Boer Zoekt Vrouw

BZV | Schik, lol en onderdrukte vlinders

a9c064359e
Voor als je ’s avonds op visite gaat.

Het was onvermijdelijk: het keuzemoment. Hoewel bij Bertie dit moment nog een dag werd uitgesteld in de vorige aflevering, moest bij boer Tom, boer Theo en boer Jan het hoge woord er toch echt uit.

Bij boer Geert kwam de Annie M.G. Schmidt-klucht evenmin ten einde en dus zullen we moeten wachten tot volgende week wie er uiteindelijk niet op de aftiteling staat. Ada geeft zelf toe nogal nostalgisch te zijn en te hechten aan het delen van lief en leed (en huis en haard?) en haar manier van praten zou niet misstaan in het rusthuis van zuster Klivia. Ada zegt nog dingen als “ene, tweëe” maar vergeet te hupsakeeën en Mary gaat zelfs spontaan zingen in de keuken, waardoor je eens te meer het gevoel hebt dat Hendrik Haan uit Koog aan de Zaan elk moment kan aankloppen om te vertellen dat de kat van ome Willem op reis is geweest met de jongens van de reisvereniging naar het verre, verre Griekenland. Het maakt Hetty allemaal niet zoveel uit, zolang ze maar begeerd – eh – bij Geert is. Whatever. 

Ondertussen op Texel bij Jan, in een hutje waar hij woont met vier schapen, gaat het boerenleven onverminderd door. Jan vond het moeilijk te kiezen, juist omdat hij met iedereen wel schik en lol had. Hij pakt zijn moment met Marieke in de tractor om te concluderen dat ze allebei op zoek zijn naar echte relatie. Gelukkig maar, want Boer Zoekt Scharrel wordt alleen in Friesland uitgezonden, als we Rimke van boer Tom moeten geloven. Jan laat de andere twee dames bewust doorwerken en komt pas z’n tractor uit ze klaar zijn met hun klusje, maar beloont hen vervolgens met een “dikke” knuffel. Voor Vivian, die nou net mijn sympathie begon te winnen in deze aflevering, mocht het helaas niet meer baten en dus vertrok ze met haar roestbak als de bliksem naar de veerhaven om de laatste boot naar het vasteland te kunnen halen.

Wie echt om een dikke knuffel verlegen zat, was Katherine. Na duidelijk was geworden dat het keuzemoment nog een dag langer op zich zou laten wachten, zag ze nadat ze haar tranen had gedroogd en haar frietjes op had nog diezelfde avond haar kans schoon om een wandeling te maken met Bertie, waardoor ze al snel tot de conclusie kwam dat ze constant zelf initiatief moest nemen. Het leek mij dat er geen dag extra nodig was om dat te kunnen constateren, net zo goed als dat je bij speeddate al had kunnen merken dat Bertie geen knuffelvrouw is. Het ziet er in ieder geval naar uit dat Esther de extra dag gaat benutten om haar gevoel uit te spreken en het staat voor mij nog steeds buiten kijf dat zij de meest geschikte kandidaat is voor Bertie. Bovendien is Katherine eindelijk gaan twijfelen naar haar niet zo intieme wandeling met Bertie wel en Ciska had sowieso al veel langer twijfels en blijft vooral voor de hond.

Bij Theo moest Sandra het schip verlaten en dat was eigenlijk voor niemand verrassing. Toch staat de lange spanningsboog is bij boer Theo staat eindelijk bijna op knappen, want volgende week wordt het schering en inslag. Het kan haast ook niet anders dat Theo ontzettend op zijn falie heeft gehad van Yvon dat hij eens vragen moest gaan stellen, maar voor Theo is dat niet bepaald een fluitje van een cent dat trok hij zich enorm aan. Vervolgens gingen Nancy en Ria vooral met elkaar in gesprek en gunden Theo geen kans tussen hen in te komen, laat staan een vraag te kunnen bedenken die op het moment dat hij eindelijk iets zou mogen zeggen nog relevant zou zijn. Aan het eind van de volgende dag vond Nancy dat Theo heel goed zijn best had gedaan en beloonde Ria hem door te zeggen dat ze zo van grote ogen, lange wimpers en natte neuzen houdt.

En dan boer Tom. Het speeddaten was hem kennelijk zo goed bevallen dat hij besloot om opnieuw drie tienminutengesprekken aan te vragen. Voor het keuzemoment daar was, ging Yvon nog even gesprek met de drie dames. Zo onduidelijk als Yvons interview met Lotte was, zo duidelijk was Toms zinspeling op dat zij zou vertrekken. Ze zou niet bij hem passen omdat ze dure woorden gebruikte (maar dat had je toch al in de brief kunnen merken?) en bovendien had ze hartstikke goed voor elkaar met haar baan en haar huis. En inderdaad was het Lotte die haar biezen moest pakken. Opeens bleek dat ze dit allang had zien aankomen, dat ze het volkomen begreep en zelf ook nog niet zo heel veel voor Tom voelde. Huh? Het was dan ook vooral Tom die de onzekere factor was…

En dan komt na zo’n keuzemoment het moment om de koffers te pakken. Ik vraag me altijd af of ze dat echt zelf doen of dat ze daar hulp bij krijgen van Yvon of een cameraman. We zagen Sandra een beetje gedachteloos heen en weer lopen van bed naar tas en niemand leek echt georganiseerd te werk te gaan. Rianne en Marieke hadden niet eens uitgepakt uit angst dat ze binnen twee dagen weer alles in moesten pakken en daardoor de laatste boot zouden missen. Het mag opvallend heten dat er dit seizoen nog niemand uit zichzelf van de boerderij is vertrokken. Heerlijk duurt het langst, zullen we maar zeggen.

Afbeelding: http://floradania.dk/typo3temp/pics/a9c064359e.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s