Barcelona

BCN Dag #6 | Na zonneschijn komt schone schijn


Vanochtend heb ik buiten ontbeten. Op het balkon, in de zon, en niet eens met een jas maar met een vest aan. Maar dat ene uurtje dat ik ’s ochtends buitenzat en gretig van de zon genoot, zonder enige bescherming in de vorm van bijvoorbeeld een petje, waarvan ik er maar liefst drie van heb meegenomen, heeft me das om gedaan: nu heb ik een lichtrode neus en m’n voorhoofd is ook wat roder dan normaal. En dat in januari, terwijl het een paar dagen geleden in Madrid nog sneeuwde. Nou, daar was hier in de provincie Barcelona niet veel van te merken… Rond het middaguur heb ik zelfs even in m’n t-shirtje met korte mouwen buiten gezeten. Dat had ik verwacht te doen als ik naar Sevilla was gegaan, dus voor Barcelona vind ik dit toch erg verrassend.

Toch is het ook maar weer schone schijn, want het is nogal ironisch hoe ik hier lig, in bed. Ik lig met m’n benen onder een paar dikke dekens en ik heb mezelf in een plaid gewikkeld, die ene die ik gisteren bij de IKEA gekocht heb. Ik heb zelfs, en ik schaam me bijna om het te zeggen, een muts op. Een muts! Dat had ik verwacht als ik naar Kopenhagen was gegaan, dus voor Barcelona vind ik dit toch erg verrassend. Toch dient die muts ook weer een ander doel: ik heb al meermaals m’n hoofd tegen de muur gestoten en zo’n muts verlicht de pijn toch nog enigszins.

Hoe zag vandaag eruit? Vandaag ben ik op ontdekkingstocht gegaan door het stadje El Masnou. Het is een stadje met lange dwarsstraten, maar het is nog best groot eigenlijk: ik spreek dan ook niet langer van een dorp. Vooral toen ik bij het gemeentehuis eenmaal een kaart had gekocht, bleek hoe groot het eigenlijk was en zelfs twee treinstations had. Oké, weliswaar op 1 minuut afstand van elkaar, maar toch! Ik heb verder nog een heel stuk gewandeld langs het strand en de haven, maar omdat ik bijna door al m’n sokken heen ben en morgen echt even een was moet draaien, wilde ik niet het strand op om sokken vol zand te voorkomen.

Verder heb ook nog contact opgenomen met de camping hier vlakbij, camping El Masnou, naar het schijnt de oudste camping van Spanje. Ook heb ik contact opgenomen met het bedrijf waarmee ik al sinds september overleg heb over een eventuele aanstelling, maar verrassend genoeg was de mevrouw die erover gaat vandaag niet aanwezig. Het is nogal een heel verhaal om uit te leggen en je zou er een hele blogpost aan kunnen wijden; iets wat ik misschien ook wel ga doen, overigens.

Zonet heb ik wat video’s zitten bewerken die ik vandaag en gisteren heb opgenomen. Het zijn geen echte vlogs, maar eerder momentopnames. Die vlogs gaan er uiteindelijk wel komen, denk ik, maar ik moet hier eerst een beetje aarden voordat ik daaraan wil beginnen. Verder heb ik besloten de video’s in het Engels op te nemen, aangezien dat hier in het appartement toch de voertaal is en ik me er eigenlijk net zo ongemakkelijk bij voel als ik Nederlands spreek. Ongemakkelijk ja, dat las je goed. Dat hele vloggen gaat me toch iets minder makkelijk af dan het bloggen, maar ik vind het wel leuk en ik weet ook wel dat het even tijd nodigt heeft om aan dit nieuwe “format” te wennen. Als ik Engels spreek voel ik me misschien zelfs wel minder ongemakkelijk, omdat ik toch het gevoel heb dat Engels zich beter leent voor vloggen dan Nederlands, nou ja, whatever.

Het is nu bijna elf uur ’s avonds en ik ga nog eens dieper onder de dekens kruipen. Ondertussen ga ik proberen of ik al Wie is de mol…? kan terugkijken op Uitzending Gemist…

Advertenties

2 gedachten over “BCN Dag #6 | Na zonneschijn komt schone schijn”

  1. Wauwie, dat uitzicht!! Echt leuk om je verhalen te lezen, ik loop een beetje achter, maar haal alles in! 😉 En pff, nog steeds geen reactie…?! Verstandig dat je ook je ogen openhoudt voor andere dingen 🙂

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s