Barcelona

BCN Week #10 | Wow, we’re going to Sevilla!

De kogel is door de kerk, hoezee! Afgelopen zaterdag kreeg ik zoveel aanmoedigingen om voor Sevilla te gaan en dat was precies wat ik even nodig om die “sterke neiging naar een ja” om te zetten in het daadwerkelijk invullen van het inschrijfformulier. Het eerste voorschot voor het collegegeld is inmiddels betaald (en ontvangen) en daarmee wordt het alsmaar officiëler. Ik kan het nauwelijks geloven dat ik vanaf oktober acht maanden aan een Spaanse universiteit zal studeren. En wat voor één!

De afgelopen week begon dus goed. Ik besloot het te vieren – hetzij in m’n eentje – door pannenkoeken te maken met de pannenkoekenmix die mijn ouders me een tijdje geleden opgestuurd hadden. Gek genoeg voelde het zo toch nog een beetje alsof ik het ook met hén vierde. Gezegd moet worden dat we toen ik de vorige keer toegelaten was op de universiteit van Sevilla maar uiteindelijk niet ging, ook al uit eten waren geweest om het toen te vieren.

BCNweek10-1

Zondag bezocht ik de zondagochtendmis in de Santa Eulàlia, dé kathedraal van Barcelona. Dat was iets wat hoog op m’n verlanglijstje stond en ik heb er dubbel en dwars van genoten. Vervolgens bezocht ik die dag ook nog Palau Güell, een neomiddeleeuws juweeltje van Gaudí, en ook ging nog naar het Nationaal Kunstmuseum van Catalonië, maar dat was tegen de tijd dat ik daar was, iets na drieën, al gesloten. En dat terwijl ik juist dacht dat het na drieën gratis was! Maar dat was op zaterdag… Die zondag sloot ik af door in Barcelona nog even naar Barcelona-Madrid, El Clásico, te kijken.

palau guell

Maandag deed ik praktisch niks, behalve naar de supermarkt gaan. Dinsdag was daarentegen weer een heel mooie dag, ondanks de regen: het was dan eindelijk tijd om Casa Batlló te gaan bezoeken. Het kostte wel wat (€18,50, en dat is het gereduceerde tarief), maar dan heb je ook wat. De prijs is zoveel hoger dan bij andere attracties in Barcelona omdat Casa Batlló privé-eigendom is en daarom geen subsidies ontvangt om het pand te onderhouden. Als je door onderstaande foto’s nieuwsgierig bent geworden naar Casa Batlló, moet je dit vlogfragment zeker even bekijken!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Met een ritme van toppen en dalen deed ik die woensdag weer bijzonder weinig, behalve dat ik even naar Badalona ging omdat dat immers toch heel dichtbij is en het zonde zou zijn om er niet heen te gaan. Er is niet bijzonder veel te beleven noch te zien, maar desalniettemin is het wel de derde stad van Barcelona en heeft het ook een mooie boulevard, die helaas wel van het strand gescheiden wordt door de oudste spoorlijn van Spanje.

Donderdag werd het eindelijk weer mooi weer en dus wilde ik naar de top van de Tibidabo, zodat ik dat ook van m’n BCN Bucket List kon strepen, maar daar kwam het uiteindelijk niet van. Het ritje met de kabeltrein naar de top kostte maar liefst €7,70: dat heb je er misschien wel voor over als je de TV-toren of het attractiepark aldaar in wil, maar aangezien ik alleen even wilde gaan kijken voor het uitzicht, besloot ik de excursie naar de Tibidabo te beperken tot de Avinguda de Tibidabo met prachtige villa’s en vanaf daar, aan de hand van het reisboek “Barcelona voor Gevorderden”, verder te lopen naar de door Barcelona opgeslokte dorpskern van Sarrià te lopen en aansluitend ook nog even met de metro naar Gràcia te gaan.

BCNweek10-4

Gisteren was een dag van uitslapen, want eigenlijk ga ik al de hele week te laat slapen en voel ik me continu moe. Ik ben alleen even naar Barcelona geweest om een studiegenootje op te zoeken die daar twee dagen was om één en ander te regelen voordat ze binnenkort naar Barcelona verhuist om te gaan werken. In die missie ben ik helaas niet geslaagd en dus vertrek ik precies over een week alweer naar huis en ik ben ik al begonnen met het inpakken van m’n twee koffers. Maar dat is niet erg: immers licht er een prachtige Spaanse stad in het zuiden in het vooruitzicht.

Op 1 april verhuis ik weer naar een hostel: toevalligerwijs hetzelfde hostel als waar het Barcelona-avontuur begon. Volgende week zaterdag verschijnt het weekverslag van de elfde en laatste week in Barcelona. De Barcelona-blogs stoppen dan, maar ik blijf wel doorgaan met vloggen!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s