Boer Zoekt Vrouw

BZV | Latexkazen, boomstammen en bloemkolen

COTTON-PADS

O Bertie, o Bertie… Katherine ziet zichzelf al helemaal zitten op de boerderij, maar wil graag meer zekerheid van Bertie maar krijgt daarop totaal geen respons. Ciska mist vooral een klik en probeerde een gesprek aan te gaan waarin ze tegen mijn verwachting in Bertie niet zei dat ze beter niet voor haar kon kiezen. Esther kan niet wachten om samen met Bertie aan oude auto’s te gaan klussen en andere mannelijke dingen te doen, en daarmee lijkt Esther tot nu toe de beste kandidaat. Tot overmaat van ramp besloten Yvon en Bertie het keuzemoment een dag uit te stellen omdat Bertie totaal geen idee had wie ze moest kiezen. Zo zit Katherine straks opnieuw in een emotionele rollercoaster en moet Ciska nog langer met tegenzin blijven, maar kan Esther haar huiswerk inhalen: praten met Bertie.

Zo stroef als het bij Bertie ging, zo vlotjes ging het kennelijk bij Theo. Toegegeven, die eitjes waren niet helemaal zoals gewenst, maar de gezelligheid maakte een hoop goed en bovendien is van ongemakkelijke stiltes die louter onderbroken worden door een zielige hond, bij Theo geen sprake. Die ochtend gingen ze naar de kaasmakerij van de broer van Theo, die we jammer genoeg niet in beeld hebben gezien want volgens de vrouwen was het een leuke vent. Sandra zag de bui al hangen met haar lamme arm, maar haar grootste handicap bleek toch vooral dat ze doof was aangezien ze Theo tot twee keer toe niet kon verstaan. Hoe dan ook kunnen we niet ontkennen dat Theo, ondanks dat hij wel gesprekken heeft met zijn dames, evenmin weet wie hij naar huis moet sturen. Wel staat vast dat Nancy in ieder geval mag blijven, want terwijl Ria en Sandra zich bezig hielden met latexkaas, hadden Theo en Nancy het zo leuk dat zelfs Nancy zich afvroeg of Theo niet even naar de andere dames moest gaan. Theo geeft niet om scheve gezichten, zo bleek maar weer.

Tom kon Rimke ook niet verstaan en dacht dat ze Fries sprak toen ze vroeg of zijn neus kriebelde bij het tanden poetsen. Bij Tom staan de vrouwen niet te juichen om boerin te worden, want zelfs een overall is al te veel. Ze willen er tenslotte ook nog wel een beetje leuk op staan… Dames, weten jullie wel niet hoe sexy een overall kan zijn? Zeker een boer vindt dat juist helemaal geweldig als zijn poppetjes in zich in een overall hijsen. Maar nee, de schoonheid van Toms dames gaat zelfs zover dat ze pas na het welterusten wensen hun make-up eraf halen. Als ze dat überhaupt nog gedaan hebben, want hoewel we Leonie aanstalten zagen maken, hebben we nooit gezien of ze het ook echt gedaan heeft. Je weet immers nooit of Tom opeens onaangekondigd de slaapkamer binnenkomt. O nee, we gaan niet allemaal als “Geile Geert” door het leven…

Even dacht ik dat Geert nog een vijfde vrouw op het erf had lopen, maar Puck bleek gelukkig z’n hond die hij moest uitlaten, waardoor hij overigens vergat zijn dames te wekken. Die dames waren overigens gewoon al wakker: ze wilden niet nog eens Geert in hun slaapkamer hebben zoals de vorige nacht wel gebeurd was. Het bloemkolen plukken ging Hetty als boerendochter die tegenwoordig werkzaam is in de horeca en op zoek is naar iemand die ’s avonds vraagt hoe haar dag was (huh, was dat niet andersom?), het beste af. Maar goed, we weten allemaal dat Geert met heel andere bloemkolen bezig was…

Hetty lijkt me de beste kandidaat voor Geert, aangezien zij de nuchterste is en het beste in staat zal zijn Geert te temmen. Mary weet het allemaal maar niet zo goed, want hoewel ze probeert te denken dat een zoen van Geert niets voorstelt, denkt haar binnenste daar toch heel anders over. Ada maakte terloops een opmerking dat ze die jongensachtigheid wel leuk vond, maar dat als ze echt een relatie met hem zou hebben, hij niet meer zou moeten flirten met anderen. Ada had dat namelijk al eens eerder meegemaakt in een relatie en dat was ‘r niet zo goed bevallen. Nou Ada, Geert had al bedacht dat als de vrouw van zijn eerste keus niet zou bevallen, hij altijd nog terug zou kunnen naar die van zijn tweede of derde keus. Ik ben nu wel heel nieuwsgierig naar Ada’s verleden, maar misschien komen we daar binnenkort nog wel meer over te weten… Als Geert haar tenminste niet wegstuurt in de volgende aflevering.

Wie ook een boekje opendeed over haar verleden was Rianne, nadat ze had geïnformeerd naar de boomstammen van de gefokte schapen. Net als Jan, heeft ook zij al eens een vergevorderde relatie gehad. Maar terwijl bij Jan zijn vriendin vrijwillig Jan met het nieuwe huis met samen uitgekozen inrichting na vier jaar achterliet, was de keuze van de vriend van Rianne alles behalve vrijwillig. Hij kwam om bij een ongeluk met een vrachtwagen, vier maanden voor hun bruiloft. Rianne had eerder die dag al haar kans gewaagd een privé-momentje op te zoeken met Jan op de tractor. In eerste instantie vond ik het wat vreemd dat Rianne zich afzonderde met Jan op de tractor, maar ik denk dat ze uiteindelijk gewoon op zoek was naar een moment om haar verhaal te delen en dat de tractor misschien niet de beste plek bleek dat te doen. En terwijl Rianne op de tractor klom, waren de andere dames aan het koken… Het feit dat Jan het juist heel erg op prijs stelt dat zijn vrouw kookt en Rianne daar weinig van bakt zou nog wel eens roet in het eten kunnen gooien.

Toch wil ik Jan een compliment maken voor het doorbreken van een taboe over het huishouden en “de vrouw”. Geert drukte zich vorige week buitengewoon ongelukkig uit door te zeggen dat vrouwen het beter konden (wat niet waar is: vrouwen doen beter hun best, dat is iets anders). Jan zei dat het huishouden geen mindere taak is dan het onderhouden van de boerderij. Als boer sta je namelijk ook niet te springen om elke dag schapen te melken, maar het is nu eenmaal iets dat moet gebeuren. Het gaat er vooral om, en hierbij verleng ik de mening van Jan want hij heeft dit niet zelf gezegd, dat je niet uitgaat van een vast rollenpatroon dat gebaseerd is op traditie, zoals Geert doet. Het moet net zo goed kunnen dat de vrouw de boerderij runt en de man het huishouden doet: het één doet niet onder voor het ander. En doe dan vooral je waar goed in bent. Voor Rianne, die dus kennelijk niet zo goed is met koken, wordt dan toch een lastig verhaal.

Volgende week zijn de keuzemomenten en is er hopelijk wat meer spanning in de aflevering. Bij Bertie kunnen we zeker vuurwerk verwachten… Daar is ze namelijk heel goed in. NOT.

Als tip geef ik Bertie mee dat ze eens iets vertelt over haar dochters, aangezien wij kijkers het moeten stellen met een minieme melding van een co-ouderschap in de eerste aflevering en een kortstondige blik in de kamers van haar dochters in de vorige.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s