Wie is de mol? 2015

WIDM | Kantelen

Aflevering 6 in 250 woorden

We zijn over de helft en met tuktuks kunnen de kandidaten de magere spot spekken door een zo’n hoog mogelijk bedrag onder de €2000 te vormen, dat Carolina en Chris vanuit de lucht moeten zien te ontcijferen. Maar hoe maak je duidelijk dat het niet om een jaartal, maar om euro’s gaat? Margriet heeft de oplossing: we zetten er een E voor, het internationale symbool voor de Europese munteenheid. De andere optie om een ,- te vormen wordt door Eurocommissaris Van der Linden resoluut van tafel geveegd.

MOL06-1

“Ik denk dat we een euroteken moeten maken!”

Voor de volgende opdracht mogen de kandidaten voor de derde keer naar het strand, om te zoeken naar geld aan de hand van cijfers. Margriet heeft een goede aan Marlijn, die continu verkeerde cijfers suggereert aan Margriet. Om de Mol uit te testen, of omdat ze ze echt even niet meer op een rijtje had? Uiteindelijk is het Margriet die maar liefst drie verkeerde kokers te pakken heeft en mingeld scoort. Marlijn, bedankt.

Rik krijgt post van de Mol en kan twee jokers te kopen voor €750. Aangezien de standaard om hierop in te gaan al gezet was door Margriet in aflevering 2, neemt ook Rik dit aanbod met beide handen aan. Marlijn gaat akkoord zodra Rik de jokers wil delen. Marlijn, bedankt.
Carolina is de afvaller en daarmee zet Chris, die samen met haar in het vliegtuig zat tijdens de eerste opdracht, zich weer in de kijker als mol. Hij had toch zelf ook wel kunnen bedenken dat het om euro’s ging?

Molboekje

Niets is was het lijkt. Klik op de bladzijden om te vergroten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verborgen aanwijzingen

De titel “kantelen” verwijst naar de E als euroteken. Als je de letter E omdraait, krijg je de M van mol. Rik kreeg als nieuwe penningmeester post van de Mol: bij het briefje lag ook een bloem, een verwijzing naar de margriet.

Een veel cryptischere aanwijzing was verborgen in de opdracht op het strand. Met de ontbrekende cijfers waren, op volgorde van het alfabet, letters te ontcijferen die het woord “onschuldig” zouden kunnen vormen. De bloem margriet staat voor onschuld. Argh, die bloemenaanwijzingen ook de hele tijd!

De afvaller: Carolina Dijkhuizen

Carolina moest het veld ruimen. Haar eerste grote musical was Aïda, waarin ze de hoofdrol deelde met twee anderen. Later zou ze gaan spelen in Tarzan en De Leeuwenkoning en recentelijk speelde ze de hoofdrol in Sister Act. Momenteel is te zien in de musical Dreamgirls. Je zou ook haar ook kunnen kennen van TV: ze was te zien in de muzikale amusementsprogramma’s De beste zangers van Nederland (Avrotros) en Beter dan het origineel (SBS).

Ze wist ons nog net voor ze Sri Lanka verliet, mee te delen dat ze was geswitcht van mol. In aflevering 5 zat ze onder anderen op Rik, maar in aflevering 6 spreidde ze over Margriet, Martine en Chris. De kandidaten die de test op Rik invulden, zijn vermoedelijk een aantal keer door het oog van de naald gekropen doordat en Rik en Margriet vaak samen opdrachten deden en daardoor met dezelfde antwoorden correspondeerden als kandidaten de test op één van hen invulde. Dankzij de heroïsche montage is het bijna onmogelijk om aan de hand van de testuitslagen te bepalen wie is de Mol is. Regie, bedankt!

Bronnen:

Advertenties

2 gedachten over “WIDM | Kantelen”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s