Wie is de mol? 2015

WIDM | Spoorloos

Aflevering 7 in 260 woorden

Oh, die treinen ook altijd! Ze spelen vaak een rol in Wie is de mol?, en in dit seizoen is het alweer de tweede keer dat de kandidaten aan de grillen van het openbaar vervoer van Sri Lanka zijn overgeleverd. Op de koffers staan namen van stations waar ze langskomen en de koffers moeten in de volgorde van de stations opengemaakt worden.

In de koffers zitten de onwaarschijnlijkste opdrachten, zoals het achterhalen hoeveel zitplaatsen gereserveerd zijn voor monniken. Al deze opdrachten ten spijt: het gaat er uiteindelijk om dat de laatste opdracht goed uitgevoerd wordt om in de juiste coupé te belanden, want dáár ligt het geld. Uiteraard is het Margriet die het geld weet te bemachtigen en met het zweet op haar voorhoofd – en Chris op slechts een meter afstand – het geld uit de trein gooit. Weer geen geld verdiend.

MOL07-1

“Met bonkend hard. Maar het moest gebeuren.”

Dan is het tijd te gaan stemmen. Het is de bedoeling dat de kandidaten de bevolking van een tamildorp overtuigen dat zíj de mol zijn. Als ze daarin slagen, verdienen ze maar liefst €2000. Als de mol erin slaagt als mol uit de bus te komen, dan verliezen de kandidaten ~€2000: het gaat dus om een verschil €4000! Gelukkig voor de groep wordt Chris verkozen tot de Mol en verlaat hij het spel in aflevering 9.

In aflevering 7 gaat er niemand naar huis doordat Rik de kans op groepsvrijstelling voor maar liefst 750 euro weet te verzilveren. Daarmee heeft Rik een flink steentje bijgedragen aan de historisch lage pot, die hij zelf zou winnen.

Als het Margriet wél gelukt was om als mol uit de bus te komen, dan had de pot op 6500 gestaan!

Molboekje

Niets is wat het lijkt. Klik op de bladzijden om te vergroten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verborgen aanwijzingen

De titel “spoorloos” had overal op kunnen slaan! De kandidaten die het spoor bijster waren, Chris die spoorloos was, de koffers die spoorloos raakten doordat Marlijn ze wilde achterlaten op het perron… Uiteindelijk raakte het geld spoorloos verdwenen door toedoen van de Mol.

Tijdens de verkiezing was Margriet de enige die niet zei dat ze de mol was. In plaats daarvan zei ze uiterst indringend “don’t believe a word of what théy were saying”. Met de kennis van nu een duidelijke aanwijzing, maar was het ook niet heel des Margriets om juist niet te zeggen dat ze de mol was? Én… ze droeg een opvallend witte jas.

WIDM | VODcast

Bij gebrek aan een afvaller, deel ik vandaag een video van Joeri van Breukelen. Elke week blikte hij terug op de aflevering en dus blik ik terug op de mogelijke hints die we destijds dachten te ontwaren en uiteindelijk ook naar de Mol hebben geleid!

  • Margriet wist dat er gezichten op de stemkaartjes stonden. Ze vroeg de dorpsbewoners haar gezicht te onthouden.
  • Margriet heeft mogelijk in haar speech gezegd dat zij degene was die Marlijn 100 euro uit de pot liet kijken. Dat is te zien op een bladzijde van haar Molboekje. Is dit in de uiteindelijke uitzending eruit geknipt?
  • Vorige aflevering: de bloem Margriet staat voor onschuld en met de ontbrekende cijfers van de graafopdracht is het woord ONSCHULDIG te maken.
  • Een ingewikkelde theorie van de tweets van De Mol leidt tot de letters die mogelijk “Margriet van der Linden” kunnen vormen.

Bronnen:

Advertenties

2 gedachten over “WIDM | Spoorloos”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s