GoeieTAG

GoeieTAG | Zonder succes volwassen worden

Afgelopen woensdag, 15 april, werd ik 23. Wettelijk gezien ben je in Nederland op je 18e volwassen, maar pas op je 21e word je als onafhankelijk gezien, ofwel dat je niet meer afhankelijk bent van andere volwassenen. Toch vindt de laatste (en niet geheel onbelangrijke!) stap naar volwassenheid pas plaats als je 23 bent, want pas dan wordt je salaris bepaald volgens het volwassenenloon.

Met 23 lentes is het dus niet meer mogelijk te ontkennen dat ik officieel volwassen ben. Maar hoe volwassen ben ik nu eigenlijk echt? Het liefst spreek ik à la De Sims over mezelf als “jongvolwassene”, maar het feit dat ik hier De Sims bij haal – iets wat ik ook in het dagelijks leven geregeld doe – zegt misschien al genoeg.

Eerder deze week zag ik op de blog van Iris en in de vlog van Jill de Unsuccesful Adulting Tag en ter gelegenheid van mijn 23e verjaardag leek het me wel aardig deze tag te doen. Enjoy!

 1. Wat is het meest onvolwassen eten dat je de afgelopen week hebt gegeten?

Het is niet helemaal gezond, al valt over gezondheid sowieso te twisten, maar iedere donderdag eten wij patat. Met kroket én frikadel of hamburger (frikadel en hamburger is een combinatie die bij ons thuis eigenlijk niet voorkomt). Het is denk één van de gewoontes die ik het snelst zal afleren zodra ik mezelf woon, al was het maar vanwege het gebrek aan een frituurpan. Toch betrapte ik mezelf erop dat ik gedurende afgelopen drie maanden, toen ik in Barcelona woonde, meer dan eens een bezoek aan de McDonald’s bracht. Het zou me niet verbazen als ik alsnog op een gemiddelde van één keer per week zou uitkomen. 😉 Tel daar nog eens bij op dat ik dan ook nog vaak een Happy Meal neem en mijn poging om volwassen te worden is definitief gedoemd te mislukken.

 1. Hoe vaak ga je vóór 22:00 naar bed?

Nooit. Soms, als ik moe ben, ga ik wel eens op bed liggen na het eten en dan kom ik er meestal rond de klok van acht weer uit. Alleen als ik me heel beroerd voel, lig ik voor tienen in bed. Maar dan blijft het ook echt bij liggen: slapen lukt dan echt nog niet.

 1. Wat is het laatste kinderprogramma dat je hebt gekeken?

Ik vermoed dat dat Pieter Post was, waarvan ik een muziekfragment gebruikte voor deze vlog. Het was wel de Engelse versie (Postman Pat) en ik kan je vertellen dat de combinatie van televisienostalgie en het luisteren naar de Engelse taal een combinatie van goud is.

 1. Wat is het laatste dat je bent vergeten?

Op een avond had ik een gesprek met iemand die de volgende dag een date zou hebben. De volgende dag sprak ik diegene weer via de WhatsApp en ik was die date die ze zou hebben alweer straal vergeten. Pas na een paar appjes begreep ik pas waarom diegene die avond bij de Vapiano was geweest: voor die date natuurlijk! Stom.

 1. Ben je wel eens in je pyjama naar buiten geweest?

Ja, op de camping. In het “normale” leven vind ik het al verschrikkelijk om met een joggingsbroek de straat op te gaan.

 1. Wat is je meest ranzige gewoonte?

Soms zit er een vervelend bullebakje in je neus en die vis of nies ik er soms even uit. Vervolgens gooi ik het bullebakje niet weg, maar drop ik hem in één van de lege glazen die op m’n bureau staan. Die glazen staan daar omdat ik te lui ben om twee trappen naar beneden te lopen om ze in de vaatwasser te doen en ik ze altijd vergeet mee te nemen als ik nieuw drinken pak. En omdat ik dus ook te lui ben het bullebakje fatsoenlijk in de prullenbak te deponeren, sla ik een soort van twee vliegen in één klap door het bullebakje en de glazen in één keer in de keuken te dumpen. Glazen in de vaatwasser en bullebakje in de prullenbak natuurlijk. 😉

Stuff Dutch People Like No. 27: Picking their noses

 1. Hoe veel enkele sokken heb je in je kast/la liggen?

Toen ik drie maanden geleden naar Barcelona verhuisde, had ik zeven of acht paar sokken bij me, plus het paar dat ik die dag aan had. Na twee weken kwam ik nog even een weekendje over naar Nederland en ik moest sowieso weer sokken meenemen, want ik kwam aldaar sokken tekort.Ook heb ik nog één paar extra warme sokken toegestuurd gekregen per post. Inmiddels ben ik weer terug in Nederland voor langere tijd en in mijn koffer zaten nog maar vier paar sokken. Waar zijn al mijn sokken gebleven!?

