Wie is de mol? 2015

WIDM | Verraden

Aflevering 3 in 220 woorden

Met al dat verdiende geld in de vorige aflevering, moet de Mol deze aflevering toch echt aan de bak zou ze recordhoudster willen worden met de laagste pot ooit. Ze lijkt in die opzet niet te slagen als ze bij de laseropdracht gelijk wordt afgeschoten door bondgenoot Martine. Als Marlijn, die de envelop met het mingeld in handen heeft, dan ook nog eens wordt afgeschoten… Eind goed, al goed: er wordt alsnog maar €100,- verdiend en daar heeft de Mol eigenlijk niets voor hoeven doen.

Bij de volgende opdracht stappen Rik en Chris een watervliegtuig in om te zien hoe de rest “Bentota” uitbeeldt. Ajouad, Marlijn en Margriet kopen een geel doek en het duurt eeuwen om de de prijs (per strekkende meter) te bepalen. Margriet vraagt “how much for the whole thing”, want een eurootje meer had kunnen voorkomen dat ze op zoek gingen naar nog meer spullen, maar het kopen van verf vindt Margriet, die al weet dat ze naar het strand gaan, zo’n slecht idee nog niet.

MOL03

“Sir! Where can we buy PAINT?”

Op het strand lijkt de opdracht te slagen, maar gelukkig voor de Mol verprutsen Chris en Rik het alsnog volledig, waarmee ze niet alleen geen geld verdienen, maar zich ook nog eens ontzettend verdacht maken. Aan het eind mag iedereen elkaar een vrijstelling gunnen en gaat er niemand naar huis.

Molboekje

Niets is wat het lijkt. Klik op de bladzijden om te vergroten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verborgen aanwijzingen

Elke afleveringtitel slaat op de mol, maar sloeg “verraden” dan niet op Carolina die als enige geen vrijstelling kreeg? Nee, het sloeg op Martine die Margriet verried door haar meteen af te schieten bij de laseropdracht. Diegene die de titels bedenkt bij Wie is de mol? is echt meester in het bedenken van titels die niet voor twee, maar voor wel tien verschillende uitleggen vatbaar zijn.

Chris en Rik

Omdat er niemand af viel, kunnen we eens kijken wat er nou precies allemaal mis ging bij Chris en Rik. De crew moet echt een feestje hebben gevierd toen ze gingen monteren, want het was hét moment waarop iedereen Rik en Chris zou gaan verdenken. Ten eerste Rik die roept dat “ze echt niet bij de zee zijn” (waarna ik geestdriftig in m’n boekje schrijf: “Daar zijn ze juist wel!”), vervolgens heel opvallend zijn tas voor de envelop houdt en Chris die dan op een 3 op Reis-achtige manier in een bootje stapt omdat ze dat moeten doen.

Zich bewust van hóe verdacht ze zullen over komen als ze dit moeten vertellen aan de groep, proberen ze een mooi verhaal te bedenken… Maar dit verhaal is zo wankel dat niemand er wat van gelooft en ze alleen nóg verdachter worden. Oh, wat moet die Margriet blij geweest zijn met die twee knapen…

Bron:

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s