GoeieTAG

GoeieTAG | Mijn leven in 20 vragen

Elke vrijdagochtend om 7:00 een nieuwe tag! We trappen af met 20 vragen over mijn leven! Nou ja… mijn leven? Ach, zo heet de tag nu eenmaal.

1. Wat is je lievelingskleur?

Dat hangt er maar net vanaf waar het om gaat. Qua kleding is dat blauw en qua inrichting is dat rood (of oranje!). Uiteindelijk maakt de kleur me niet zo veel uit, als het maar in balans is (maar niet op het Mondriaanse af) en zolang het maar niet vloekt (vooral dat laatste).

IKEA shoplog: SUPERoranje

2. Wat is je lievelingscijfer?

Negen. Ook al is zeven het krachtigste magische getal.

3. Wat is je droomcarrière?

Als docent Spaans de wereld rond kunnen reizen en in de meest onwaarschijnlijke landen op de meest onwaarschijnlijke plekken aan de meest onwaarschijnlijke mensen Spaans leren. Maar “gewoon” docent Spaans op een “gewone” plek met “gewone” mensen is op zich ook best oké.

4. Waar zie je jezelf wonen als je op jezelf gaat?

In Utrecht of een andere typisch Hollandse (binnen)stad. Al zou ik het ook prima naar m’n zin hebben in Rotterdam!

5. Wat is je favoriete manier van reizen?

De trein! Waarom denk je dat ik in Utrecht zou willen wonen? Zowel met de hogesnelheids- als met de boemeltrein vind ik een beleving op zich. Je ziet veel meer (hoewel in de hogesnelheidstrein het landschap aan je voorbij flitst) en je hebt veel meer het gevoel dat je “onderweg” bent naar je bestemming.

6. Wat doe je in je vrije tijd?

Vrije tijd… Valt bloggen daarbinnen of daarbuiten? Buiten het bloggen om speel ik graag The Sims: heerlijk gedachteloos een onwaarschijnlijk leven van iemand anders leiden. Bovendien kan ik door het digitaal inrichten van huizen van mijn Sims mijn nogal sterke behoefte aan het veranderen van m’n inrichting thuis, enigszins temperen!

7. Wat zijn je favoriete kledingwinkels?

Pak een willekeurige foto van mij en 80% van wat ik aan heb, zal van de H&M zijn. Soms wil ik nog wel eens wat halen bij de WE of de V&D, maar het zijn vrijwel altijd winkels met twee letters. Ja, soms kom ik ook nog wel eens bij de C&A.

Shoplogparodie: De tijd om de broekriem aan te halen is voorbij 

8. Van wie zou je graag een concert zien?

ZAZ. Een in Nederland vrijwel onbekende Franse zangeres met ontzettend leuke, maar ook mooie liedjes. Ze had een bescheiden internationaal succes met Je Veux. Als ik me niet vergis was het het nummer Les Passants dat ik eens bij de Avondetappe langs hoorde komen en waardoor ik ZAZ “ontdekt” heb.

9. Wat is je favoriete theesmaak?

Eigenlijk vind ik alle zwarte en rode thee lekker. Van groene thee ben ik iets minder fan (al drink ik graag een muntthee na het avondeten) en met sterrenmunt maak je me absoluut niet blij. Het liefst gebruik ik de theeblaadjes van de Dille en Kamille… Die zijn kennelijk ook nog biologisch verantwoord, dus dat is fijn voor de kip die er op heeft zitten broeden.

dille-kamille.nl/
dille-kamille.nl

10. Spaar je iets?

Vrijwel altijd koop ik ansicht- of kunstkaartjes in een museumwinkel. Leuk om te bewaren en in een lijstje te doen voor thuis, maar ook leuk om op te sturen met bijvoorbeeld Postcrossing.

11. Ik kan niet slapen zonder…

Een kussen! En het liefst meerdere. In principe kan ik overal op slapen, als ik maar een kussen heb. Als ik niet genoeg ruimte in m’n koffer heb voor een kussen en ik niet zeker weet of er op de accommodatie kussens zijn, neem ik in ieder geval een sloop mee zodat ik die kan vullen met kleding of handdoeken.

12. Als je 1 miljoen dollar voor jezelf mocht houden, wat zou je ermee doen?

De wereld rond reizen. Er staan nog zoveel landen op mijn loodjeslijst, dat die 1 miljoen dollar op zich best welkom is!

13. Wat is je favoriete make-upmerk?

Volgende week doe ik de Blogmannen-Tag.

14. Wat is je lievelingssnack?

Chips. Het liefst naturel. Al ben ik ook een groot fan van rijstkoekjes en Japanse zoutjes!

15. Wat is je favoriete seizoen?

De lente! Omdat er dan veel vrije dagen zijn, omdat ik in de lente jarig ben, omdat Koningsdag in de lente gevierd wordt, omdat het naar mijn idee vaak beter weer is in de lente dan in de zomer en omdat je in de lente voor de eerste keer zonder jas naar school kan!

16. Slaap je met de deur open of dicht?

Op een kier. Maar ik slaap op zolder, dus het maakt eigenlijk nogal weinig uit of de deur open of dicht is.

17. Waarom ben je begonnen met bloggen?

Dat vraag ik mezelf ook wel eens af als ik na middernacht nog probeer te voldoen aan de door mijzelf opgelegde verplichting om elke werkdag een nieuw artikel te posten. Deze tag schrijf ik overigens ook na middernacht… Ik hou nu eenmaal van schrijven. Is dat een cliché?

18. Ben je geabonneerd op een tijdschrift?

Ik ben een tijdje geabonneerd geweest op España y Más, maar vanwege mijn verblijf in Spanje de afgelopen drie maanden en de master die ik vanaf oktober aan de Universiteit van Sevilla ga volgen, heb ik dat opgezegd. Wel krijg ik nog eens in de zoveel tijd tijdschriftjes van goede doelen die ik steun, maar die lees ik eigenlijk niet.

19. Wat deed je afgelopen nacht om 12 uur?

Meestal ben ik dan of aan het bloggen of een vlog aan het bewerken. Gisteren was ik bezig met foto’s zoeken, bijsnijden en bij elkaar voegen voor de Pròxima Estació-blog die gisteren online is gekomen.

Wat deed jij afgelopen nacht om 12 uur? Laat het weten in een reactie!

20. Favoriete parfum

Zo graag ik bij H&M kom voor kleding, zo graag kom ik bij de Rituals voor verzorgingsproducten. Ik ben een fan van zowel de crèmes als de deodorants als de geuren van de Rituals en je zult mij dan ook niet snel in een andere parfumzaak zien. Al was het alleen maar omdat je in andere winkels bijna van je stokje gaat van de muur van geuren waar je tegenaan loopt!

rituals.nl
rituals.nl
Advertenties

Een gedachte over “GoeieTAG | Mijn leven in 20 vragen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s