandoek. Daniël komt niet uit met z’n letters en maakt er uiteindelijk een graffiti van, Patrick doet iets raar met een L en zeewier en Nicolien houdt het gewoon lekker simpel.

7Z8-3

Stress alom, maar wat kijker noch kandidaat dan weten is dat het geen reet uitmaakt of het spandoek mooi en duidelijk is of niet. Ze worden gedropt op zee, bij een rubberspeedboot waarmee ze vervolgens aan de hand van een kompas koers moeten zetten naar een schip om te enteren. Nicolien weet binnen no time welke kant ze op moet en omdat Daniël noch Patrick enig idee hebben hoe zo’n kompas werkt, besluiten ze de Olympisch kampioene te volgen. Hoewel Daniël haar nog weet in te halen, maakt Nicolien handig gebruik van haar tactisch inzicht en prikt ze haar boot tussen de boot van Daniël en de touwladder.

Terwijl Niels vanaf het dek Daniël aanmoedigt op, langs en over Nicolien heen te klimmen, bewijst hij zich als een ware gentlemen en laat de onsportieve tips van Niels voor wat ze zijn. Patrick klimt als laatste op het dek, maar doordat Nicolien en Daniël verstrikt raken in het doek van Nicolien, scheelt het slechts luttele seconden tussen wie het eerste en het laatste zijn spandoek uitrolt. Toen dat eenmaal gebeurd was, lag in de lijn der verwachting dat Floortje net als in de vorige aflevering een willekeurige matroos zou halen om hem de spandoeken, waar de kandidaten zoveel pijn, moeite en frustratie in hadden gestoken, te laten beoordelen. Maar niets is wat het lijkt en dus bleek Nicolien toch nét iets sneller dan de rest en won daarmee de Driestrijd. Terecht.

7Z8-2

De selectie

In series als De Zeven Zeeën, Wie is de mol? en Expeditie Robinson wil je twee dingen voorkomen: er als eerste uit vliegen, of eruit vliegen vlak voor een cruciaal moment zoals een samensmelting, een reis naar een ander land of de finale. Het is een lot dat Patrick vreest wanneer Nicolien voor haar gentlemen Daniël kiest en hij met Niels alleen overblijft. Uiteindelijk blijkt dat Patrick maar slecht één vraag meer goed beantwoord heeft dan Niels, die vanaf het begin de gedoodverfde winnaar van dit programma leek.

Volgende week vindt de finale plaats en hoewel er geen Mol ontmaskerd zal worden, is die uitzending wel live. Bovendien gaan we eindelijk eens een andere zee dan de Middellandse Zee bevaren en wordt de Rhea ingeruild voor de Rainbow Warrior!

Bron:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s