Boer Zoekt Vrouw

BZV | Kat in ’t bakkie of kat in de zak?

kat-in-de-zak-300x186

Het achtste seizoen van Boer Zoekt Vrouw nadert de ontknoping en volgende week gaan de boeren al op citytrip. De hoogste tijd dus dat ook Geert en Bertie een kat een kat gaan noemen en dat door alle boeren een bezoek gebracht wordt aan de schoonfamilie.

Geert

Geert kan niet meer wachten tot Yvon er is en bindt de kat de bel aan door vrijwel direct de liefde te verklaren aan Hetty met een zoen. Dat had een mooi moment kúnnen zijn, ware het niet dat Geert al heel wat zoenen op de mond uitgedeeld heeft de afgelopen tijd. Het nieuws overrompelt Ada net zo zeer als het Hetty had overrompeld en Yvon wordt met spoed overgebracht naar Groningen om Ada te helpen haar koffer in te pakken. Natuurlijk ervaart Ada het als een teleurstelling, maar ze heeft er veel aan over gehouden: een vriendschap om te koesteren en de wijsheid dat je af en toe best wel eens het lef mag hebben om op iemand af te stappen. Da’s toch enig?

“Nou loop ik gewoon lekker met lege handjes.”
Ada

Een paar dagen later vertrekt Geert zuidwaarts om zijn kersverse vriendin op te zoeken. Hij wist niet dat het goeie volk uit Brabant zó ver weg woonde, maar praktisch gezien is het natuurlijk Geert die in een uithoek des lands woont. Hetty krijgt drie zoenen op de wang van Geert en dat lijkt me niet helemaal aan de haak. Geert schrikt een beetje van de moderne en smaakvolle inrichting van Hetty’s huis en het is overduidelijk dat ze een kat op het anker heeft gezet. Maar past zo’n modern typetje eigenlijk wel bij Geerts levensstijl? Wellicht had ‘ie daar eerder over na moeten denken, maar mocht er straks een kat uit de zak komen, dan heeft ‘ie altijd Ada nog achter de hand.

“Het is gewoon een huis, hoor. Gewoon een huis.”
Hetty

Bertie

Bertie moet ook gaan kiezen en probeert het voor de kijkers spannend te houden door te zeggen dat ze gaat kiezen voor diegene bij wie ze zich het meest op haar gemak voelt. Nou, dat laat zich raden: het is overduidelijk dat ze zich bij Katherine als een kat in een vreemd pakhuis voelt. Iedereen is blij: Esther omdat ze niet voor de kat z’n K.U.T. op de vrouwen is overgestapt; Katherine omdat dat ze weer in de auto mag stappen, want de geur van haar wagentje heeft ze heel erg gemist.

“Dat is wel heel spannend: meeting cleanparents.”
Bertie 

Ook Bertie gaat op bezoek bij Esthers ouders. Haar nieuwe cleanfather moest in het begin nog wel wennen aan het feit dat Esther nu haar vriendin in plaats van een vriend mee naar huis brengt, maar zodra hij met Bertie over oude roestbakken en zescilinders kan praten, is ook hij overstag: Bertie is goedgekeurd. Kat in ’t bakkie.

Tom

Bij Tom is het ook gelukt en om dat te vieren komt ‘ie met malibudoos oanzetten bij z’n schoonvader. Rimke en haar vader, die ook Tom heet, verheugen zich al op een lekker avondje met een dubbele tong Fries praten, maar in de doos zit niets meer en niets minder dan een jong poesje. Het cadeau valt vanwege de muizenplaag goed in de smaak, want als de andere katten van huis zijn, dansen de muizen op tafel bij boer Tom. Schoonvader Tom, dus.

Tom ziet dat Fries nog niet helemaal zitten, maar volgens zijn schoonvader zullen Rimke’s vriendinnen hem wel Fries leren praten. Maar dan wel na zonsondergang en onder het genot van een goede fles wijn. Ach, Fries met een dubbele tong is leuk, maar meer is het niet.

“Of ik verliefd ben? Ken je het zien?”
Tom

Jan

Jan komt langs bij Rianne, waar hij constateert dat haar huis gedomineerd wordt door drie dingen: katten, paarden en Wietze, haar overleden vriend met wie ze zou gaan trouwen. Jan twijfelt er niet aan dat Wietze hun relatie in de weg zou staan: het zullen eerder de katten zijn die roet in het eten gooien door continu spannende onderonsjes op de bank te verstoren. Rianne en haar katten lijken onafscheidelijk, getuige de camera waarmee ze haar katten in de gaten kan houden als ze zich alleen voelt…

Theo

Theo gaat bij Nancy op bezoek om haar dochter en moeder te ontmoeten. Nancy wil bijna al de taart aansnijden, maar haar moeder vindt dat het beter is om te wachten tot Theo daar is. (De moeder van Nancy zal vermoedelijk spoedig bezoek krijgen van Caroline Tensen dan wel Nance Coolen voor een DNA-test, want ze lijkt verdacht veel op Ria.)

Als de taart op is en Nancy de juiste wandellaarzen heeft uitgekozen uit haar grootse collectie aan schoenen, maken Theo en Nancy een strandwandeling. Nancy loopt als een kat om de hete brij en houdt vooralsnog de rem erop om Theo (en zichzelf) geen valse hoop te geven, ook al voelt ze zich wel heel goed bij Theo.

Volgende week

Volgende week gaan de stellen op citytrip naar Amersfoort, (…) Deventer, Almelo, Hengelo en Berlijn. De katten worden de gordijnen in gejaagd en dus zien we hoe iedereen, zelfs Theo en Nancy, elkaar op de mond zoenen. Jan en Rianne hebben het zelfs over kinderen – maar dan wel eerst trouwen – en daar zullen de ouders van Rianne maar wat blij mee zijn: weer eens wat anders om over te praten dan de katten, paarden en Jan.

Vond je dit een leuke blogpost? Vergeet dan niet te liken en te delen!

Zaterdag naar Ik Vertrek gekeken? Lees dan ook Ik Vertrek | Ongecompliceerd leven op een Afrikaanse brandstapel!

  • Afbeelding: http://saabspecialistzaanstad.nl/diensten/aankoopkeuring/kat-in-de-zak/
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s