Wie is de mol? 2015

WIDM | M acht

Aflevering 4 in 230 woorden

Iedereen is nog aan boord en gaat Galle verkennen, een oude Nederlandse VOC-nederzetting. Er zijn maar drie kandidaten die de opdracht wél goed begrepen hebben en één van hen is Margriet. Zowel Marlijn en Viktor als Rik, Carolina en Ajouad begrijpen niet dat ook andere kandidaten op de foto moeten of dat er überhaupt kandidaten op de foto’s moeten staan. De Mol had bij deze opdracht flink roet in het eten kunnen gooien door onterecht op veel foto’s te staan, maar ze laat zich alleen zien omdat New York haar favoriete stad is. Ondertussen maakt ze natuurlijk wel even een “klein” ommetje.

MOL04-1

“Eindelijk rust!”

Bij de Roulette heeft de Mol niets aan geld noch jokers of vrijstellingen en dus kiest ze voor de zwárte vrijstelling. In een mooie villa op een privé-eiland moeten de kandidaten vervolgens alle namen van de gasten op een bruiloftsreceptie leren. Margriet en Marlijn ontmoeten Washandje, Zij met de druppel en Kan minder. Uiteindelijk kan het meer: de meerderheid van de kandidaten schat het aantal goede namen te laag in en er wordt €0,- verdiend. Margriet wilde verrassend genoeg wél voor de hogere categorie stemmen: inschattingsfout of schijnbeweging? Tot slot deelt Art ons nog mee dat we een foto van de Mol hadden kunnen zien in de villa. Maar hóe dan!? De Mol zet de Zwarte Vrijstelling in (“Ze hebben het te veel!”) en Ajouad gaat naar huis.

Molboekje 

Niets is wat het lijkt. Klik om de bladzijden te vergroten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verborgen aanwijzingen

De titel was “M acht”, met een spatie tussen de M en de acht. We hadden veel achter “acht” kunnen zoeken, maar uiteindelijk ging het natuurlijk om de M die op Margriet, Marlijn of Martine had kunnen slaan. Toch sloeg die acht op de vorm van een krakeling, een koekje waarmee Margriet zich vergelijkt. Ja, zo lust ik er nog wel een paar… Met de Zwárte Vrijstelling had Margriet in ieder geval de macht in handen.

De best verborgen aanwijzing was toch echt die vermeende foto in de villa. Zelfs in de finaleaflevering bleef dit onbesproken, maar werd tijdens de afterparty toch duidelijk over welke foto dit geweest had moeten zijn. Ik dacht aan een foto van de margriet als bloem (al zou ik een paar weken later denken aan een foto van een marlijn als vis…), maar het bleek toch een echte foto te zijn.

MOL04-2

De Wethouder van Sport en de winnaar van het basketbaltoernooi: ene 9-jarige Margriet van der Linden.

Het  fotolijstje stond met wat andere foto’s op een tafeltje in de hal, op slechts een halve meter van de kandidaten. Ironisch genoeg bleek Chris al eens eerder met een reisprogramma in de villa geweest te zijn en had hij dé persoon kunnen zijn om dit fotolijstje op te merken en in ieder geval te weten dat Marlijn, Martine of Margriet de mol was.

De afvaller: Ajouad El Miloudi

Arme Ajouad moest naar huis. Hij kon nog net de bruiloftsreceptie meemaken waar hij al het vrouwelijk schoon mocht bewonderen, maar dat was het dan ook. Door de Zwarte Vrijstelling van Margriet ging hij voor het eerst zijn scherm zien zonder enige vorm van bescherming in de vorm van vrijstellingen die hij eerdere afleveringen had genoten.

Ajouad is werkzaam bij de KRO en presenteert daar onder andere Puberruil en de Keuringdienst van Waarde: twee volledig verschillende programma’s. Tel daar nog eens bij op dat Ajouad eind vorig jaar een eigen pasticceria begonnen is in De Pijp in Amsterdam en je kunt niet anders dan vaststellen dat Ajouad een veelzijdig, en bovenal ambitieus persoon is.

Ook zijn ambities in Wie is de mol? reikten veel verder dan aflevering 4, waarin hij de test op Marlijn invulde. Tijdens de afterparty gaf hij nog eens te kennen dat zich een loser te voelen omdat dit pas de eerste keer was dat hij zijn scherm zag. Wedden dat hij ook die tekeningen van die vissen in die villa heeft gezien?

Bronnen:

Advertenties

2 gedachten over “WIDM | M acht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s