Boer Zoekt Vrouw

BZV | Storm in een glas water

a_glas_of_water_sas

Vermoedelijk wordt het volgende seizoen van Boer Zoekt Vrouw weer in het buitenland gehouden, want Yvon heeft het helemaal gehad met de Nederlandse media. Als een ware traumapsycholoog bespreekt ze de rollercoaster waarin haar boeren zich de afgelopen weken bevonden. Want het was wat, met die media! Gelukkig is iedereen nog bij elkaar… Of lijkt dat maar zo?

Theo en Nancy

Naast traumapsycholoog, ontpopt Yvon zich ook als een relatietherapeut. Haar eerste cliënten zijn Theo en Nancy, bij wie een relatie er wel in zit, maar niet van de grond komt. Nancy ziet voorlopig meer in een vriendschap en daarmee is Theo jammerlijk gefriendzoned. Maar waarom eigenlijk?

“Hoe bedoel je, voor vrienden?”

Nancy’s kaars blijkt nog niet compleet: ze mist een stukje betrokkenheid en een stukje interesse, twee stukjes die je immers prima kunt missen in een vriendschapskaars. Ze zien elkaar twee keer in de week – wat redelijk veel te noemen is voor een vriendschap – en hebben het dan erg naar hun zin. Buiten die twee dagen lijkt Nancy echter niet te bestaan voor Theo en dat vindt Yvon onbestaanbaar. Conclusie: Theo zal harder moeten rennen – en wat meer sms’jes en appjes moeten sturen – om Nancy voor zich als vrouw te winnen. En anders heeft boer Aad van vorig seizoen misschien nog wel een stukje betrokkenheid dan wel interesse beschikbaar.

Bertie en Esther

Tegen alle verwachtingen in, is voor Bertie een vervolgafspraak bij de relatietherapeut niet nodig. Het hele proces om een vrouw te vinden was op z’n zachtst gezegd een zware dobber, met de logeerweek als hoogtepunt. Of liever gezegd: dieptepunt.

“Op dag 2 dacht ik: ik gooi ze er allemaal uit.”

Belangrijk aandachtspunt voor Yvon voor dit gesprek is dat dit voor Esther de eerste relatie met een vrouw is. Ze schiet even uit haar rol en vraagt Esther of het een aanrader is en waarom. Natuurlijk zegt Esther “ja”, anders had ze niet op die bank hand in hand met Bertie gezeten. Een nogal persoonlijke vraag met een nog persoonlijker antwoord waar je als kijker noch relatietherapeut niets mee kan.

Geert en Hetty

De volgenden die plaatsnemen op de bank zijn Geert en Hetty. Het mediacircus heeft hen niet onberoerd gelaten. De heisa die rondom “geile Geert” gemaakt werd liep zelfs zo hoog op, dat onder druk van de achterban – met name die van Hetty – hun relatie op knappen stond. Toch hebben Geert en zijn vrouw-in-spe de storm wel degelijk doorstaan, maar ondanks dat is de relatie vooralsnog niet echt van de grond gekomen.

Aan Geert zal het niet liggen, of eigenlijk juist wel. Hetty wil dat Geert de rust vindt, maar een ieder met gezond verstand kan bedenken dat dat niet gebeuren zal. Volgens Geert zijn ze op de goede weg, maar volgens Hetty zijn er nog heel wat hobbels te nemen. Neem van mij aan: de weg van Brabant naar Groningen is behoorlijk lang en je kunt zoveel hobbels nemen als je wilt, die weg  wordt nooit vlak.

Tom en Rimke

De volgende twee cliënten op de bank bij Yvon zijn Tom en Rimke. Yvon heeft het dossier van Tom er nog eens op na gelezen en vermoedt dat er sprake is van bindingsangst als blijkt als de relatie van Tom en Rimke aan een zijden draadje hangt. Was het niet zo dat Tom na een paar maanden altijd weer de boot af hield bij een relatie? Tom weet wat hij wil beleven in een relatie en smoorverliefdheid is daar een belangrijk onderdeel van, maar liepen al zijn vorige relaties niet stuk?

“Ik denk dat heel veel mensen zich achter de oren krabben.”

Volgens Yvon gaat het nu pas écht beginnen. Gelukkig waren Tom en Rimke niet van plan om helemaal te breken en geven ze hun relatie nog een kans. Rimke vermoedt dat ze misschien wel te veel willen: misschien past smoorverliefdheid wel niet bij een serieuze, vaste relatie.

Jan en Rianne

Jan en Rianne bewijzen daarentegen dat smoorverliefdheid en een serieuze, vaste relatie wel degelijk met elkaar samengaan. Rianne woont nog niet op Texel, maar een verhuiswagen laten overvaren is dan ook heel duur en daarom neemt ze haar huisraad in gedeelten mee. Jans kasten raken al steeds voller en dus kan het niet lang meer duren voordat Rianne bij Jan intrekt, als dat op dit moment niet al het geval is.

Voor Jan en Rianne hoeft duidelijk geen vervolgafspraak gemaakt te worden bij relatietherapeut Yvon. Hun enige minor issue over de babynamen blijken ze zelf al heel handig opgelost te hebben en daarmee staat niets meer in de weg om een gezinnetje te gaan stichten.

“Als ik bij hem ben, dan voel ik me gewoon volmaakt.”

De verantwoordelijkheid om de Boer Zoekt Vrouw-familie uit te breiden rust in dit seizoen dus op de schouders van slechts één koppel. Bij Bertie en Esther ligt dat wat gecompliceerder, Tom en Rimke zullen na wat aanmodderen toch weer gescheiden worden door de Afsluitdijk, Theo en Nancy blijven vrienden die geen interesse voor elkaar tonen en Geert en Hetty, mochten ze tegen de verwachtingen in nog bij elkaar blijven, zijn sowieso te oud.

De andere vijf boeren

In deze laatste aflevering zagen we ook de andere vijf boeren, die niet genoeg brieven hadden voor verdere deelname aan het televisieprogramma, de revue passeren. Volgende week blik ik aan de hand van de laatste aflevering én de webserie terug op hun tocht naar de liefde!

Afbeelding:

Advertenties

2 gedachten over “BZV | Storm in een glas water”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s