Boer Zoekt Vrouw

BZV | Alles op z’n tijd

Beauty-and-the-Beat-Belles-Magical-World-Lumiere-and-Cogsworth-Grinning

Eindelijk is het zover! De boeren gaan op citytrip naar Berlijn, Dublin, Dubrovnik, Lanzarote en Oslo. Bertie en Esther beginnen de dag rustig aan met een jus, terwijl Tom en Rimke in hun badjassen aan de champagne gaan. De omgeving wordt verkend op kamelen, motors, fietsen of gewoon te voet en ondertussen probeert iedereen elkaar nóg beter te leren kennen.

Berlijn

Zoals we vorige week al konden zien, gaan Bertie en Esther op citytrip naar Berlijn. Zo’n tweepersoonsbed is toch wel spannend, maar uiteindelijk ontdekken ze slechts van elkaar dat allebei snurken. De volgende dag ziet ekster Esther iets glimmen in haar ooghoek: het blijken blikjes RedBull te zijn. Dat maakt Bertie heel gelukkig en voor ze het weten zitten ze in de wolken. In een opperbeste stemming en vol energie gaan ze vervolgens de stad verkennen, al maakt die hele citytrip eigenlijk niet zo veel uit. Het gaat er vooral om bij én van elkaar te zijn, en dat dat dan toevallig in Berlijn is, dat is om het even: een massage kun je immers overal doen. Aan het eind van de dag concludeert Esther dat op ieder potje een dekseltje past (of een potje op een potje?) en dat is geheel in lijn met Bertie’s bevinding: one size fits immers all.

“Ik heb het wel gezellig, zeg maar.”

Lanzarote

Op Lanzarote rommelt het: onzekere Geert wil ook heel graag dat Hetty van hém is en loopt veel te hard van stapel en wil haar continu vasthouden om te voorkomen dat ze bij hem weggaat. Hetty houdt wijselijk de rem erop en wil dat ze vooral de tijd nemen om de liefde te laten groeien. Geert moet vooral niet denken dat ze al in het stadium beland zijn waarin de broeken tot boven de knie gaan, tenslotte!

“Als je tijd krijgt, krijg je ook de kans om elkaar te begrijpen.”

Voor Geert is het allemaal lastig en hij probeert zijn hard-van-stapel-loperij uit te leggen aan Hetty. Zodat ze toch vooral weet dat die Geert maar een aparte is, met z’n HD. Die man prijst zich volledig uit de markt, als je het mij vraagt. Als hij dan ook nog over “die andere” begint als hij het over zijn overleden vrouw heeft en met “die nieuwe” Hetty bedoelt, kan ik niet anders dat concluderen dat Geert índerdaad een geval apart is…

Dublin

Twee gevallen apart zijn Jan en Rianne, die naar Ierland vertrokken zijn. Voor deze saaie mus en zoutzak is in ieder geval genoeg te ontdekken in Dublin. Terwijl Jan zijn aardappelpuree herkauwt, bespreken ze samen hun kinderwens. Het onderwerp kinderen heeft hen de hele citytrip in de greep gehouden, maar Rianne wil wel eerst trouwen. Ze denken zelfs na over kindernamen, maar dat zal nog een zware dobber worden. Rianne wil hun dochter Charlotte Sofie noemen met als roepnaam Lotte, maar Jan denkt eerder aan Miloushka of Alana. Rianne beklaagt zich over het feit dat het net is alsof je dochter Russisch of Turks is, maar een Charlotte Sofie kan net zo goed gelijk in Parijs gaan wonen. Een jongensnaam hebben ze nog niet gevonden, maar wat dacht je van Guinness?

“Elke week de kroeg in, nee hoor, dat is niks voor mij”

Dubrovnik

Over drank gesproken: het vele alcohol drinken in Kroatië is iets waar Rimke wel aan zou kunnen wennen. Zolang het leuk is, is het leuk. Toch is deze relatie niet voor effies, verzekert Tom Rimke. Het voelt allemaal heel speciaal en dat is te danken aan de moeder van Rimke, die door hogere krachten dit allemaal bewerkstelligd heeft. In de kerk van Dubrovnik ontsteekt Rimke daarom nog een kaarsje om haar daarvoor te danken. De keuze van de regie voor de “Merci dat jij er bent”-melodie was dan ook heel toepasselijk. Hoe de avond precies verliep, bleef net zo onduidelijk als Rimke’s gedachten. Ze dacht vast aan hoe haar toekomst als wasjuffrouw eruit zou zijn, met in de schuur van katrolletjes voorziene waslijnen. Of vroeg ze zich toch af of ze wel op één lijn zat met Tom?

“Ik ben mijn moeder eeuwig dankbaar als het zo heeft moeten wezen.”

Oslo

In Noorwegen voelt Nancy Theo even flink aan de tand terwijl ze in een cafeetje zitten en daar voelt Theo zich niet heel gemakkelijk bij. De volgende dag hoor je Theo echter niet meer klagen, want hij wordt voordurend uitgedaagd door Nancy. Zo wil Nancy per se even door een hoog raam kijken waarvoor Theo haar even een kontje moet geven, en wil ze dat ze goed vastgehouden wordt terwijl ze op het dak van Oslose opera lopen.

“Hou me goed vast hoor!”
– “Natuurlijk hou ik jou vast”

Ook verkennen ze de omgeving met de fiets en het voelt allemaal alsof ze elkaar al jaren kennen. Aan het eind van de rit worden de stukjes van de kaars die Theo van Nancy gekregen had op de speed-date en de stukjes die Nancy zelf gehouden had, verenigd en wordt de kaars ontstoken. Daarmee springt de vlam ook letterlijk over en wordt er zelfs gezoend, waarna Theo zijn duim opsteekt. Dat wordt volgende citytrip dus gewoon een tweepersoonsbed.

Volgende week

Volgende week zien we of Hetty bij Geert is gebleven, Nancy en Theo stappen hebben gemaakt, Bertie en Esther al een auto gefabriceerd hebben en Tom en Rimke tegen alle geruchten in toch nog wél bij elkaar zijn. Nog leuker is dat we te zien krijgen hoe het nu met de andere vijf boeren gaat. Je hebt tenslotte maar één brief nodig…

Vond je deze blogpost leuk? Vergeet dan niet te liken en te delen!

Afbeelding: http://imgarcade.com/1/lumiere-and-cogsworth-fanfiction/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s