Boer Zoekt Vrouw

BZV | Friet op zaterdag

friet

In de luwte van de mediastorm zochten de vijf boeren die niet met de televisieserie mochten meedoen, ook naar hun ware liefde. Toch werden ze niet helemaal met rust gelaten en waren ze alsnog te volgen in de webserie van Boer Zoekt Vrouw. Op de reünie van een week geleden kwamen ze weer in beeld voor het gróte publiek van 4,3 miljoen kijkers. Hebben ook deze vijf boeren hun vrouw gevonden, of is er toch nog werk aan de winkel voor Yvon?

Janko

Wát is er precies gebeurd in die Fiat 500 cabrio van Esther? Toen Janko en zijn vrouwen de theetuin verlieten om de boerderij te gaan bezoeken en op de thee te gaan bij tante Rikkerdien, stapt Janko uitgerekend in de auto van de vrouw die de vrouw van z’n leven zou blijken. Er wordt op de boerderij weliswaar nog naar aardbevingsschade gekeken, de luchtjes van Janko worden nog eens grondig bestudeerd (al heeft een luchtje op de trekker weinig zin, volgens Janko) en ook het ligbad wordt bewonderd: het mag uiteindelijk allemaal niet baten voor de andere vrouwen, want het is Esther met wie Janko het bad – eh, het schip – in gaat.

“Ik keek jou aan en jij keek mij aan en ineens viel alles van mij af. En ik dacht: ja, het is goed.”

Esther

Tijdens hun eerste date bakken Janko en Esther poffert en bespreken ze het moment waarop ze elkaar voor het eerst zagen. Ze gaan vervolgens met de eenvoudige volkswagen van Janko op pad om een winterse wandeling te maken en eenmaal thuis wordt onder het genot van een glaasje wijn en een lekker stuk poffert geproost en op hun eerste projectje dat zo geslaagd verlopen is. Het is dan ook geen wonder dat Esther en Janko samen ten tonele verschijnen op de reünie: die Janko boft maar met zo’n vrouw!

Willem

Was het bij Janko de vrouw die hij als eerste zag, zo was het bij Willem de vrouw die als laatste wegging. Van zijn stapeltje vrouwen – 56 om precies te zijn – koos hij er een aantal uit om uit te nodigen bij hem thuis voor een barbecue. Het kostte wel even tijd om de teleurstelling van het niet mee mogen doen aan de televisieserie te verwerken, maar dat mag de pret op zijn eigen speeddate niet drukken. Martine heeft zelfs nog een appeltaart gebakken en het is dan ook zij die uiteindelijk als laatste weggaat om Willem nog even te helpen de boel aan kant te maken. In de keuken smoezen ze nog wat na en geeft Willem, terwijl het servies bijna uit zijn handen valt, toe dat zij zijn favoriet is. Martine wil graag nog een keer afspreken en “dat kan” volgens Willem. Nou, da’s mooi!

“Af en toe denk ik: Willem… wat wil je nou?”

Willem

Ondanks Willems twijfels komen er meer dates van de grond en worden ook de ouders ingelicht van de op handen zijnde relatie. Het is dan ook Martine die samen met Willem op de trap met Yvon de afgelopen tijd bespreekt.

Gert-Jan

Het begon wat armzalig met slechts twee brieven, maar uiteindelijk kwam er toch ook nog een derde brief bij van iemand uit de buurt: er zit immers geen postzegel op. Gert-Jan heeft een lichte voorkeur voor Godeline, maar hij moet toch nog eens goed nadenken over dat paard, dat kind en die ex van haar… Precies de dingen die hij niet zocht! Uiteindelijk komt een serieuze kandidaat op de koffie bij z’n ouders.

“Als je het na veertien dagen nog niet weet, kan je er gerust mee stoppen”

De schoonmaakster van Gert-Jan

Pas op de reünie komen we erachter dat deze vrouw Anita heet, die na het zien van de eerste uitzending op 4 januari simpelweg spontaan naar Gert-Jans ouders belde om zijn nummer te vragen en hem vervolgens een sms’je stuurde. Anita is de vrouw die alles heeft waar Gert-Jan naar op zoek was en vermoedelijk ook geen kind of paard heeft! De dag na die bewuste zondag 4 januari, hebben ze een uur gebeld, de woensdag erna is Gert-Jan langsgekomen en vrijdag is ‘ie nooit meer weggegaan.

Mario

Bij Mario wil het allemaal maar niet vlotten, maar je kunt dan ook niet zeggen dat Mario zelf de vaart erin houdt. Het lot is hem ook niet gunstig gezind: het lukt hem steeds maar niet om de vrouwen meer dan één keer aan de lijn te krijgen. Met de vrouw van zijn eerste keus had hij een leuk gesprek, maar die zou daarna nooit meer opnemen.

“Boxtel! Da’s dichtbij. Daar zal ik dan ook maar eens even m’n tanden in bijten.”

Vriend Arie

Bij het opnieuw doorspitten van het stapeltje kijkt Mario zo tegen een Zwolse aan met een nogal opvallende inkijk in haar decolleté en twee honden, maar die bleek opgegeven door haar kinderen (vermoedelijk in letterlijke en figuurlijke zin). De derde vrouw in de rij nam ook niet op en dan zat er, met het eind van de stapel al in zicht, ook nog een één of andere halve non tussen. Wil er dan echt niemand in zee met een varkensboer!? Het is dan ook geen verrassing dat Mario niet samen met een vrouw, maar samen met Leo op de reünie verschijnt. Maar heeft Leo dan wel een vrouw mee?

Leo

Leo appt en date er, in tegenstelling tot Mario, vrolijk op los terwijl hij de kat uit de boom kijkt. Je moet volgens Leo vooral niet bij de eerste brief blijven hangen (behalve als het goed is, dan is het goed!) en dat doet Leo dan ook niet. Mocht zijn eerste date, een vrachtwagenchauffeur met piercing, niets blijken, heeft hij altijd nog twee anderen op de app. Eén van die twee was vermoedelijk Mirella, met wie hij maar liefst al drie keer ieder op date is geweest als we haar in de webserie zien verschijnen.

“Je bent wel vroeg. Anders had ik nog even gedoucht.”
– “Ik ben juist laat.”
“Ja, nee. Ik was laat.“

Er worden nog wat gewoontes besproken en één ding zou nog wel eens roet in het eten kunnen gooien: Leo móet friet op zaterdagavond, en het liefst de middag van tevoren ook hamburgers, maar Mirella eet liever waar ze zin in heeft. Zulk vrijdenkerij was aan Leo kennelijk niet besteed, want op de reünie zien we hem zonder vrouw het erf op lopen. Zou zijn zus dan toch gelijk hebben dat Leo iets te keuskeurig is? Maar, hoop doet leven: op Leo’s lijstje stonden 48 vrouwen en daar heeft hij er nog maar 6 van gehad!

En zo is het maar net: bij de één is het bij de eerste gelijk raak, zoals Janko, terwijl de ander net wat meer tijd nodig heeft. Of om in de woorden van Gert-Jans moeder te spreken:

“Alles komt op z’n pootjes terecht, zeggen ze wel eens.”

Nou, dat hopen we dan maar! Over ongeveer een half jaar stelt het volgende tiental boeren zich alweer voor en kan het aftellen naar een nieuw seizoen Boer Zoekt Vrouw beginnen. Houdt het dan nooit op?

Bedankt voor het lezen, vergeet niet te liken en tot volgend seizoen!

Afbeelding:

Advertenties

Een gedachte over “BZV | Friet op zaterdag”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s