Boer Zoekt Vrouw

BZV | Kaasfonduen met zoenen en dweilen met de kraan open

Dragon-Shrek-psd32201

Er ging deze week niemand naar huis, zelfs niet bij Theo, maar stiekem lijken sommige boeren al hun keuze gemaakt te hebben. Althans, als ze zouden toegeven dat er wel degelijk een verschil tussen een vonk en een klik is.

Bertie

“Ik neem een wortel!”

“Ik neem een wortel,” besloot één van de vriendinnen van Bertie. “Nou, dat was het dan voor vandaag!” riep een andere vriendin weer. Maar dat was het zeker niet, want tijdens het kaasfonduen werden heel wat zoenen uitgewisseld door de regel die Katherine bedacht had: iedereen die iets verliest in de kaasfondue, moet diegene naast haar een zoen geven. Esther nam haar kans meteen waar en zoende Bertie vol op de mond. Katherine had zich al met haar lot verzoend en vond dat ze prima zat naast de vriendinnen van Bertie, die ook allemaal op vrouwen bleken te vallen. Een warmer welkom bij de club van Zeeuwse lesbiënnes had je niet kunnen krijgen.

Ondanks dat ik altijd heb gezegd dat Esther de meest geschikte kandidaat is, kan ik me ook erg vinden in het advies dat aan Bertie gegeven werd: Katherine zou Bertie veel meer aanvullen dan Esther. En ik moet zeggen dat, nu Katherine meer op de achtergrond verdwijnt en haar creativiteit laat spreken en Esther inderdaad “nog allerlei dingen van zichzelf wil laten zien” en trouwens ook maar weinig gevoel voor humor blijkt te hebben, Bertie toch maar eens beter voor Katherine kon gaan. Of voor de vogelverschrikkerluchtzak die zo om de 18 seconden van zich laat horen: dan weet je tenminste waar je aan toe bent en dat is voor Bertie heel belangrijk.

Tom

Bij Tom ging het er allemaal een beetje te gemoedelijk aan toe en het vriendenbezoek brak niet zo lekker de week als ik gehoopt had. Het ging vooral over familie, een onderwerp waar Leonie zich niet zo gemakkelijk bij voelde aangezien zij geen contact meer heeft met haar vader. Rimke heeft daarentegen een heel sterke band met haar familie, en die is sinds het overlijden van haar moeder alleen maar sterker geworden. Ze gingen die middag nog bollen afleveren bij de tulpenbroeierij en tot slot mochten zowel Leonie als Rimke een bosje tulpen mee naar huis nemen. Tom licht tot slot nog een tipje van de sluier dat hij bij één iemand een warm gevoel krijgt als diegene langsloopt, maar het is de anti-climax ten top dat hij niet vertelt wie dat zou zijn.

Jan

“Als ik jou was tegengekomen, in mijn dorpje, dan was je van mij geweest. Dan had die haak al ingerold geweest.”

Bij Jan was het alles behalve saai, want het is Jan eindelijk gelukt om de draak te verslaan die de muren rond Marieke bewaakt. De vonken spatten er vanaf toen hij zich een weg baande langs kettingen en vuurstralen en zijn prinses meenam naar de hoogste toren van Texel. Onderwijl lag Rianne languit op de bank een beetje de prinses op de erwt te wezen. Marieke dacht eerder nog haar prins aan Rianne verloren te hebben nadat ze zelfs vanaf vijf meter haar doel gemist had, maar niets bleek minder waar toen ze eenmaal boven waren. Jan gaf te kennen die muren zonder schietgaten juist helemaal niet vervelend te vinden en dat was precies wat Marieke nodig had om de poorten te openen en te zeggen dat hij allang van haar was geweest als ze hem in een kroeg in West-Friesland was tegengekomen. In West-Friesland heb je nu eenmaal ook veel sneller beet dan op Texel en is het inrollen van die haak een stuk eenvoudiger. Het ziet er dus naar uit dat Rianne spoedig haar vlecht oprolt en op zoek gaat naar een andere prins op het witte schaap, die bij voorkeur iets langer is.

Geert

Ada vertelde ons dat Geert ADHD heeft, en dat is in inderdaad voor niemand een verrassing. Zeker niet voor het productieteam van BZV, dat naar mijn idee Geert zoveel mogelijk ontziet in de uiteindelijke montage. Ik ben zeer benieuwd of Geert wel zijn pilletjes inneemt of dat zijn huisarts anderszins een hogere dosis kan voorschrijven. Het was maar goed dat zijn twee dames zich beperkten tot het serveren van eitjes met mayonaisevulling en augurkjes met rolletjes cervelaat voor de aanstaande borrel, want als ze waren gaan kaasfonduen dan was het end zoek geweest. Had de eindverantwoordelijke voor de montage daar iets tegen willen beginnen, had hij zeker moeten gaan dweilen met de kraan open (met hond Puk erbij).

Aangezien zowel Ada als Hetty Sarah al gezien hebben, hebben ze ondanks al dat zoenen totaal geen last van jaloezie. En weten ze alledrie donders goed waar de mosterd vandaan komt, al ziet Hetty die liever niet vergezeld van Geerts droge worst. De tand des tijds mag dan misschien geen invloed hebben op Geerts geest, zijn lichaam zal er toch echt aan moeten geloven. Aldus Geert zelf.

Theo

“Ik hoop dat er wat leuks is…”

En dan Theo… Arme Theo. Er was ook geen touw aan vast te knopen. Ook ik had toch de indruk dat Theo voor Ria had willen gaan en ik kan begrijpen dat Nancy hetzelfde dacht en daarom op wilde stappen. Dat bleek echter niet zo te zijn en Theo liet net op tijd in zijn kaarten kijken om te voorkomen dat Nancy huiswaarts zou keren. Theo zegt letterlijk “Ik hoop dat er wat leuks is” als het over Nancy gaat: ik ken maar weinig mensen die zo pompeus uit de hoek kunnen komen als Theo. Om die avond nog tot een goede avond te maken, moet er bovenal eerst een muis gevangen worden die eerder die dag Yvon bijna een hartaanval bezorgde. Die muis neemt Theo wel even te grazen, en tegen Nancy zegt hij: “En jou misschien ook nog wel!” En dan… Dan doet ‘ie de gordijnen dicht… Die blijft dus echt wel.

Advertenties

Een gedachte over “BZV | Kaasfonduen met zoenen en dweilen met de kraan open”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s