Wie is de mol? 2015

WIDM | Scheepsrecht

Aflevering 2 in 210 woorden

Chaos gegarandeerd als je negen mensen een zaal een museumzaal in spiegelbeeld laat construeren, laat staan als er onder hen ook nog een mol is die de boel saboteert. Elke keer dat een kandidaat gaat kijken, kost dat 100 euro en dus blijft er uiteindelijk maar 100 euro van over. Margriet regisseert, laat Marlijn gelijk de 100 euro uit de pot kijken, Viktor vraagt nog braaf aan de Mol of hij mag gaan kijken (“ga maar!”) en als ze zelf gaat checken horen we haar nog fanatiek “Zie je wel!” zeggen. Naar later bleek is ze – buiten ons beeld – zelfs nog een tweede keer gaan kijken! Na afloop wordt ze resoluut penningmeester en neemt €100,- in ontvangst en haalt er vervolgens €200,- uit voor twee jokers.

"Zie je wel!"

“Zie je wel!”

Met de tuktuk-opdracht verdienen Carolina, Marlijn en Martine een joker omdat ze de rest goed naar de bioscoop hebben geleid. Margriet en Rik worden begeleid door Marlijn: het finaletrio. Uiteindelijk wordt er €1500,- verdiend. Op de markt moeten twee karren met marktwaar verplaatst worden naar de laadwagens. Wéér zitten Margriet en Rik in één team, en met de kennis van nu zien we dat Margriet de kar van achteren omhoog tilt zodat het tillen voor Rik, aan de voorkant, onmogelijk wordt. Onschuldig? Echt niet.

Molboekje

Niets is wat het lijkt. Klik op de bladzijden om te vergroten.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Verborgen aanwijzingen

De titel van deze aflevering was Scheepsrecht. Dit zou slaan op het feit dat het Margriet pas na drie opdrachten lukte om penningmeester te worden. Kanttekening: dit was pas de eerste keer dat er ook daadwerkelijk geld verdiend werd en er dus een penningmeester nodig was. Ondertussen zaten alle molloten, mijzelf incluis, na te denken over wie toch drie keer was geen kijken in de museumhal. Drie keer is immers scheepsrecht.

De afvaller: Evelien Bosch

Arme Evelien moest naar huis. In haar dagboek schrijft ze nog op een Tim Haarsje te hopen, maar dat dat niet gebeurde was misschien maar beter ook: precies in de week dat ze in Sri Lanka zat, was haar jongste zoon voor het eerst gaan staan: ook dat nog.

Evelien werd geboren in 1981 in Enschede, maar woont tegenwoordig in Bunnik. In Utrecht studeerde ze aan de Hogeschool voor de Kunsten van Utrecht de European Media Master of Arts. Je zou Evelien kunnen kennen als presentatrice, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik haar helemaal niet kende. Ze presenteerde in het verleden onder andere bij MTV, maar sinds 2007 is ze een vast gezicht bij de NRCV.

Bij de NCRV vormt ze samen met Sacha Visser (wanneer gaat híj nou eens aan Wie is de mol? meedoen) het presentatieduo voor Willem Wever en ZAPP Live. Maar ze doet niet alleen kinderprogramma’s: zo is ze ook het vaste gezicht van Mambapoint, een programma over ontwikkelingshulpprojecten. De kans dat je haar dáárvan kent is vrij klein: dat wordt alleen uitgezonden op themakanaal Spirit 24. Mocht je Evelien in levende lijve willen zien, dan kun je haar boeken voor festivals, debatten… En sinds kort ook voor een avondje Wie is de mol? spelen.

Bronnen:

Advertenties

2 gedachten over “WIDM | Scheepsrecht”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s