Wie is de mol? 2015

WIDM | Schaalvergroting

Aflevering 5 in 240 woorden

De mol is weer lekker op dreef deze aflevering: alleen met de laatste opdracht wordt geld verdiend, €1500,- euro voor de pot, die daarmee op €6000,- staat. Dat er weinig verdiend werd, was onder anderen te danken aan Carolina en Marlijn, die in hun sleutelposities besluiten voor jokers in plaats van voor geld te gaan. De rest van de groep krijgt de gelegenheid die jokers van hen af te pakken, maar dat gaat wel ten koste van het geld dat ze verdiend hebben met de goed beantwoorde vragen. Uiteraard doet ook Margriet gretig mee met het wegstrepen van al die jokers. Eindstand: €0,- en 0 jokers.

wegstrepen

“Wegstrepen!”

Vervolgens mogen de kandidaten gaan graven, en dat is aan de Mol wel besteed. Behalve als het om geld gaat, natuurlijk, en dus graaft Margriet wel diep, maar zonder goed te kijken. Maar stond Margriet dan ook in het vak waar het geld lag? Hoe de Mol zich in deze opdracht staande wist te houden, blijft onduidelijk, maar uiteindelijk werd er geen geld gevonden.

Tenslotte is er de koeriersopdracht. In theorie zou de groep alles in Geldrop kunnen droppen, want het maakte uiteindelijk niet uit waar de andere pakketen stonden. Er waren geen pakketen met mingeld (dat had het pas écht spannend gemaakt!) en dus kan de actie van het verkeerde pakketje afleveren in Geldrop, eigenlijk niet als molactie gezien worden. Er wordt dan ook €1500,- voor de pot verdiend.

Molboekje

Niets is wat het lijkt. Klik om de bladzijden te vergroten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verborgen aanwijzingen

De titel van deze aflevering verwijst naar het feit dat bij de graafopdracht Margriet antwoordde dat de Mol iets uit schaal 12 had gepakt bij de Roulette. In werkelijkheid had ze 11 ingevuld (het bakje waar de Zwarte Vrijstelling lag die zij zelf pakte) en daarmee vergrootte ze de schaal. Margriet kon uiteraard niet anders dan het fout beantwoorden van deze vragen en dus is het ook niet waarschijnlijk dat de bedenkers van de graafopdracht het geld in één van de aan haar vragen toebehorende graafvakken zou liggen. Dat Margriet zou liegen over deze vragen, stond buiten kijf en dan zou het geld sowieso niet gevonden worden.

Er was nog een aanwijzing die had kunnen voorkomen dat Marlijn mijn mol werd. Tijdens de rondleiding die Marlijn en Carolina gaven, stond op de donatieboxen een Sri Lankese tekst die, vertaald naar het Nederlands, “niet deze” zou betekenen. Daaruit had je eventueel, misschien, mogelijkerwijs kunnen afleiden dat Carolina en Marlijn in ieder geval niet de Mol waren.

De afvaller: Viktor Brand

Hij voelde het al aankomen toen Art op het punt stond zijn scherm te laten zien. En inderdaad: het was rood. In dit stadium van het spel vertrekken is lang zo erg niet, of althans minder erg dan net voor de finale eruit vliegen.

Viktor Brand kent zichzelf de luxe toe twee sterrenbeelden te hebben (waterman en vissen, afhankelijk van of het de Viva of de Libelle is), maar hij is gewoon geboren op 19 februari 1971. In zijn leven heeft hij van alles gedaan en in zijn biografie wordt hij omschreven als een “enthousiast allround mediaman”.

Hij werd na zijn kortstondige carrière als inspecteur bij de hondenbelasting, vooral bekend als presentator van Shownieuws op SBS6, maar hij deed ook talloze sportprogramma’s (Formule 1, tennis, voetbal en de Redbull Air Race), het Staatsloterij Oudejaarsfeest, Huizenjacht en zelfs Temptation Island. En dat is inderdaad best allround. Als excuus om weg te zijn tijdens de opnames van Wie is de mol? zei hij zelfs dat hij weg was voor opnames van een datingshow op een tropisch eiland!

Bronnen:

Advertenties

Een gedachte over “WIDM | Schaalvergroting”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s