Boer Zoekt Vrouw

BZV | Of je worst lust?

eitje

Als dit niet de eerste blogpost is die je hier leest, dan weet je waarschijnlijk dat mijn standplaats – zoals dat zo mooi heet – momenteel Barcelona is. Ik begon spontaan te watertanden toen ik Jan die heerlijke gebakken aardappeltjes zag wegschrokken. Man, wat zag dat er lekker uit. De wetenschap dat je die aardappels zelfs op Texel kant en klaar kan kopen maar hier in Spanje nog geen voet aan de grond hebben gekregen, maakt me lichtelijk jaloers. Enfin, mijn persoonlijke gemakszucht even terzijde: wat gebeurde er deze aflevering van Boer Zoekt Vrouw?

Jan vroeg zich af wat nu precies het verschil was tussen Marieke en Rianne en als we Jans weegschaal moeten geloven is dat zo’n 8 kilo. Marieke is overigens zwaarder dan Rianne, dus je begrijpt al dat die weegschaal net zo betrouwbaar is als de kookvoorzieningen in de schaftkeet van Tom. Later die dag kwam een vriend van Jan genaamd Robin meehelpen met melken. Door het vele herkauwen praten ze zo goed als hetzelfde en dat is nogal verwarrend, maar volgens mij was het Jan die aan Robin te kennen gaf dat als het puntje bij paaltje komt hij er in ieder geval zin in heeft en dat is natuurlijk mooi meegenomen voor Rianne, die wel zin heeft in een nieuwe worst. Marieke houdt niet van worsten, maar het feit dat ze zonder morren diezelfde avond de worsten naar binnen werkte die ze ’s middags hadden gemaakt, biedt perspectief.

Mary daarentegen is op zoek naar puur geluk, maar Geert besluit wijselijk dat hij haar dat niet kan geven en laat Mary naar huis gaan. Hetty en Ada mogen blijven en dat doen ze natuurlijk maar al te graag. Hetty voelt zich een overjarige puber en Ada vindt het geweldig dat Geert totaal zichzelf is, positief, maar gewoon lekker. “Ga de kasten in!” voegt Ada er nog onheilspellend aan toe. Dat is precies wat Hetty nog had geprobeerd te zeggen toen haar man bij haar wegging, maar dat bleek tevergeefs. Bovenal is Geert volgens Ada een drukke man, en daarvan zegt ze tegen Yvon, alsof Yvon een goede vriendin is bij wie ze al jaren op de koffie komt: “En dat is best wel wennen, Yvon.” Da’s toch enig?

“En dat is best wel wennen, Yvon.”

Over koffie gesproken. Tom verwacht van zijn nieuwe vrouw – of “vriendinnetje” zoals Leonie zegt – dat ze zo af en toe eens langst komt om koffie te brengen. Of voor een andere verrassing, of een zoen. Ik moet opeens denken aan mijn eigen moeder die in de zomer soms ijsjes brengt bij m’n vaders werk en ik kan niet anders concluderen dat er eigenlijk niet veel voor nodig is om een man gelukkig te maken. Voor nu beperkten Leonie en Rimke zich tot het bakken van eitjes, wat ze overigens voortreffelijk deden. Tom vond het heel stoer dat Leonie met de keet achter de bus durfde te rijden, maar Esther van Bertie had ook nog even die kapotte band onder die keet verwisseld en dat hebben we Leonie noch Tom zien doen.

“Rimke staat even onder de douche,” zegt Leonie veelbelovend terwijl ze die avond aardappels schilt. Tom kan nu kiezen tussen de badkamer en de keuken en als het erop lijkt dat Tom in de keuken blijft, slaat Leonie haar blauwe ogen met haar lange wimpers op en vraagt of Tom verlegen is. Tom kaatst van schrik de bal terug en Leonie zegt heel verlegen dat ze alleen verlegen wordt als er echt iets aan de hand is. En daar wordt Tom dan weer verlegen van. Maar de vrouwen van Tom, daar kun je simpelweg niet omheen en al snel komt Rimke de pret bederven. De één-op-ééngesprekken zijn immers niet bij iedereen zo goed afgebakend als bij Bertie.

Nadat modepopje Esther en boerin Bertie samen naar de paarden waren geweest, komen Ciska en Bertie tijdens een strandwandeling tot de conclusie dat ze toch echt geen klik hebben. Katherine klinkt ietwat teleurgesteld als ze hoort dat er dus geen spannend keuzemoment komt en Esther geeft heel stoer een boks aan Ciska. Ciska verlaat de boerderij, wordt slechts nog uitgezwaaid door Darth Vader en wat er daarna allemaal gebeurde, is het gissen eigenlijk niet eens waard. We moeten niet raar op kijken als volgende week Katherine opeens haar biezen pakt voor een mooie restauratieklus en Esther en Bertie op citytrip naar Vlissingen gaan in een zelfgebouwde roestbak met banden op leeftijd.

Wie wel al opeens haar biezen pakte was Ria. Nadat ze die middag tegen Theo had gezegd dat ze geen verliefdheid voelde, heeft ze totdat Yvon ’s avonds kwam waarschijnlijk aan één stuk door gehuild en bleef Theo teleurgesteld al die tijd buiten met zijn schop. Nancy moet zich ondertussen in de keuken hebben verschanst, waar ze zich kennelijk heeft kunnen bezinnen om volgende week ook te vertrekken en Theo alleen achter te laten. Het is sneu dat het zo moest gaan, en nog sneuer is dat Theo aan het begin van de dag nog had gezegd dat ze nog “meer als een paar dagen” hadden om elkaar beter te leren kennen. Ja, als, als, als… Het kan verkeren, ook bij Boer Zoekt Vrouw.

Afbeelding: http://www.voedingswaardetabel.nl/_lib/img/prod/big/eigebakken.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s