Barcelona

BCN Week #9 | Déjà vu, encore pas vu

De negende week is alweer voorbij! Die week begon in La Seu d’Urgell, waar ik zes jaar geleden met school op uitwisseling was. De reis was lang, maar het was het meer dan waard.

Zaterdagmiddag na aankomst, heb ik heerlijk (en overvloedig!) gegeten in bij de ouders en de oma van Mercè, bij wie ik tijdens die bewuste uitwisseling logeerde. Aan het eind van de dag gingen we naar La Seu, dat zo’n half uur verderop richting het oosten ligt. Daar hebben we ‘s avonds tapas gegeten en hebben we het ontzettend naar ons zin gehad. Zondag ging ik op herontdekkingstocht in La Seu en bezocht ik wat plaatsen die we zes jaar geleden ook bezochten. Die middag lunchten we bij de schoonouders van Mercè en om vier uur ‘s middags zat ik weer in de bus terug naar het treinstation in Puigcerdà.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Maandag was weinig bijzonder en diende vooral om even bij te komen van het weekend. Dinsdag maakte ik een Carlos Ruiz Zafón-wandeling door het oude Barcelona en woensdag ging ik op pad voor een nieuw Pròxima Estació-artikel: dit keer over Fabra i Puig. Ik bezichtigde daarvoor een oude textielfabriek van de gebroeders Fabra i Puig, die momenteel een grondige verbouwing ondergaat en onderdak biedt en zal blijven bieden aan exposities. Het was leuk om zo onverwachts op een expositie te belanden: ik verwachtte immers gewoon een oude textielfabriek te gaan zien en had slechts iets gelezen over “een cultureel centrum”.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

De donderdag was op cultureel en toeristisch gebied weinig bijzonder, maar daarom geen onbelangrijke dag. Ik kreeg namelijk van de Universiteit van Sevilla te horen dat ik toegelaten ben voor de master Onderwijs van het Spaans als Vreemde Taal en van andere Moderne Talen! Mijn plannen om in Sevilla te gaan studeren verdienen echter nog een slag om de arm en ik zal nog even goed alles moeten overdenken voordat ik een definitief besluit neem.

Lees ook: “Déjà vu: Studeren in Sevilla?”

Vrijdag maakte ik ‘s middags opnieuw een Carlos Ruiz Zafón-wandeling, dit keer door de Born. De plekken die onderdeel uitmaakten van de wandeling, hadden vooral te maken met Het Spel van de Engel en Marina. De eerste heb ik een hele tijd gelezen en staat me niet meer zo bij; de tweede, een jeugdroman, heb ik helemaal nooit gelezen, maar staat wel op mijn to read-lijstje.

bcnweek9

Aansluitend op die wandeling ging ik even langs bij het grote postkantoor aan het einde van de Via Laietana, bezocht ik het Catalaans Historisch Museum (niet duur en echt de moeite waard!) en de Santa Maria del Mar-kathedraal. Wil je weten hoe die dag precies verliep? Bekijk dan de vlog van de dag van gisteren!

Maar hoe staat het nu met die Bucket List? Het Catalaans Historisch Museum (Museu d’Història de Catalunya), de Santa Maria del Mar en de twee Carlos Ruiz Zafón-wandelingen kan ik in ieder geval afvinken! En vandaag, zaterdag, ga ik naar Badalona om daar één en ander te bezichtigen. Aanstaande zondag ga ik ‘s ochtends naar een kerkdienst in de Santa Eulàlia-kathedraal en bezoek ik ‘s middags het Nationale Kunstmuseum (Museu Nacional d’Art de Catalunya). In de loop van de week die volgt, bezoek ik het Casa Batlló, de Sagrada Familia en ga ik met De Blauwe Tram richting Tibidabo.

Het zal me vast niet lukken om alles te doen wat op de Bucket List staat, maar ik doe m’n best. Om jullie op de hoogte te houden, staat de komende twee weken mijn BCN Bucket List bovenaan op mijn blogpagina!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s