De Zeven Zeeën

7Zeeën | Een Dozijn Sardijntjes in Blik en Vijftig Kilo Garnalen

Dankzij de goedaardigheid van Toprak, Lisa, Nicolien en Patrick viel er vorige week niemand af en strijden er nog altijd zeven kandidaten om De Zeven Zeeën. Er wordt nog flink gejij-bakt over het feit dat de hele groep door mocht in de vorige aflevering en Bastiaan vraagt zich af wanneer de eerste vrouw uit de kast komt op het tot Rainbow Warrior herdoopte zeilschip, want al snel is het weer tijd voor een groepsopdracht waarbij een nieuwe vlag verdiend kan worden.

De Groepsopdracht

In de haven van La Maddalena is een heuse weegschaal opgebouwd met daarop aan één kant een groot blok. Het blok vertegenwoordigt het gemiddelde gewicht van de bijvangst bij 50 kilogram aan garnalen. De kandidaten moeten binnen 30 minuten op zoek naar locals die, samen met twee gewichtjes van 25 kilo die al op de weegschaal staan, het contragewicht moeten vormen.

Als Bastiaan de eerste twee Italianen op de weegschaal zet, blijkt al snel dat het geen eenvoudige klus wordt: de garnalenweegschaal verroert geen vin. Uiteindelijk komen er zo’n twaalf mensen aan te pas die als Sardijnen sardientjes in blik op het plateau moeten blijven zien te staan, iets wat vooral de oudere Italiaan niet al te gemakkelijk af gaat. Na hoop natuurkundig geschuif met de gewichtjes door Niels wordt in de laatste minuut de ultieme balans bereikt en er opnieuw een vlag verdiend.

7Z1

De boodschap van Floortje dat de bijvangst voor 50 kilo garnaal maar liefst 1000 kilo is, laat de kandidaten bepaald niet onberoerd.

De Driestrijd

Het belang van het goed invullen van het logboek wordt met de week steeds duidelijker, want van de twee die tijdens de selectie overblijven gaat diegene die het gemiddeld het logboek het slechtst heeft ingevuld, naar huis. Toprak lijkt zich geen zorgen te hoeven maken voor als het zover komt, want voor de derde keer op rij mag zij aan de Driestrijd deelnemen, maar dat geldt ook voor Bastiaan. De derde driestrijder die zich in de strijd mengt is Nicolien, die na het bekendmaken van de uitslag eerst nog even een rondje gaat hardlopen met Daniël, Niels en Patrick. Verrassend genoeg blijkt niet zij, maar Patrick de beste hardloper, die als een gazelle over de boulevard ramt.

Alsof ze het van tevoren wisten, blijkt de Driestrijd een thriatlon à la Expeditie Robinson met hardlopen (gôh!), zeilen en zwemmen. Bastiaan ziet de bui al hangen, maar “gelukkig” hoeven de driestrijders het niet alleen te doen en worden zij vergezeld van zeilende of hardlopende locals. Echter mogen zij die niet zelf kiezen, want dat doen de andere kandidaten. Niels neemt zijn kans om de boel te fucken direct waar als blijkt dat hij mag kiezen wie er met Toprak meegaat. Hij kiest de vrouw met het postuur van een zeilster – of in ieder geval niet met het postuur van een hardloopster – als hardloopbuddy voor Toprak. Een goede tactische zet, want deze “arme, arme vrouw” blijkt nogal een blok aan Topraks been.

7Z3

De andere kandidaten mochten meefietsen met de driestrijders en waar nodig aanmoedigen, of à la Wie is de mol? de boel saboteren. Patrick hoopte vooral dat Bastiaan ter aarde zou storten en hij zijn plaats zou mogen innemen, want deze opdracht was hem op het lijf geschreven. Vlak voor de opdracht begon, had Toprak al aan Bastiaan voorgesteld het stokje over te dragen aan Patrick, maar Bastiaan bleek geen voorstander van een estafette om Toprak in het zadel te helpen en de bedreigende drie-eenheid van Patrick, Toprak en Lisa in stand te houden.

Ondertussen deed Niels zijn uiterste best om Toprak zoveel mogelijk te hinderen door voor haar langs te slalommen, water te spetteren met zijn bidon en bewegwijzering langs de weg, weg te halen. Tegelijkertijd probeerde hij ondanks zijn gebroken teen een wit voetje te halen bij Nicolien.

7Z4

Nicolien had weliswaar een zeiler als hardloopbuddy en een hardloper als zeiler, maar uiteindelijk was zij diegene die de proef weet te winnen. Toprak was nog erg close toen bleek dat haar zeiler ook daadwerkelijk zeiler was en haar beloofde de opgelopen achterstand in te lopen. Italianen en beloften hebben echter veel van doen met korreltjes zout en ondanks dat Nicolien zelfs nog kapseisde met haar zeilbootje, wist Toprak haar niet meer in te halen. En Bastiaan? Die begon na 200 meter al met powerwalken, beleefde in de bossen romantische tocht met zijn Italiaanse politieman in en tijdens het varen genoot hij van zijn plezierig uitzicht op de ontblootte torso van hardloper Roberto.

De Selectie

Niels’ werk viel in goede aarde bij Nicolien en al snel ontstond er een deal. Nicolien zou kiezen voor Niels, maar wel op voorwaarde dat Daniël zou kiezen voor Nicoliens soulmaatje Lisa. En zo geschiedde, waardoor de lastige keus ten deel viel aan de onschuldige Lisa. Zou ze ervoor kiezen om logboekwinnaars Toprak of Bastiaan aan boord te halen, zou Patrick het sowieso afleggen tegen één van hen. Ze besloot dan ook het lot van het logboek te laten beslissen, in de hoop dat Toprak het beter gedaan zou hebben dan Bastiaan. Die hoop bleek tevergeefs en Toprak bleef achter aan de kade. Zou het dan toch aan die Karma liggen?

Bron:

Advertenties

2 gedachten over “7Zeeën | Een Dozijn Sardijntjes in Blik en Vijftig Kilo Garnalen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s