Wie is de mol? 2015

WIDM | Dagelijkse terugblik om 16:00

Na tien weken weten we dan eindelijk wie de mol is. Die saboteur, die zogenaamde kandidaat, die sluwe vos die zich voordoet als één van de schapen zonder herder. Dit jaar heeft de mol een heuse prestatie geleverd met de laagste pot ooit, maar dat was uiteraard niet alleen dankzij de mol. De groep zelf blonk uit in onkunde en onmacht. De ene keer was het egoïsme, de andere keer groepsliefde; welke kant van de medaille het ook was, het kostte altijd geld.

MargrietMol1

Toch vind ik finaleaflevering van Wie is de mol? vaak onbevredigend. Ik blijf na afloop altijd met een hoop vragen voor de televisie zitten, meestal verbijsterd over het feit dat mijn mol alweer de niet de mol is. Vorig jaar had ik het bij hoge uitzondering eens goed toen ik Susan verdacht, maar al die voorgaande jaren zat ik op Renate, Regina, Anniek, Frits, Art, Hadewych en Paulien, en dit jaar op Marlijn. Als verliezend finalist pakte Marlijn het sportief op: als ze dan van iemand moest verliezen, dan toch wel het liefst van haar bondgenoot Rik. En bovendien kon je volgens Margriet hooguit naar Texel met het geld dat in de pot zit, dus het ging dan ook vooral om de eer.

Marlijnmol

Hoe gezellig het ook was daar in het Vondelpark, er zijn nog een paar dingen die ik graag zou willen weten. Wie verschoof de camera’s in het politiebureau als Margriet continu in de controlekamer was? Waarom zette Margriet eigenlijk de zwarte vrijstelling in? Waarom hebben we die foto van de mol die schijnbaar in het huis waar ze al die namen moesten onthouden, niet meer gezien? En waarom ging Margriet toen eigenlijk voor de categorie (50-75 namen namen goed) waarmee geld te verdienen veel? Bloemen speelde schijnbaar een belangrijke rol, maar waar en wanneer hebben we nu precies bloemen gezien? En wat was er nu precies zo “én meer” aan slapen met Chris Zegers?

Heb jij nog onbeantwoorde vragen? Laat ze achter in een reactie!

Het antwoord op de laatste vraag kan ik niet garanderen, maar om alle andere vragen te beantwoorden ga ik komende twee weken elke werkdag om 16:00 terugblikken op een aflevering van Wie is de mol?. Dat doe ik aan de hand van mijn eigen mollenboekje met alle meest onwaarschijnlijke observaties en onheilspellende aantekeningen, als ook hints die ik dacht begrepen te hebben maar die nu nergens op blijken te slaan.

Natúúrlijk kijken we naar de molacties: nu onze mollenogen eindelijk geopend zijn, kunnen we eens goed kijken waar, wanneer en waarom het misging. Verder werpen we ook een blik in de dagboeken van de kandidaten en bekijken we het extra backstage beeldmateriaal dat op de website verscheen. En die verborgen aanwijzingen, waren die dit seizoen weer net zo onmogelijk als vorige seizoenen?

WIDM groep

Behalve een terugblik op de aflevering zelf, kijken we ook nog eens even naar alle kandidaten. Je kent meestal niet iedereen die mee doet aan Wie is de mol?, en als je ze al allemaal kent, ken je ze vast niet allemaal even goed. We gaan kijken wat alle molkandidaten zoal gedaan hebben in het heden en verleden en wat de toekomst voor hen nog in petto heeft.

Dat Chris gereisd heeft, reizende is en zal blijven reizen, staat buiten kijf. Maar wie was nu precies die fanatieke Evelien Bosch? We weten dat Viktor Brand ooit inspecteur bij de hondenbelasting was, maar wat doet hij tegenwoordig? En heeft Rik van de Westelaken altijd het journaal gepresenteerd of heeft hij hiervoor ook nog andere dingen gedaan? En wist je dat Ajouad een eigen koffiebar heeft in Amsterdam? Of wist je überhaupt niet wie Ajouad was?

Ontdek alles wat je gemist hebt en nog niet wist (én meer) de komende twee weken op mijn blog. Elke werkdag om 16:00.

Afbeeldingen:
Kopafbeelding
Afbeelding Margriet
Afbeelding Marlijn
Afbeelding groep

Afbeeldingen zijn afkomstig van de officiële Wie is de mol?-website.
Fotograaf: Sam Nijssen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s