So Yesterday: Wat is er geworden van?

So Yesterday | Wat is er geworden van… Jamelia?

  • Jamelia Niela Davis
  • Bekend als zangeres
  • Geboren op 11 januari 1981 te Birmingham, Engeland
  • Woont nog altijd in Birmingham, Engeland
  • Had een relatie met Terry Wallen, een manager, en Darren Byfield, een Jamaicaanse voetballer in de Engelse competitie
  • Heeft twee kinderen

Jamelia was voor ons Nederlanders misschien een eendagsvlieg, maar aan de overkant van de plas die we de Noordzee noemen weet menigeen nog altijd wie Jamelia is. Voor de lezer die het karaokespel Singstar niet in huis heeft, kan een geheugenopfrisser wellicht geen kwaad: Jamelia scoorde in 2003 een kneiter van een hit met “Superstar”, dat in Nederland de 3e positie haalde in de hitlijsten. Het catchy popliedje was de tweede track van haar tweede album “Thank You”. Zowel het album “Thank You” als de titeltrack “Thank You” werden in het Verenigd Koninkrijk bejubeld met tal van awards, maar in Nederland kwam het niet verder kwam dan de 21e positie in de hitlijsten.

Jamelia1

Inmiddels zijn we meer dan tien jaar verder en is Jamelia nog altijd een Bekende Brit. Toegegeven: haar zangcarrière staat tien jaar later wel op een wat lager pitje en na “Thank You” bracht ze alleen nog het album “Walk with me” uit in 2006. Desalniettemin heeft haar zangcarrière haar geen windeieren gelegd en heeft ze de afgelopen jaren haar opwachting gemaakt als jurylid in Move Like Michael Jackson en coach in The Voice of Ireland.

Bekijk de compilatie van Jamelia als coach in The Voice!

Is Jamelia dan helemaal niet meer als zangeres te zien op de Britse buis? Verre van dat! In 2013 maakte Jamelia in I Love My Country, de Britse variant van Ik Hou van Holland, de sfeer met haar band. Jamelia heeft een buitengewoon gevoel voor humor – hoe kan het ook anders als je Brits bent – en geniet dan ook zichtbaar van haar acte de présence in het spelprogramma.

Echter was I Love My Country lang niet zo populair als Ik Hou van Holland in Nederland en werd het door BBC na één seizoen al van de buis gehaald, nadat het programma dubbel en dwars de grond werd ingeboord en afgedaan als patriottistisch:

“Het is een panel show waarbij iedereen strijdt wie het meestvervuld van patriottisme is. Het decor is een ratjetoe aan pijnlijk overduidelijke Britse iconen: een telefooncel hier, Stonehenge daar, een paar plastic koeien. Het lijkt op de laatste scène van The Planet of the Apes als de apen in de war zouden zijn geweest en de belastingvrije winkel op Heathrow geplunderd hadden. Er is ook een Big Ben, die zo snel zijn wijzers laat draaien dat een uur in een paar seconden voorbij is. Wat raar is, want het voelde alsof juist het tegenovergestelde aan de hand was.” 

The Independent

Jamelia’s carrière mag zich dan beperken tot de Britse eilanden, desalniettemin zijn het wel twee Nederlandse formats waarin ze show stal. De negatieve reacties op het format van I Love My Country leidden uiteindelijk ertoe dat BBC besloot er na één seizoen al mee te stoppen, maar daarmee kwam geen eind aan Jamelia’s TV-carrière.

Jamelia beperkt zich immers niet tot slechts muzikale programma’s, maar doet veel meer dan dat. Met haar gevoel voor humor en haar aanstekelijke gegiechel was te zien in meerdere comedyprogramma’s en sinds 2013 is ze ook eens in de zoveel tijd te zien als panellid van Loose Women, een praatprogramma voor en door vrouwen op de Britse zender ITV. In de show komen tal van onderwerpen aan bod, zoals het lachen om dikke mensen en de uitgaven van liefdadigheidsinstellingen:

In 2012 presenteerde Jamelia ook zelf een programma over single moeders. Aan haar relaties met manager Terry Wallen en Darren Byfield, een Jamaicaanse voetballer die in de Engelse competitie onder andere voor Aston Villa en Sunderland speelde, heeft ze twee kinderen over gehouden.

Jamelia voegt aan haar biografie op haar website – die ze evengoed van Wikipedia heeft gehaald – nog toe dat ze ondanks al haar prestaties op muzikaal gebied, zichzelf vooral ziet als een hardwerkende, avontuurlijke, recht voor z’n raap zijnde en liefhebbende moeder van twee dochters uit Birmingham, die toevallig ook een beetje beroemd is. En zo is het maar net: ook een superstar kan immers niet zonder een gezonde dosis Britse bescheidenheid. Zéker niet als je “officiële” website ook maar een simpel wordpress-template heeft. 😉

facebook.com/officialjamelia
facebook.com/officialjamelia

Leuk artikel? Vergeet niet te liken en te delen!

Bronnen:

Advertenties

Een gedachte over “So Yesterday | Wat is er geworden van… Jamelia?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s