Boer Zoekt Vrouw

BZV | Vierentwintig dames, vijf boeren en… de mol

gwdt-tattoo-designs-01

Even dacht ik dat ik naar een aflevering van Wie is de mol? keek toen Bertie en haar dames opgesloten werden in een escape room. Uiteindelijk wisten de dames op tijd te ontsnappen, maar vanwege het volledige gebrek aan leiding werd er geen geld voor de pot verdiend. Halverwege de aflevering werd plotsklaps ook nog de mol ontmaskerd, of eigenlijk ontmaskerde ze zichzelf: Rosita gaf te kennen in de tussentijd verliefd te zijn geworden op een andere vrouw. Huh, wat? Tussen vorige week met de speeddate en nu? Nee, kennelijk liep die andere verliefdheid allang voor de speeddate. Niet zo eerlijk van je, Rosita, om op twee paarden te wedden. Bertie bleef achter met een gebroken hart, en met drie vrouwen: Ciska, Katherine en Esther. Joke kreeg een rood scherm, maar zoals ze zelf al aan had gegeven was ze nogal onzichtbaar en eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik haar vorige aflevering ook totaal gemist heb. Yvon vraagt nog of Bertie niet teleurgesteld is over het vertrek van Rosita. Ja, dat is gewoon zo. En zo is het, Bertie.

Wie ook met teleurstellingen te maken kreeg was Theo, die al genoeg aandacht te verdelen had onder zijn vijf dames maar toch nog koeien moest zien vandaag. Zeekoeien, om precies te zijn. Verder maakte twee van zijn dames kenbaar veel twijfels te hebben en daarmee was de kous eigenlijk al af. Theo was blij dat hij van tevoren al aan Yvon kenbaar had gemaakt welke drie het zouden worden – precies de drie die nu overbleven – zodat een debacle zoals bij boer Henk van een paar jaar geleden, (waarbij de vrouw van zijn eerste voorkeur vertrok, hij dat ook kenbaar had gemaakt en vervolgens ook de overige twee vrouwen huiswaarts keerden) voorkomen kon worden. Sandra leek erg teleurgesteld bij het uitblijven van een executie en nu haar scherm niet kon zien, waardoor ze nog steeds niet wist of Theo haar lamme linkerarm wel zag zitten. Yvon probeerde nog een leuk grapje te maken over natuurlijke selectie, maar Sandra begreep heus wel dat zij gewoon het onderspit had moeten delven als het écht op een survival of the fittest had aangekomen.

Jan ging naar het circus. Een wat stomme plek om naar toe te gaan, als je het mij vraagt. We gingen van koordansen naar bodypainten, eh, schminken. Het kon de dames allemaal niet zo heel veel schelen, die schmink, immers had de meerderheid zich al “vol laten kalken” met tatoeages. Daar was Jan niet zo erg van gediend, maar natuurlijk was hij wel bereid om met name voor de lieve Marieke, the girl with the dragon tattoo, zijn mening bij te stellen. Bovendien hadden ze er zo hun redenen voor, en bovendien heeft Jan zelf ook een oorbel dus echt recht van spreken heeft hij niet. Uiteindelijk gingen er vier vrouwen naar Texel, maar Laura keerde gewoon terug naar eigen huis. Zal best ongemakkelijk geweest zijn, Jan en Laura samen op de boot terug. The girl with the dragon tattoo, Rise Like a Phoenix-Vivian en Rianne zonder tatoeage zullen later volgen.

In eerste instantie had Yvon gedacht om Geert de Clown naar het circus te sturen, maar om hem te helpen kiezen leek het haar toch beter om een heuse boerenbiatlon te houden: eerst midgetgolfen en vervolgens op een skelter crossen. De eerste drie die bij de finish zijn, gaan met brons, zilver en goud naar de Groningse boerderij van Geert, waar het volgens Yvon erg waait. De wedstrijd werd uiteindelijk gewoon door Ada, Mary en Hetty en dus moeten Hillie en Geertje jammerlijk het strijdtoneel verlaten. Geertje zag zich al helemaal zitten, aan het eind van de dag bij de haard met een uitgeputte Geert naast zich. Want jongens, wat is die man druk! Wat Geertje tot vorige week niet wist is dat ons Geert natuurlijk elke dag een middagdutje doet, want al dat voelen en proeven van de dames is inderdaad best vermoeiend…

Tom, volgens Yvon “die ene leuke boer”, ging rollerschaatsen met zijn dames. Of meisjes, neig ik te zeggen. Het viel me vooral op hoe jong Femke eigenlijk nog maar is, misschien wel te jong voor deze boer die toch wel ervaren blijkt in de liefde. Bij hem is misschien wel hetzelfde gebeurd als bij Rosita, in ieder geval schijnt hij na de eerste oproep om brieven te schrijven meermaals versierd te zijn door vrouwen. Gelukkig voor Yvon waren die vrouwen allemaal brunettes en Tom viel toch duidelijk op blond. Tom bleek uiteindelijk noch van tropisch noch van Hollands te houden en dat maakt hem wel mysterieus, precies ook de reden waarom hij ging voor de cocktail van Rimke. Leonie mocht nog mee voor administratie en Lotte mocht ook mee omdat ze zoveel passie heeft, want dat heb je natuurlijk wel nodig op de boerderij.

Volgende week zien we hoe de dames op bezoek gaan bij hun boeren. Dat wordt vast dolle pret, en anders heeft Geert wel pret voor tien.

Bron afbeelding: http://media.digititles.com/title-graphic-art/d722617e7b38f97f408b170537d060e3/medium/gwdt-tattoo-designs-01.jpg

Advertenties

2 gedachten over “BZV | Vierentwintig dames, vijf boeren en… de mol”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s