GoeieTAG

GoeieTAG | Reisdilemma’s

Op reisdoc.nl kwam ik deze reistag tegen, die bestaat uit vijftien reisdilemma’s. Ik ben (nog) geen wereldreiziger, maar alsnog leek het me leuk om deze tag te doen!

 1. Zonvakantie / Wintersport

Nog nooit ben ik op wintersport geweest. Wel ben ik eens ’s winters naar Duitsland gegaan, maar daar hebben we alleen gesleet en sneeuwballengevechten gehouden. Qua wintersporten heb ik alleen geschaatst en heb ik nog nooit de moeite genomen om eens te gaan skiën of snowboarden in Snow World, en dat is gezien mijn onhandigheid en niet altijd even betrouwbare motoriek misschien maar beter ook.

 1. Vakantie aan de kust / Vakantie in het binnenland

Kust! Met mijn ouders gingen we vrijwel altijd naar de kust. Slechts drie keer hebben we de binnenlanden opgezocht: de Ardèche, de Dordogne en de Doubs (tussen Besançon en Mulhouse) in Frankrijk en het Gardameer in Italië. Hoewel ik me in het binnenland ook prima vermaak, geniet ik toch echt een stuk meer van de kust.

 1. Europees eten / Aziatisch eten

Onmogelijke keuze! Ik hou erg van de Indonesische keuken, maar ik kan ook ontzettend genieten van een Valenciaanse paella. Ik hou vooral erg van rijstgerechten, dus misschien dan toch Aziatisch?

Valenciaanse paella.

 1. Weg met vrienden / Weg met partner

Als eeuwige single is deze vraag niet zo moeilijk: weg met vrienden. Het ligt natuurlijk helemaal aan je partner of je vrienden of je überhaupt met hen naar die ene bestemming zou willen. Zo heb ik vrienden met wie ik zo naar Londen zou gaan, maar als de bestemming Rome zou zijn, zou ik liever met iemand anders gaan. Je bestemming moet altijd in overeenstemming zijn met je gezelschap!

 1. Actieve vakantie / Luiervakantie

Het liefst zou ik om de dag iets ondernemen. Mijn broer was daarin mijn tegenpool en dus was het voor mijn ouders altijd schipperen zodat wij allebei het naar ons zin hadden. Gedurende een vakantie van twee weken, maakten we vaak vier tripjes. Tijdens onze vakantie aan de Costa Brava zijn we bijvoorbeeld niet naar Girona gegaan, ondanks dat dat maar een klein uurtje rijden was. Ik was dan ook erg blij dat ik een paar maanden geleden alsnog Girona kon bezoeken!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Girona, Spanje.

 1. Azië / Afrika

Ehm, mag Zuid-Amerika? Ik ben het als docent Spaans bijna aan mijn stand verplicht om naar Zuid-Amerika te gaan en ik hoop dat dan ook binnen nu en twee jaar te gaan doen. Dat is een heuse primeur, want ondanks dat ik heel graag reis ben ik nog nooit buiten Europa geweest (!?). Wat Azië en Afrika betreft, trekt Azië me meer dan Afrika. Zo staat er maar één Afrikaans land op mijn loodjeslijst (Zuid-Afrika), tegenover acht Aziatische landen (China, Filippijnen, Hongkong, Indonesië, Japan, Jordanië, Sri Lanka en Thailand).

 1. Barcelona / Rome

Been there, seen those! Van Barcelona heb ik inmiddels praktisch alle highlights gezien, maar in de vijf dagen dat ik vorig jaar in Rome was, heb ik lang niet alles kunnen bezoeken. Zo zijn we toen onder andere niet toegekomen aan het Vaticaans Museum en stonden de Spaanse Trappen en de Trevifontein in de steigers. Daar ga ik dus zeker nog een keer naar terug! Barcelona blijft mijn love at first sight wat betreft de Spaanse cultuur en zal altijd een plekje in mijn hart houden.

 1. Hotel / Camping

Camping! Ik hou ontzettend van het ’s ochtends wakker worden, op je stoeltje voor je tent of caravan gaan zitten en zomaar een beetje gadeslaan wat er zoal gebeurt op het veldje of het straatje. Ik hou van het contact met de mensen, ik vind het totaal niet erg om even naar de wc te lopen (behalve als ik naar bed lig, net geweest ben maar tóch het gevoel heb dat ik weer moet plassen). In een hotel daarentegen ben je veel meer op jezelf, doe je veel minder contacten op. In steden ga ik meestal naar een hostel, dat toch soms ook een beetje als een camping voelt.

