So Yesterday: Wat is er geworden van?

So Yesterday | Wat is er geworden van… Hilary Duff?

 • Hilary Erhard Duff.
 • Bekend als zangeres en actrice.
 • Geboren op 28 september 1987 te Houston, Texas.
 • Woont in Los Angeles, Californië.
 • In scheiding met Mike Comrie, ijshockeyspeler.
 • Had relaties met Aaron Carter en Joel Madden.

We kunnen niet anders dan So Yesterday, het tweede seizoen van Wat is er geworden van…?, te beginnen met Hilary Duff, die met “So Yesterday” een internationale doorbraak als zangeres beleefde. Maar wat doet Hilary Duff eigenlijk tegenwoordig en is het een schande dat we in Nederland nauwelijks meer wat van haar horen, of is dat lot haar ook in de Verenigde Staten overkomen? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: Hilary Duff heeft tegenwoordig blauw haar. Of groen, maar in ieder geval niet blond meer.

duff3
Instagram

Let’s go back. Back to the beginning.
Come Clean

Hilary’s begon in navolging van haar zus Hailey met lokale theateroptredens. Haar carrière begon dankzij de inspanningen van haar moeder, al vroeg gestalte te krijgen. Op elfjarige leeftijd begon ze aan landelijke bekendheid te winnen door haar rol als Wendy in de televisiefilm Casper meets Wendy, over Casper het spook. Later zou ze gevraagd worden voor een sitcom van de NBC om vervolgens, na één aflevering, alweer op straat gezet te worden. Het toeval wilde dat ze nog geen week later gevraagd werd voor de kaskraker Lizzie McGuire en de rest is geschiedenis.

De eerste scène van Lizzie McGuire
De eerste scène van Lizzie McGuire

In Nederland kennen we Hilary Duff vooral als zangeres en beperken haar acteerprestaties zich tot de Disney-serie Lizzie McGuire. Na “So Yesterday” volgde nog “Come clean”, maar daar hield het bij op wat Nederland betreft. Door haar prestaties als actrice in eigen land verdween ze niet uit beeld en wist ze zich te handhaven als celebrity. Om van haar kindersterrenimago af te komen, koos Hilary niet voor een aanpak om zich als sekssymbool te presenteren à la Britney Spears of Christina Aguilera, maar profileerde zich door haar keuzes als actrice. Zo wees ze omwille van een volwassener imago zelfs een rol in een High School-serie af.

Toch verkeerde Hilary Duff niet echt in een luxe-positie als het om acteren ging. In 2004 speelde ze in Raise Your Voice, in 2005 in The Perfect Man en in 2006 in Material Girls, maar de één flopte nog meer dan de ander. In 2009 ging ze spelen in Gossip Girl en sinds dit jaar speelt ze in de nieuwe serie Younger, over een vrouw die jonger wordt geschat dan ze eigenlijk is en vervolgens het leven gaat leiden waar ze veel te oud voor is. Afgelopen jaar bracht ze als zangeres ook haar vijfde album uit.

Wat acteren betreft mag Hilary Duff het High School-juk van zich af gekregen hebben, wat betreft zingen is dat nog niet helemaal gelukt. Haar liedjes hebben nog net zo’n zoetsappig karakter als So Yesterday en Come Clean. Haar zangcarrière moet dan ook genoeg nemen met nationaal succes en op haar website prijkt dan ook de wanhopige tekst “Vote for Hilary to come to your city”.

Duff2
De lijnen zijn nog steeds geopend!

Naast acteren en zingen, heeft Hilary ook nog drie boeken geschreven, die echter nooit de oversteek over de oceaan hebben gemaakt. Verder ontwierp ze ook kleding met de merknaam “Stuff by Hilary Duff”, dat, ondanks het hippe rijm van het kaliber “Spul van Tim Krul”, het evenmin maakte in Europa. Haar eigen parfum – een ster zonder eigen fragrance is immers geen ster – beleefde daarentegen wel internationaal succes en droeg de naam “With love… Hilary Duff”. Tja, wat moet ik daar nu nog aan toevoegen?

Tot volgende week en vergeet niet te liken en te delen!

Bronnen:

 • abcnews.go.com/Entertainment/hilary-duff-speaks-filing-divorce/story?id=29363593
 • biography.com/people/hilary-duff-17191546
 • hilaryduff.com/
 • imdb.com/name/nm0240381/
 • nl.wikipedia.org/wiki/Hilary_Duff
Advertenties

3 gedachten over “So Yesterday | Wat is er geworden van… Hilary Duff?”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s