Wie is de mol? 2015

WIDM | Onderaan

Aflevering 8 in 270 woorden

Geld plukken, dat doet de Mol liever niet! Er was de Mol dan ook veel aan gelegen om zo veel mogelijk lage bedragen te sprokkelen op de theeplantage. Ze slaagt daarin door vooral onderaan de berg te plukken en geldteller Chris wordt bedolven onder bedragen van slechts een paar cent. Martine plukt bovenaan en vindt bedrage van maar liefst €65,-. Marlijn valt ten prooi aan de strategie van Margriet, want het is immers toch “gewoon pakken wat je pakken kan”? Ze zouden nooit het precieze bedrag van €1851 bij elkaar krijgen. Terwijl Chris telt (en lacht!), roept Marlijn allerlei bedragen en Margriet doet daar uiteraard vrolijk aan mee.

WIDM08-1

“Wat doet al dat geld daar dan nog!?”

In een winkelstraat moeten de kandidaten vervolgens op zoek gaan naar logo’s en letters waarmee de naam van een notariskantoor gevormd wordt. Er raakt een pen kwijt en het is nooit duidelijk geworden of de Mol daarvoor verantwoordelijk was. Uiteindelijk is het mol Margriet die enthousiast naar het kantoortje wijst. De Mol kon zich dat permitteren, want als zij het niet had gezien, had één van de andere kandidaten die naast haar stonden, het kantoortje wel opgemerkt.

Ook bij de volgende opdracht doet Margriet nog eens een duit in het zakje en verdient een bedrag van €500. Ze probeert op die manier minder verdacht te worden, maar tevergeefs: Chris, Marlijn en Rik hadden de Mol al in het vizier en prikten door deze schijnprestatie heen. Rik werpt daarentegen weer de verdenkingen op zich en het lijkt erop dat Martine daardoor in de val is gelokt. Ze verlaat het speelveld en daarmee is de mogelijkheid van een Zwarte Vrijstelling voorgoed uit de lucht.

Molboekje

Niets is wat het lijkt. Klik op de bladzijden om te vergoten. 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verborgen aanwijzingen

De titel “onderaan” is met de kennis van nu overduidelijk: Margriet bleef alsmaar onderaan de berg plukken, waar slechts lage bedragen van 13 of 19 cent te vinden waren.

Pas in die aflevering viel mij op dat er heel vaak bloemen in beeld zijn, zo ook in de winkelstraat. Net zo goed als dat alle post van de Mol ook van een bloem voorzien was. Hoe konden we zoiets overduidelijks over het hoofd zien? Hoewel ik zelf op het goede spoor kwam na aflevering 8 wat de bloemen betreft, dacht ik iets te veel door en kwam uiteindelijk op vissen… En dus op Marlijn.

De afvaller: Martine Sandifort

Dat Martine het zo lang heeft weten vol te houden, is best bijzonder. Dat ze zo lang de schijn van een Zwarte Vrijstelling wist op te houden, is nog bijzonderdér. Martine als persoon is ook een bijzondere verschijning. Je zou haar kunnen kennen als cabaretière, of van van Koefnoen of als dokter Corrie. Ze is buitengewoon vermakelijk, zo ook in Wie is de mol?, en heel herkenbaar aan haar wat nasale stem.

Wat ik niet wist, is dat Martine de Albert Heijn-reclames inspreekt. Het nasale wat ze normaal gesproken over zich heeft, is in die reclame veranderd in een heel heldere stem. In de Milka-reclame is haar stem eerder zwoel en het is dat het op haar officiële website staat, anders zou ik het niet hebben geloofd. Ook benieuwd naar hoe Martine in de reclames klinkt? Beluister het hier!

Bronnen:

Advertenties

Een gedachte over “WIDM | Onderaan”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s