Boer Zoekt Vrouw

BZV | Kon je het vinden?

Eigenlijk vind ik de eerste aflevering van de logeerweek altijd maar zozo. Iedereen komt aan, er vallen hier en daar wat stiltes en er is altijd een hoop gedoe rondom het avondeten. Tom vroeg aan zijn eerste twee dames of ze het hadden kunnen vinden – de stomste vraag ooit. Terwijl Lotte en Rimke samen met Tom al lang en breed aan de appeltaart van Lotte zaten, die ze heel serieus in haar zelf gekochte oven in haar eigen koophuis had bereid, kwam Leonie aanzetten.

Leonie had wat meer moeite om het allemaal te vinden en had er maar liefst twee uur over gedaan. Ik vraag me af waar Leonie vandaan komt, want ze heeft geen noemenswaardig accent en waar dan ook vandaan in Nederland waar je accentloos kunt leven is de afstand naar Noord-Holland meestal wel binnen een uur tot anderhalf uur te overbruggen. Ja, Leonie heeft Tom Tom het hardste nodig.

Uiteindelijk zal Tom voor Rimke kiezen, simpelweg omdat zij het als eerste had gevonden en dat kennelijk heel belangrijk is voor Tom, maar bovenal ook omdat zij Friezin is en de combinatie Noord-Hollander en Friezin al eerder een succes is gebleken met Gerard en Femke. Bij Boer Zoekt Vrouw bieden in het verleden behaalde resultaten namelijk wél garanties voor de toekomst.

Leonie en Lotte hadden goed opgelet en ervoor gezorgd roodoranje kleding mee te nemen: Lotte een roodoranje jas en Leonie een roodoranje broek en oranje sjaal. Grappig genoeg had Tom deze keer niet zijn oranje werkkloffie aan, maar een blauwe jas. Toch is oranje onbetwist Toms lievelingskleur, getuige onder andere zijn retro-oranje retrokoelkast. Wat heeft die jongen trouwens een ongelooflijk hippe boerderij, waarbij je af kunt vragen of dit überhaupt wel een boer is. Met al dat oranje voelde Lotte zich als VVD’er in ieder geval reuze thuis, ondanks het leeftijdsverschil dat, hoewel ze daar eigenlijk niets van merkte, ze nog wel even extra wilde benadrukken voor het geval Tom zo gek zijn om zo’n volwassen doch jonge vrouw te laten lopen…

Wie ook goed had nagedacht over haar kleding was Rianne. Haar trui kleurde prachtig bij de blauwe badkamer van Jan. Daar konden de tatoeages van Vivian en Marieke natuurlijk niet tegen op. Jan stak nog flink de draak met Rianne door haar in de maling te nemen met het geiten melken, wat ook bijzonder “naar” was. Jan vond Rianne niet zo snugger en het lijkt er dan ook op dat zij als eerste huiswaarts zal keren. Voor de rest was het vooral een hoop gegiechel, dat hopelijk later nog eens zal uitmonden in een serieus gesprek. Over de liefde, bijvoorbeeld. Of kinderen, want ook aan het voortbestaan van de Texelaars moet worden gedacht.

Bertie was bang dat het allemaal niet zou lopen, maar ook dan liep het alsnog wel los. Gelukkig was daar Katherine die zorgde voor leven in de brouwerij, hoewel ze zich wel degelijk van haar rol als sfeermaker bewust was en daarom expres even niet van zich liet horen. Heel goed, maar dat had dan inderdaad stiltes tot gevolg die deden denken aan Henrieke. Uiteindelijk werd ternauwernood voorkomen dat Bertie pizza’s zou gaan bestellen of halen en kwam er stamppot op tafel. Hoewel, daar gaan we van uit, want uiteindelijk hebben we daar niks meer van gezien.

Laten we vooral hopen dat Katherine blijft, anders voorzie ik straks weer akelige momenten in theekopjes in Parijs. Hoe dan ook werd tussen neus en lippen door vermeld dat Bertie dochters heeft, iets wat ik volledig gemist heb en waardoor ik serieus in de verleiding wordt gebracht om de eerste aflevering waarin de boeren voorgesteld worden, terug te kijken.

En dan Geert… Wat moeten we zeggen van Geert? Die lach van Yvon was veelzeggend, toen hij vertelde hoe hij zijn vrouwtjes zou gaan uittesten, en dan niet alleen hun kook- maar ook hun zoenkunsten. Het was een lach zonder geluid, een lach van verbazing, eigenlijk gewoon een mond die openviel. En zoals hij het beschouwde met Yvon, zo ging het ook: Mary kreeg bij binnenkomst tot drie keer toe een smak van Geert. Op het einde zien en horen we zelfs hoe Geert en Mary intiem worden.

Naar mijn idee had Geert zijn keuze al gemaakt, maar volgens Mary kan er nog van alles gebeuren. Zij zag ook wel dat de andere dames de nodige aandacht kregen en het zou zomaar kunnen zijn dat het morgen de dag is om Ada uit te proberen. Dat “jongensachtige” is juist wat zijn vrouwen zoeken in een man. Jongensachtig? Helemaal niks jongensachtig, als je het mij vraagt is het gewoon onbeschoft.

De vrouwen kwamen bij het bereiden van het avondeten tot de conclusie dat Geert wel erg weinig deed en veel voor zich liet doen. Ja zeg, Geert is heus wel voor emancipatie, maar vrouwen doen het gewoon beter. Ja, Geert, dat komt omdat mannen zich er vanaf maken met een vaatdoekje en vrouwen er ook nog even met reinigingsmiddelen over heen gaan.

De werkslaaf van Geert die normaal gesproken zijn eten bereid heet Alie, een mysterieuze gedaante in deze serie en eigenlijk de vierde vrouw op de boerderij bij Geert. Volgens Yvon gewoon één van de winkelmedewerkers, die zo allerlei dingen voor hem doet… Uiteindelijk werd de worst van Geert afgekeurd want daar was de jongensachtigheid onderhand wel vanaf, maar dat weerhield geen van dames ervan om toch te blijven. En Alie wist sowieso niet beter.

Theo had opeens ook een vrouw, maar al snel bleek dat dit zijn zus was. Bij Theo gebeurt weinig spannends. Nancy en Ria hebben het reuze gezellig en Sandra zit maar een beetje te mokken dat ze het buitenbeentje is (met haar lamme arm). Ik heb er zelfs één keer heel getergd “DUH!” horen zeggen tegen Theo toen ze aan het koken waren, maar Theo zelf neemt het allemaal niet zo nauw en vindt helemaal niet dat Sandra (tegen wie hij naar mijn beleving telkens Xandra zegt) buiten de boot valt.

Theo zal uiteindelijk voor Nancy gaan, want die past gewoon het beste bij hem. Ria heeft zich bovendien al volledig buitenspel gezet door de koeienstal te willen gaan schoonmaken, want volgens Theo is dat complete onzin. Wat Theo alleen niet weet, is dat vrouwen dat veel beter kunnen…

Afbeelding: https://bartstofberg.files.wordpress.com/2012/02/rookworst.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s