Hoeveel enkele sokken ik precies heb, weet ik niet: omdat wij hier thuis praktisch dezelfde sokkenmaat hebben, hebben we in de waskamer een sokkenmand staan waar iedereen sokken uit pakt. We hebben vaak wel meerdere paren van hetzelfde type sok, dus enkele sokken vallen sowieso minder snel op. Ongetwijfeld zitten er hier en daar drie- of vijflingen tussen.

 1. Welke lelijke emoji gebruik je wel eens?

Ik gebruik XD heel vaak, zowel in de vorm van een emoji (emoticon!) als in tekstvorm (X D). Maar eigenlijk vind ik het een vreselijke emoji: praktisch is het een lachend poephoofd. De lelijkste emoji vind ik de lachende en tegelijkertijd knipogende emoji met z’n tong uit z’n bek en een eng starend oog. Toch gebruik ik ook die heel vaak…

adult tag

 1. Wat is je meest nerderige eigenschap?

Ik heb ooit, toen ik in de derde van het VWO zat, het eerste deel van de Harry Potter-serie in het Frans gekocht. Ik heb hem nooit uitgelezen, maar wel veel plezier beleefd aan alle verleden tijden die we toevallig ook in de derde klas voorgeschoteld kregen bij Frans. Juist doordat onze docent Frans had gezegd dat de Passé Simple met name in boeken voorkwam, werd ik er nieuwsgierig naar. Hoe nerderig wil je het hebben?

 1. Wanneer is het voor het laatst het eten dat je kookte mislukt? Wat was het?

Dat was denk ik iets minder dan een maand geleden. Ik wilde een eitje bakken en serveren met rijst, maar bij gebrek aan spek bedacht ik me tijdens het koken dat het wellicht lekker zou zijn ketjap erbij te doen. Ik had ook nog een blikje perziken over, wat te weinig was om pilav te maken maar te veel om zomaar op te eten, en dus besloot ik dat erdoor heen te gooien. De perzik heb ik na de eerste happen eruit moeten vissen en toen was het ei met ketjap nog enigszins te eten, maar lekker was anders.

 1. Welke tic komt bij je naar boven als je je ongemakkelijk voelt?

Als je mijn vlogs kijkt, zie je misschien dat ik vaak m’n hand in m’n nek leg. Dit doe ik niet per se als ik me ongemakkelijk voel, maar ik doe het wel vaak. Bijvoorbeeld als ik niet zo goed weet wat ik moet zeggen of als ik ergens al pratend over nadenk. Als ik écht zenuwachtig ben, heb ik de neiging te gaan zweten. Maar dat is volgens mij normaal?

 1. Wat was de laatste rekening die je verstopte?

Eigenlijk krijg ik niet zo vaak rekeningen. Ik woon bij m’n ouders en heb nauwelijks vaste lasten. Wel vond ik laatst het afschrift van mijn spaarrekening en dat afschrift besloeg precies de periode waarin ik in Barcelona gewoond heb. Tegen het moment om te zien hoeveel spaargeld ik heb uitgegeven, zag ik toen heel erg op, maar uiteindelijk viel het nog best mee en heb ik nu nog net zo veel als ik vorig jaar in januari had.

Wel moet ik nog steeds belastingaangifte doen. Dat is iets wat ik nog nooit gedaan heb, maar nu ik loonheffing kan terugvragen in verband met de twee baantjes die ik vorig jaar tegelijkertijd had, wordt het toch eens tijd eraan te beginnen. En dat mag ook wel, als je 23 bent… 😉

Wat is jouw meest nerderige eigenschap? Laat het weten in een reactie!

Afbeeldingen:

Advertenties

2 gedachten over “GoeieTAG | Zonder succes volwassen worden”

 1. Het zij je vergeven 😉 Enne, meest nerderinge dat Franse HP-boek? Vergeet je niet voor het gemak even die hele HP-tijd op zich? 😉 Mijn meest nerderinge eigenschap heeft vrees ik ook iets met Harry Potter of anders met fonts, uitlijning en kleurcodes te maken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s