Boer Zoekt Vrouw

BZV | Flonkeren, flikkeren, frühstücken

fristads-fluorescerend-vest-hi-vis-nv500-11463543d4f77a0e15_720x600“Sesam, open u!” probeerde Nancy nog, maar alles wat uit Theo kwam was ja, ja, ja en nog eens ja. Theo is een man van weinig woorden, die hij het liefst zo vaak mogelijk achter elkaar zegt. Maar als we Theo en Nancy moeten geloven hebben ze wel degelijk diepe gesprekken gevoerd terwijl ze Mens erger je niet speelden met de gordijnen dicht. Tot Yvons verbazing, zaten de volgende ochtend zowel Theo als Nancy nog aan de ontbijttafel. “Ik woon hier, Yvon,” antwoordde Theo gevat. Nancy moest er in ieder geval nog eens goed over nadenken, maar nadat Yvon haar ervan verzekerd had dat Theo haar niet ten huwelijk zou vragen tijdens hun weekendje weg, besloot ze het een kans te geven. Ten eerste omdat ze nog lang niet uitgepraat zijn. En ten tweede: waarom zou je het niet doen?

“Maar Nance, hij vraagt je niet ten huwelijk!”

Voor Nancy was het vooral belangrijk dat ze Theo geen hoop zou geven. Ik denk dat we alvast kunnen concluderen dat dat in ieder geval mislukt is, want volgende week brengt ook Nancy een bezoek aan “haar schoonouders” en ik kan niet anders dan vaststellen dat dat wel degelijk een eerste stap richting een boerenbruiloft is…

Geert zou allebei zijn dames wel ten huwelijk willen vragen en als polygamie in Nederland toegestaan was, had hij dat ook zeker gedaan. Vroeger nam hij zijn vrouw altijd mee naar Duitsland om te gaan frühstücken. Bij Geert flonkert en flikkert het er op los en het verblijdt hem dat iemand, zo ver uit het land, een vonk bij hem heeft laten overspringen. Zou Geert dan toch voor “het goeie volk” uit Brabant gaan en voor Hetty kiezen?  Met het vooruitblik naar volgende week waarin we Geert aan Ada zien verkondigen dat hij zijn keuze alvast bekend wil maken, wil de regie ons laten geloven dat hij voor Ada gaat. Dus gaat ‘ie voor Hetty. Of misschien juist daarom tóch voor Ada? Niets is wat het lijkt.

Van Tom weten we wel met wie hij verder wil en opnieuw is gebleken dat Noord-Holland en Friesland een gouden combinatie is. Een paar seizoenen eerder koos Gijsbert voor de Friese Femke en zij zijn nog steeds bij elkaar. Of het ook allemaal zo standvastig zal blijven bij Tom, durf ik te betwijfelen en ook Yvon durft haar vingers er niet voor in het vuur te steken. Haar toespelingen op dat Tom en Rimke al weer snel uit elkaar zouden zijn (“Mísschien is ze wel de ware…” en “Niet meer laten gaan hè!”), leidden ertoe dat Tom haar subtiel zegt dat ze hem en Rimke beter alleen kan laten. Tom vindt Rimke namelijk een onwijs leuke meid en Rimke Tom ook. Nu die moeder nog…

“Ik vind je een onwijs leuke meid.
– Ik jou ook.”

Bij Bertie wil het op z’n zachtst gezegd nog steeds niet vlotten en dat is zowel te danken aan Bertie’s sociale beperkingen als aan het gebrek van welke klik dan ook tussen Katherine en Esther. Als Katherine een boek leest, leest Esther een krant. Als Esther de aardappels schilt in de keuken, kijkt Katherine tv in de woonkamer. Esther probeert tevergeefs toenadering te zoeken met een vraag uit haar recent aangeschafte boekje “Introduction to pick-up lines for gay people”: vraag of hij/zij naar het Songfestival kijkt. Eh, Katherine is restaurateur, natuurlijk kijkt ze niet naar het Songfestival. Why, why, why won’t you walk along? En “why” draagt Bertie dat afschuwelijke fluorescerende oranje vest zelfs als ze naar de supermarkt gaat!?

“Waarom?” was ook precies de vraag die Marieke zich stelde toen ze te horen had gekregen dat Jan voor Rianne ging. Waarom had ze nou niet meer van zichzelf laten zien? Omdat je zo niet bent, Marieke, daarom. Ze kon zich wel voor de kop stoten, maar gelukkig was daar Yvon om te zeggen dat ze het hartstikke goed gedaan had. Ook ik dacht dat, na het spannende onderonsje in de Toren van Texel, Jan voor Marieke zou gaan, maar kennelijk is het Rianne die Jan de rillingen op zijn rug bezorgt. Ze kan hem zelfs de boerderij laten vergeten, waardoor Yvon zich genoodzaakt ziet om de geiten te melken. Wel zo handig als Jan en Rianne spoedig op citytrip gaan naar Den Helder… Of zouden we dit seizoen weer echt exclusieve bestemmingen te zien krijgen?

Vond je deze blogpost leuk? Vergeet dan niet te liken en te delen!

Afbeelding: http://www.genxtreme.nl/detail/index/sArticle/4208

Advertenties

Een gedachte over “BZV | Flonkeren, flikkeren, frühstücken”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s