Barcelona

BCN Dag #3 | Regen op maandag…

00D1

Vandaag typ ik vanaf een nieuw toetsenbord, maar dat is even wennen want sommige toetsen zitten net op een andere plek. Dit is namelijk een Spaans toetsenbord, waardoor ik me niet meer in bochten hoef te wringen om een ñ of een ç te typen. Het enige wat ik moet onthouden is als ik m’n toetsenbordtaal op Nederlands zet en ik op het knopje met de ñ druk, er dan een ; komt. Gelukkig verleer je hoe om te gaan met een toetsenbord niet snel en kan ik in het Nederlands zo goed als blind typen, dus maakt het niet uit wat er op het knopje staat.

Het was voor de verandering een rustige dag, zonder bezichtigingen. Nu ik verzekerd ben van een kamer, kon ik me ook gaan inschrijven voor een cursus aan de Universitat Pompeu Fabra. Ik wilde namelijk niet het risico lopen geen kamer te vinden en dan niet terug te kunnen omdat ik aan die cursus vastzit. Het cursusgeld bedroeg 440 euro, maar dat vind ik nog steeds een redelijk bedrag voor een cursus van 40 uur, verspreid over een maand, waarbij je bovendien een diploma voor krijgt. Geen certificaat van deelname, maar één die je alleen krijgt als je succesvol aan alle onderdelen hebt deelgenomen. Een diploma met waarde, dus.

Het lopen van de uni naar het station viel me overigens nog vies tegen, maar dat kwam misschien ook wel door de miezerige regen. Ja, regen jongens, ook in Barcelona kan het regenen. Zit ik wel duur te doen met een balkon met uitzicht op zee, maar als het regent heb je er bar weinig aan. Nu zijn de Spanjaarden wel echt aanstellers die gelijk met paraplu’s en poncho’s de straat op gaan, terwijl het feitelijk maar gewoon miezert en je hooguit een capuchon opdoet. Maar ja, toen ik hier in december was en gewoon in m’n shirtje in de zon op een bankje in Parc Guell zat, liepen de Spanjaarden ook met mutsen en sjaals en waren de enige anderen die ook even een momentje pakten om van de zon te genieten, een stelletje Duitsers. Het weer zoals het hier in december is, zo is dat bij ons in september of misschien oktober.

Ik heb ontzettend veel zin in morgen, om de kamer te betrekken. Nog meer zin heb ik misschien nog wel in de dag(en) erna, waarin ik de kamer een beetje ga personalizen. Nee, ik ga geen meubels kopen bij de IKEA, maar misschien wel wat kleine dingetjes die de kamer iets meer van mij maken. Ik sluit niet uit dat ik wat fotootjes ophang, iets wat ik op m’n eigen kamer thuis nauwelijks heb.

Vanaf vandaag gingen ook de nieuwe abonnementen van T-mobile in, waarbij je binnen je bundel kan sms’en en bellen in Europa. Dus hing ik tien minuten lang aan de telefoon of ik mijn nog geen twee weken geleden aangevraagde SIM only-abonnement kon omzetten in een fatsoenlijk abonnement met toestel. Dat kon zeker, hoezee! De beste meneer, die serieus genomineerd mag worden als één van de traagsten in zijn soort, belt me morgen terug met een mooi aanbod. Het doornemen van alle mogelijkheden aan de telefoon, terwijl ik vanuit het buitenland bel, leek me geen goed idee.

Verder houd ik het kort voor vandaag. Ik heb ook nog een aflevering van Boer Zoekt Vrouw te kijken… Die blogpost komt later vandaag!

Advertenties

2 gedachten over “BCN Dag #3 | Regen op maandag…”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s