De Zeven Zeeën

7Zeeën | De Koers van Kapitein Karma

Als blijkt dat met “de grote oversteek” de oversteek van het Italiaanse vasteland naar Sardinië wordt bedoeld, is duidelijk dat we dit seizoen van De Zeven Zeeën op de Middellandse Zee blijven dobberen. Hopelijk volgen er nog een paar seizoenen om ook de  andere wereldzeeën te bevaren! In deze aflevering werd nog eens duidelijk waarom dit nieuwe spelprogramma van BNN een potentie à la Wie is de mol? heeft.

Na afloop van de vorige selectie, waardoor Pepijn in de haven achterbleef, werd er nog nagepraat over de tactiek die Toprak zogenaamd uitgestippeld zou hebben. Daniël kon het niet uitstaan dat Toprak haar snode plannen had weten uit te voeren en verweet de ketel dat ‘ie zwart zag. De gemoederen liepen gedurende de aflevering steeds meer op en zijn voorlopig nog niet gesust.

Groepsopdracht

Voor het winnen van een vlag voerden de kandidaten opnieuw een groepsopdracht uit. Dit keer was het de bedoeling om in een laboratorium drie stofjes te bemachtigen die samen een roze vloeistof konden vormen. Het is dat er geen geld verdiend kon worden, maar anders had dit spel evengoed in Wie is de mol? gespeeld kunnen worden.

Gelukkig is de kijker van De Zeven Zeeën gevrijwaard van allerlei hersenspinsels en hoeft die zich niet af te vragen waarom Toprak Niels als eerste kandidaat naar voren schoof, wat verdacht was omdat het toch wel waarschijnlijk zou zijn dat de eerste kandidaat meer een soort verkenner zou worden dan dat hij daadwerkelijk een stofje zou bemachtigen. Of waarom Nicolien continu verdwaalde en maar liefst zeven en een halve minuut in het gebouw ronddwaalde, of wie er in ’s hemelsnaam met de portofoon stond te klooien. Of waarom Lisa, met een hoofd van een tomaat van alle spanning, Daniël na twee minuten terug naar het startpunt stuurde terwijl er nog maar vijf minuten op de klok stonden. Toch wist Daniël drieëntwintig seconden voor tijd het eindpunt te bereiken met het derde stofje trillend in zijn hand en slaagde de opdracht.

7Z1

Driestrijd

Niels heeft tot nu toe nog geen enkele driestrijd hoeven missen en ook deze aflevering mocht hij weer meedingen naar een vrijstelling. Naast Niels, kwamen ook Bastiaan en Toprak als winnaars van de logboektest uit de bus en ook zij deden vorige aflevering ook mee in de driestrijd, die uiteindelijk gewonnen werd door Toprak. In deze aflevering werd voor het eerst de driestrijd op individuele wijze gespeeld: de drie kregen ieder twee uur om zoveel mogelijk mijl in de goede richting van het eiland La Maddalena bij Sardinië af te leggen. Side note: er moest gevaren worden zonder motor.

7Z2

Bij het horen van de opdracht kreeg Toprak het Spaans benauwd, zag Niels zich al schitteren als stuurman en dacht Bastiaan te kunnen vertrouwen op zijn ervaring als zeiler in zijn jongere jaren. Het lot der dobbelstenen wees uit dat Toprak als eerste aan het roer mocht staan. Het huilen stond haar naarder dan het lachen en toen Niels haar ook nog eens “een mes in de rug” stak door niet te helpen, had ze het waarschijnlijk het liefst van boord willen springen. Niels liet zijn “één voor allen, allen voor één”-mentaliteit varen om zichzelf niet van de winst te beroven en ook dat is begrijpelijk. Dat hij Toprak vervolgens beschuldigt van achterbaksheid en het liefst het dek had willen laten schrobben, getuigt van weinig stijl en weinig respect voor de vrouwen aan boord.

Na een uur schraapte Toprak toch de moed toch bijeen, deed een windgodendansje en zette haar bemanning aan het werk… Hijs de zeilen! Nou, dat heeft de bemanning geweten. En dan weer het achterste zeil! En die weer naar beneden! Toch maar de voorste! En als dat geen effect heeft, dan proberen we die nog eens…

“Als ik de kennis niet heb, kunnen de wingoden doen wat ze willen, maar…”
Toprak 

7Z3

Toen Niels eenmaal mocht zeilen, was er geen zuchtje wind meer te bekennen. Koers houden was geen probleem, maar hoe zeer ze ook water droegen of peddelden, het mocht niet baten. Na twee uur dobberen, was het de beurt aan Kapitein Iglo Bastiaan, die zijn bemanning vissticks als beloning beloofde. Het zeilen ging Bastiaan voortreffelijk af, maar al snel kwam ook hij tot de ontdekking dat varen op de Middellandse Zee toch wel even andere Kapitein Koek is dan varen op het IJsselmeer.

“Met een goede Karma win je altijd”
Bastiaan 

Bastiaan had weliswaar de meeste mijlen afgelegd, maar jammerlijk genoeg in de verkeerde richting. Niels had een kaarsrechte koers gevaren, maar het lot was hem simpelweg ongunstig gezind en kwam hij uiteindelijk slechts een paar mijl te kort om de winst van niemand minder dan van Toprak, de Kapitein Karma van het gezelschap, af te pakken. Wingodendansjes zijn zo slecht nog niet.

Selectie

Brengt goede Karma je ook naar de volgende ronde? Toen vier kandidaten al aan de “goede” kant stonden en sowieso al doorgingen naar de volgende ronde, werd alle kandidaten gevraagd anoniem én unaniem te besluiten of de drie vlaggen ingezet moesten worden, zodat de hele groep door kon gaan. Niemand zou begrijpen waarom de vier kandidaten die toch al door waren, daarvoor zouden kiezen. Toch was dat precies wat er gebeurde en na afloop konden zij hun keuze zelf ook niet meer bevatten. Bastiaan, die nog niet tot de gekozenen behoorde, deed nog even een flinke duit in het zakje door aan te geven dat hij zéker niet ervoor gekozen had om iedereen door te laten gaan. En gelijk heeft ‘ie… De enige reden dat je in Wie is de mol? voor een groepsvrijstelling gaat is toch vooral ook om er zeker van te zijn dat jij zelf doorgaat!? Het zal wel weer iets met die Karma te maken hebben…

Leuk? Like en deel!

Bronnen:

Advertenties

5 gedachten over “7Zeeën | De Koers van Kapitein Karma”

  1. Ik had in wie is de Mol tochj wel degelijk het gevoel dat bv Rik de groepsvrijstelling wilde omdat hij de groep als geheel leuk vond.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s