Wat is er geworden van...?

Wat is er geworden van… Aukje van Ginneken?

Daar de rol van Charlie in Goede tijden, slechte tijden Lieke van Lexmond veel kansen tot succes opleverde, heeft het Aukje van Ginneken veel minder gebracht. Persoonlijk heb ik haar voor het laatst prominent in beeld gezien bij De Pelgrimscode, maar dat toont, vrees ik, eerder aan dat ze verlegen zat om werk en aandacht, dan dat ze op dat moment nog op en top BN’er was (datzelfde gold in zekere zin ook voor haar collega-deelneemster en ex-soapie, Inge Ipenburg). Het is simpelweg een feit dat de gloriedagen van Aukje als BN’er voorbij zijn. Laten we kijken naar een scène van GTST om die gloriedagen enigszins te doen herleven.

In 2009 sprak de NOS nog van een heuse comeback van Aukje. Inmiddels weten we dat er van die comeback weinig overgebleven is en de website van Aukje van Ginneken spreekt eigenlijk al boekdelen. Alleen al de aanwezigheid van een hyves-button (en de afwezigheid van een facebook-button), doet mij vrezen voor het ergste. Op de hoofdpagina staat een boodschap van Aukje zelf:

“Hallo allemaal!

Het is alweer 2013!!
2012 laten we alweer achter ons! Voor mij het jaar dat ik getrouwd ben. En het jaar dat ik met het stuk ‘Ontboezemingen’ op Curaçao heb mogen spelen! Het jaar dat ik mee heb mogen doen aan een waanzinnig programma dat in maart 2013 word uitgezonden.
Ik ben benieuwd wat dit jaar gaat brengen!

Ik wens iedereen een gezond en liefdevol 2013 toe!!

Xxx Aukje”

Waarschijnlijk heeft 2013 haar weinig gebracht, want we zijn nog maar 28 dagen verwijderd van 2014 en het mag triest heten dat deze boodschap nog altijd op de hoofdpagina staat. Natuurlijk mag ze onverminderd blij zijn met 2012, want inderdaad, dat was wel degelijk een succesjaar voor haar met een rol in Ontboezemingen (wat een mooi toneelstuk was: het ging over borstkanker en chemotherapie) en deelname aan De Pelgrimscode. Om er achter te komen wat Aukje precies heeft uitgespookt sinds het plaatsen van haar nieuwjaarsbericht, kunnen we twee dingen doen: 1) wachten tot 2014 en hopen dat het bericht dat er nu staat, vervangen wordt door een nieuwe met daarin updates over haar activiteiten in 2013; of 2) zelf op onderzoek uitgaan. Optie 2 lijkt me het verstandigst, aangezien er een reële kans is dat het bericht dat er nu staat ook met het nieuwe jaar (en misschien het jaar daarna ook nog wel) op de website zal blijven staan, en dan weten we alsnog niks.

Al zoekende naar de Aukje van nu, blijkt dat als de mist van Aukje’s website opgetrokken is en de contouren van Google steeds zichtbaarder worden, Aukje misschien wel veel minder vergeten is dan we dachten. Hoewel zij in het voorjaar van 2013 in een interview nog te kennen gaf dat het moeilijk is een comeback te maken in de tv-wereld, lijkt het erop dat het er dit najaar toch van is gekomen, althans, als we Telegraaf mogen geloven. Aukje keert namelijk terug als presentatrice van een zondagmiddagprogramma op SBS 6. Sterker nog, de eerste afleveringen van het programma Feiten en Fabels zijn al uitgezonden en dus kunnen we niet anders concluderen dat Aukje, as we speak, terug is. Eerlijk is eerlijk, een zondagmiddagprogramma is niet je van het, maar van Lieke van Lexmond kunnen we ook niet zeggen dat ze primetimepresentatrice is, en als ik me niet vergis had haar had ik toch als min of meer succesvol bestempeld.

Na een paar stukjes gezien te hebben van Feiten en Fabels, kan ik niet anders dan zeggen dat het een goede bankhanger voor op de zondagmiddag is. Naast leuk is het ook een leerzaam programma: zo neemt Aukje in de eerste aflevering de feiten en fabels van lactose-intolerantie onder de loep. Afgelopen zondag keken maar liefst 125.000 mensen naar alweer de vierde aflevering het programma, wat zeker geen slechte score is voor de zondagmiddag.

Het is echter nog maar de vraag of het betrekkelijke succes na deze tweede comeback niet opnieuw uitdooft. Wil ze in de spotlight blijven staan, zal ze toch zeker haar jammerlijk verouderde website van het stof moeten ontdoen. Wie nu de nieuwspagina van haar website bezoekt, constateert dat het leven van Aukje als BN’er stopt op 12 maart 2013, en wie niet verder kijkt dan de hoofdpagina zal, haar zondagmiddagprogramma ten spijt, concluderen dat Aukje sinds de jaarwisseling niet meer van zich heeft laten horen. Wij kunnen inmiddels vaststellen dat de op haar website gebaseerde aanname dat Aukje tot een vergeten BN’er is verworden, gelukkig een fabel is gebleken. U weet nu dat u elke zondagmiddag om 16:30 op SBS 6 van Aukje kunt genieten, op de bank met een kop soep, u verwonderend hoezeer het kan verkeren in Bekend Nederland.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s