Wie is de mol? 2015

WIDM | Zinloos

Aflevering 9 in 280 woorden

Tijdens een kleine veiling, waarbij het totaal niet duidelijk is wat er nu geveild gaat worden, delft Chris het onderspit. Het is Rik die op het laatste moment de jokers bij hem wegkaapt. Margriet blijft buiten schot: het heeft voor Rik immers geen zin om jokers van de Mol te stelen. Marlijn is de enige die nog geld in het laadje brengt: een luttele €500,-. Vervolgens maken ze de test en moet Chris het strijdtoneel verlaten (iets wat hij nauwelijks kan geloven), en daarmee wordt er wel nog €2000,- aan de pot toegevoegd omdat hij niet de mol is, maar wel tot mol verkozen was tijdens de verkiezing van een paar afleveringen geleden.

De finale opdracht is een heus schreeuwdictee op de markt van Kandy. Drie versnipperde brieven van de Mol moeten weer samengevoegd worden en bij de juiste persoon belanden. We zien Margriet verbaasd opkijken als Marlijn aan Rik doorbrieft dat hij niet lang na hoefde na te denken toen de Mol hem twee jokers voor €750,- aanbood. Een slimme montagetruc: Margriet wist dit natuurlijk allang, net zo goed als ze wist dat €100,- uit de pot had gekeken bij de National Gallery. Of zou Margriet nooit geweten hebben dat Rik op haar aanbod was ingegaan en geloofd hebben dat hij inderdaad €1500, had besteed aan de kans op een groepsvrijstelling in aflevering 7?

"Maar ach, een leugentje om bestwil kan voor niemand kwaad."
“Maar ach, een leugentje om bestwil kan voor niemand kwaad.”

“Ik heb er één voor Marlijn! Dénk ik!”

Uiteindelijk is geen enkele brief juist samengesteld: die van Rik en Marlijn hebben zinnen te veel die eigenlijk voor Margriet waren, die het met een schamele drie zinnen moet doen. Geheel in stijl wordt er weer eens €0,- verdiend en met een historisch lage pot van €10.500,- maken de finalisten de laatste test.

Molboekje

Niets is wat het lijkt. Klik op de bladzijden om uit te vergroten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES


De brieven

Rik,

Ik dacht aan jou een zware dobber te hebben. Een rechtschapen journaalpresentator op wie heel Nederland blind vertrouwt. Maar toen ik je twee jokers aanbood voor E750,-, hoefde je niet lang na te denken. Om je eigen huid te redden, beloog je bliksemsnel de hele groep op één iemand na. Je hebt de pot een hoop gekost, maar voor mij was je voor onschatbare waarde. Maar ach, een leugentje om bestwil kan voor niemand kwaad.

Bedankt voor alles,

De Mol.


Marlijn,

Wat hadden we het fijn samen. Je acteertalent kwam niet alleen jou van pas, maar heeft mij ook heel veel opgeleverd. Je kocht maar wat graag jokers in ruil voor ondermaatse prestaties in een opdracht. Je koos voor een onverbrekelijk verbond, maar is dat nou echt een slimme zet of graaf je hiermee je eigen graf? Je was de beste bliksemafleider die ik me kon wensen. Je hebt de pot een hoop gekost, maar voor mij was je van onschatbare waarde.

Bedankt voor alles,

De Mol.


Margriet,

We hadden van begin af aan een stilzwijgend verbond.
Je was op mijn verzoek in no-time penningmeester.
Al discussiërend hield jij grote bedragen uit de pot.

En jij had net als andere finalisten, geen enkele moeite met diefstal uit de pot in ruil voor jokers.
Je was de beste bliksemafleider die ik me kon wensen.

Bedankt voor alles,

De Mol.

En tóch vind ik dat Margriet de pot een hoop gekost heeft en Marlijn de beste bliksemafleider was. Die laatste zinnen kunnen feitelijk op iederéén slaan. Zou Margriet de teksten echt zelf geschreven en zou dit een knap staaltje van de Mol zijn, of is hier de regie slinks te werk gegaan?

In ieder geval moest Rik van Margriet de zin “Maar ach, een leugentje om bestwil kan voor niemand kwaad” aan Marlijn geven, en was Marlijn nog zo pienter om die weer terug te geven aan Rik. Alleen vergat Rik die zin op te schrijven, net zoals hij de zin “Op mijn verzoek was je binnen no-time penningmeester” vergat door te geven aan Margriet…

Geheime aanwijzingen

Margriet was zinloos: ze kwam twee zinnen tekort. Dat is dan ook gelijk de enige aanwijzing van aflevering 9! Dit keer ging de post immers niet vergezeld van een bloem.

De afvaller: Chris Zegers

Chris Zegers, wie kent hem niet? De meeste kennen hem vandaag de dag als presentator van reisprogramma’s. Het toeval wil, al kun je bij Chris Zegers, die al zoveel van de wereld gezien heeft, niet meer van toeval spreken, dat hij al eens eerder op Sri Lanka is geweest en zelfs ook de villa waar de bruiloftsreceptie plaatsvond, al eens bezocht had. Toch begon de carrière van Chris aanvankelijk als acteur.

Hij speelde in series als “Oppassen!”, “All Stars” en in “Van God los”. Ook in de soapserie “Onderweg naar Morgen” heeft hij een vaste rol gehad. Chris was niet alleen te zien op televisie, maar ook op het witte doek. Zo speelde hij onder andere in “Alles is familie” en “De hel van ‘63”.

Wat minder mensen zullen weten, is dat Chris ook muzikant is. Hij trad onder andere op met het Noord-Nederlands Orkest met klassieke bewerkingen van Pink Floyd en The Beatles.

Nóg opmerkelijker, maar wat wel verklaart waarom Chris toch telkens “iets met cijfers” had gedurende dit seizoen van Wie is de mol?, is dat Chris econoom is. Hij geeft lezingen bij bedrijven en universiteiten over rijkdom in de vorm van ervaringen en herinneringen. Chris is een rasoptimist, dat is één ding wat zeker is en wat we meer dan eens hebben kunnen zien in dit seizoen van Wie is de mol?

Bedankt voor alles!

Bronnen

Advertenties

Een gedachte over “WIDM | Zinloos”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s