 1. Citytrip / Natuurvakantie

Ik hou van de natuur, maar dan voor een dagje. Ik hou ontzettend van het bezoeken van monumenten, kerken, fonteinen. Ik loop liever door smalle straatjes of over brede boulevards dan door de natuur. Meestal ga ik een dagje naar een stad toe en een enkele keer ben ik echt meerdere dagen op citytrip geweest.

Florence, Italië.
Florence, Italië.

 1. Wereldreis / De wereld zien in meerdere keren

Overzicht, daar hou ik van. Als ik de wereld in één keer zou zien, zou ik het overzicht volledig kwijtraken. Wanneer was ik nou in Buenos Aires, en was dat nou voor- of nadat ik naar Venezuela ging? Heb ik die twee mensen nou in Vietnam ontmoet, of was dat al in Cambodja? Het lijkt me dat je tijdens een wereldreis ook zoveel verschillende indrukken opdoet in zo’n korte tijd, dat het bijna onmogelijk is om die sfeer nog eens op te roepen.

 1. Nooit meer reizen / Nooit meer je vrienden zien

Ik zou gek worden als ik voor altijd in Nederland zou moeten blijven en ik hoop dat m’n vrienden begrijpen dat ik dat niet zou kunnen. Ik zou de herinneringen aan m’n vrienden koesteren alsof m’n leven er vanaf zou hangen en als ik ze niet zou mogen zien, zou ik ze in ieder geval zo veel mogelijk bellen en whatsappen. Want dat mag dan wel, toch? 😉

 1. Weg met de auto / Weg met het vliegtuig

Met mijn ouders en broer ging ik tot voor kort altijd met de auto op vakantie, maar afgelopen zomer zijn we voor het eerst gaan vliegen, naar Corsica. Ik had al heel wat keren gevlogen, maar voor mijn ouders en broer was het de eerste keer. En hoe heerlijk het ook is om 10 keer zo snel op plaats van bestemming te zijn, en hoe mooi het ook is om de besneeuwde bergtoppen te kunnen zien… Reizen met de auto blijft nostalgisch!

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Besneeuwde toppen van de Alpen.

 1. Backpacken / Cruisen

Het is stiekem wel een droom van mij om eens met een cruiseschip mee te gaan. Geregeld liggen ze aan de Wilhelminakade in Rotterdam en dan zie ik mezelf al helemaal zitten. Het is jammer dat het vaak zo ontzettend duur is. Backpacken daarentegen is juist goedkoop en is ook iets wat ik heel graag nog eens zou doen. Maar waarheen, en met wie? Ik ben altijd alles kwijt en ik zie vooral tegenop het feit dat ik dan ongetwijfeld minstens drie keer per dag iets niet kan vinden en mijn hele backpack overhoop moet halen…

 1. Alles regelen / Op de bonnefooi

Ik ben een regelaar. Het is niet zo erg dat ik alle museumtickets van tevoren al koop, maar ik zoek wel uit hoe duur ze zijn en waar en wanneer je ze het beste kunt kopen. Altijd als ik ergens heen ga, zorg ik dat ik een hostel geboekt heb. Op de bonnefooi is totaal niets voor mij!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 1. Roadtrip / Op een plek blijven

Het is leuk om een stad helemaal te leren kennen. Zo heb ik ontzettend genoten van de twee weken die ik in Florence ben geweest. Aan de andere kant heeft een roadtrip ook zijn charme en bovendien heb je dan veel meer een voldaan gevoel omdat je veel meer ziet. Mijn neiging in Florence was dat ik de eerste paar dagen niet zo nodig dingen hoefde te zien, want ik had immers toch nog alle tijd. Als je op roadtrip bent en je komt langs een bepaalde stad, wil je zoveel mogelijk zien binnen de korte tijd die je hebt en dat lukt dan vaak ook. Zo voelden de laatste dagen in Florence alsnog alsof het een roadtrip was en ik binnen korte tijd veel moest zien.

Ga jij liever naar Azië, Afrika of een ander werelddeel? Laat het weten in de reacties!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s